Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>GUNCEL
8 Temmuz 2011 Cuma - 02:14

Yerel Medya Antakya'da buluştu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Konrad Adenauer Vakfı ile 14 yıldır sürdürdüğü Yerel Basın Seminerleri'nin 59.'su, Antakya'da başladı.

Yerel Medya Antakya da buluştu

MUSTAFA ÇOLAKOĞLU (İHA) - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Konrad Adenauer Vakfı ile 14 yıldır sürdürdüğü Yerel Basın Seminerleri'nin 59.'su, Antakya'da başladı.
Narin Otel'deki seminerin açılış konuşmasını yapan Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, Hatay'ın hoşgörü kenti olduğunu ve Hatay'daki basın mensuplarının bu bilinçle hareket ettiğini belirtti. Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Abdullahoğlu da, Hatay'daki yerel medyanın çalışma ortamından ve sıkıntılarından söz etti.
Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder ise, "Hatay, üniversitemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesiyle kalkınmasına önemli katkılar sağlayan basına verdiğimiz önem neticesinde üniversitemizde İletişim Fakültemiz, ayrıca Antakya Meslek Yüksekokulu ile İskenderun Meslek Yüksekokulu'nda basın ve yayın teknolojileri bölümlerimiz mevcut olup, yüksekokullarımızda bu bölümlerde öğrenim gören öğrencilerimize web tasarımından haber yazımına, uluslararası ilişkilerden pazarlamaya uzanan geniş bir yelpazede dersler sunulmaktadır" dedi.
VALİ LEKESİZ’İN DEĞERLENDİRMESİ
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de, ekonomik ve sosyal alanlarda Hatay'ın ulusal ve uluslar arası alanlardaki yeri konusunda rakamlarla katılımcılara bilgi verdi. Hatay'daki medya örgütlenmesinin son derece ciddi olduğuna işaret eden Lekesiz, "Hatay ve ülkemizin kalkınmasında medyanın yeri son derece önemlidir. Doğru, tarafsız ve objektif bir medya her kişi ve her kuruma lazımdır. Bu tür eğitim seminerlerinin medyanın yapılanmasında, doğruluk ve tarafsızlığında etkili olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından yapılan oturumlarda, yerel medyanın sorun ve beklentileri ele alındı. İlk oturumda Milliyet Gazetesi yazarı Nail Güreli 'Medyada Ufuk Turu', Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Turgay Olcayto 'Çalışan Gazeteciler ve Sorunları' ve Vatan Gazetesi yazarı Mustafa Mutlu 'Gazetecilik ve Demokrasi' konularında birer konuşma yaptılar. İkinci oturumda ise, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş 'Medyada Örgütlenme', hürriyet.com.tr Ankara Temsilcisi ve Diploması
Muhabirleri Derneği Başkanı Zeynep Gürcanlı 'Arap Baharı ve Türkiye', TGC Hukuk Danışmanı Avukat Gökhan Küçük 'Haber ve Kişilik Hakları' ve TGC Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özdemir 'Yerel Medya ve Resmi İlanlar' konularında bilgi aktardılar. Birinci günün üçüncü oturumunda ise 'Yerel Medyada Planlama ve Görsellik' konusu ele alındı.
İKİNCİ GÜNÜ OTURUMLARI
Seminerin ikinci gününde TGC Saymanı Gülseren Güver 'Eğitim Haberciliği', Bizim Gazete yazarı Kerim Evren 'Medyada Dil Hataları' ve Milliyet Gazetesi foto muhabiri Ercan Arslan 'Vizörden Bakış' konularını aktaracak. İkinci günün son oturumunda Hürriyet Gazetesi yazarı ve Basın Senatosu Başkanı Sedat Ergin 'Araştırmacı Gazetecilik', TGC Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Atay 'Orta Doğu'daki Gelişmelerin Medyaya Yansıması' ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Neşe Kars 'Yerel Medyanın Demokrasideki Yeri' konularını aktaracak.
Seminer, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç'in değerlendirme konuşması ve sertifika töreni ile sona erecek.

 
Şükrü Paşa Semt garajı hizmete girdi
 
Kazazede şoför gözyaşlarıyla uğurlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şükrü Paşa Semt garajı hizmete girdi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Şükrüpaşa Semt Garajı, ...
Yakutiye’de asfaltlama seferberliği
Yakutiye İlçe Belediyesi yaz sezonu çalışmalarını aralıksız sürdürürken, ...
PTT hizmet vizyonunu büyüttü
Erzurum PTT Başmüdürü Faruk Fakirullahoğlu, “Alo 169 Kargo” hizmeti sayesinde ...
 
Tetik bölücüleri lanetledi
Son günlerde yeniden tırmanışa geçen terörist saldırılar, Erzurum Şehit ...
Dadaşlar'dan Erdoğan'a teşekkür yağmuru
AK Parti tarafından kurulan 3 hükümette Sağlık Bakanı olan Recep Akdağ’ın ...
Akdağ Tarihe geçti
AK Parti tarafından kurulan 3 hükümette Sağlık Bakanı olan Recep Akdağ’ın ...
 
DOSİAD ve DABKON’dan Akdağ Teşekkürü
Doğu Anadolu Sanayici ve işadamları Derneği (DOSİAD) ve Doğu Anadolu Basın ...
Başbakan gündemi değerlendirdi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekillerinin ...
Erzurum Sevgi Yolu'nun merkezi
Rize Valisi Hacımüftüoğlu, "Rize Mardin Sevgi yolunun Mardin'den, Suriye ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri