Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Tortumspor için ‘BAL’ hazırlığı
Tortumspor için ‘BAL’ hazırlığı
Oltu’da altyapı seferberliği
Oltu’da altyapı seferberliği
Erzurum’da Gaziler günü kutlandı
Erzurum’da Gaziler günü kutlandı
Ambulans helikopter imdada yetişti
Ambulans helikopter imdada yetişti
HABERLER>ASAYİŞ
5 Ağustos 2024 Pazartesi - 03:16

Yerlikaya: 'Türkiye Yüzyılı huzurun yüzyılı’

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, geçen yılın ilk 7 ayına göre bu yıl hırsızlık suçlarında yüzde 47 düşüş yaşandığını söyledi.

Yerlikaya:  Türkiye Yüzyılı huzurun yüzyılı’

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, geçen yılın ilk 7 ayına göre bu yıl hırsızlık suçlarında yüzde 47 düşüş yaşandığını söyledi.
Bir dizi ziyaret için Yozgat’a gelen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yozgat Cemil Çiçek Personel Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Güvenlik Toplantısı'na katıldı. Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yerlikaya, Türkiye Yüzyılı'nın huzurun yüzyılı olacağını söyleyerek, “Bu cumhurbaşkanımızın sözü ve bizim huzurun yüzyılı ile ilgili, huzurla ilgili kara vatandan mavi vatana ve siper vatana İçişleri Bakanlığının temel görevi huzur, güvenlik ve esenlik olduğu bilinciyle gece gündüz demeden bakanlık merkez ve taşra teşkilatımızla 600 bini aşkın ailemizle beraber cansiparane bir şekilde çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.
“Görevimiz suç işlenmesini önlemek”
Bakan Yerlikaya, her suç türünde değişmez görevlerinden birisinin de İçişleri Bakanlığı olarak suç işlenmesini önlemek olduğunu ifade ederek, “Bizim görevimiz sahada güçlü olma, dirençli olma ve büyük bir koordinasyonla teknikle, tecrübeyle suç işlenmesini önlemek. Bakın değerli arkadaşlar bu terörle de böyle, evden hırsızlıkta da böyle. Mal varlığına karşı işlenen suçlarla özellikle 5 hırsızlık türü var. 1 Ocak 2024 ile 31 Temmuz 2024 tarihleri arasında yani bu yılın ilk 7 ayını, geçen yılın ilk 7 ayı ile değerlendirdiğimizde evden hırsızlık, motosiklet hırsızlığı, oto hırsızlığı, iş yeri ve kurumdan yapılan hırsızlıkların beşinin ortalamasına göre yüzde 47 suç oranını düşürmüşüz. Uyuşturucu ile mücadelede 123 bin bugün itibarıyla cezaevlerinde Türkiye genelinde cezasını çeken insan var. 84 bin de hırsızlık suçundan cezasını çeken insan var” dedi.
“Göçmen kaçakçılığı organizatörlerine meydan okuyoruz”
Düzensiz göçmen kaçakçılığı organizatörlerine meydan okuduklarını söyleyen Bakan Yerlikaya, “Her şehirde olduğu gibi göçmen kaçakçılığı organizatörlerine meydan okuyoruz. Geldiğimizden bu yana geçmişle kıyaslanamayacak kadar tutuklama ve adli kontrol rakamları, tıpkı uyuşturucuda olduğu gibi henüz cezaevine girmeyenlere diyoruz ki bu işi yapmayın. Yaparsanız ki yaptığınızda daha ikinci nefesi almadan sizi yakalamakta kararlıyız diyoruz. Biliyorsunuz ki göçmen kaçakçılığı organizatörlerinde cezaları da 5 yıldan başlamak üzere 8 yıla kadar artırıldı. Yakalandıkları zaman direkt tutuklanıyor" ifadelerine yer verdi.
“Devriye sayıları artırılıyor”
Önleyici trafik ve devriye sayılarıyla da ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, “Araç sayımızda ve personel sayımızda iyileştirmeye gidiyoruz. 10 yaş üzeri araçlarımızı 2 yıl içerisinde yenileriyle, yeni nesil araçlarıyla değiştiriyoruz. Eylül ayı ile birlikte müjdeli güzel haberler de sizleri bekliyor. Yozgat’ta gündüz ve gece trafik devriye sayılarımızı artırıyoruz. Şu an için emniyetteki 21 devriye sayısını 60’ın üzerine çıkarıyoruz. Aynı şekilde jandarma devriye sayımızı da 3 buçuk kat artırıyoruz. Bunlar da yeni araç demek. Personelle ilgili, araçla ve ekipmanla ilgili bize düşen ne varsa yapıyoruz” şeklinde konuştu.

 
Memişoğlu: 'Kıymetini bilmemiz lazım'
 
Fahiş fiyat ve stokçulukla kararlı mücadele
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazze Şeridi’nde can kaybı 39 bin 583’e yükseldi
İsrail’in 303 gündür yoğun saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi’nde hayatını ...
Erzurum-Artvin yolunda ulaşıma sel engeli
Erzurum'u Karadeniz'e bağlayan Artvin yolu, yoğun yağış ve sonrasında ...
Kızıldağ’da otobüs kazası: 1 ölü, 41 yaralı
Erzincan-Sivas kara yolu Kızıldağ Geçidinde meydana gelen otobüs kazasında ...
 
Jandarma ormanları koruyor
Erzincan’da jandarma ekiplerince bilgilendirme faaliyetlerine devam ediyor.
1 kilo 150 gram metamfetamin ele geçirildi
Bitlis İl Jandarma Komutanlığı tarafından bir araç içinde yapılan aramada ...
12 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde ...
 
97 adet tarihi sikke ele geçirildi
Bitlis’te jandarma ekiplerince bazı ikametlerde yapılan aramada 97 adet sikke ele geçirildi.
Güler’den kararlılık mesajı
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kimsenin şüphesi olmasın ki hem ülkemizin ...
Oltu’da uyuşturucu operasyonu
Oltu ilçesinde gerçekleştirilen 3 ayrı operasyonda uyuşturucu operasyonunda 4 şüpheli yakalandı.
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri