Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>SİYASET
12 Ekim 2011 Çarşamba - 04:25

Yıldırım’dan Ovit müjdesi

2. Karayolu Ulusal Kongresi’nde konuşan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, tünel çalışmalarının ivme kazandırdıklarını belirterek, Rize-Erzurum arasına iki adet 15 kilometrelik tünel yapılacağını açıkladı Yıldırım, tünel çalışmalarının ivme kazandığına değinerek, "Doğuda-batıda, kuzeyde-güneyde binlerce yılın aşılmaz dağlarını delip, korkunç, geçilmez denilen geçitleri tünellerle korkmadan geçilir hale getiriyoruz. Rize-Erzurum arasına 2 adet 15 kilometrelik tünel yapacağız" dedi.

 Yıldırım’dan Ovit müjdesi

ERZURUM
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, tünel çalışmalarının ivme kazandırdıklarını belirterek, Rize-Erzurum arasına iki adet 15 kilometrelik tünel yapılacağını açıkladı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, tünel çalışmalarının ivme kazandırdıklarını belirterek, Rize-Erzurum arasına iki adet 15 kilometrelik tünel yapılacağını açıkladı. Bakan Yıldırım, 2023 hedeflerinin 3 safhada gerçekleştireceklerini belirterek, "Bölünmüş yol uzunluğunu, 2015 yılında 26 bin 500 kilometreye, 2019 yılında 31 bin kilometreye ve 2023 yılında ise 36 bin 500 kilometreye ulaştıracağız" dedi.
 2’İNCİ KARAYOLU ULUSAL KONGRESİ
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Karayolları Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen "2. Karayolu Ulusal Kongresi"ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Yıldırım, Yollar Türk Milli Komitesi tarafından yapılan "Kamuoyu Algısında Türkiye Karayolları Araştırması"na değindi. Yıldırım, "Araştırma 72 ilde 2 bin 546 vatandaş, 369 karayolu işletmecisi ve bin 179 şoför olmak üzere 4 bin 94 kişi ile yüz yüze görüşerek yapıldı" dedi. Anketin amacının vatandaşların yollarla ilgili ne düşündüğünün tespit edilmesi olduğunu anlatan Bakan Yıldırım, şehirlerarası seyahatlerde karayolu tercih edenlerin oranını yüzde 92 olduğunu belirtti. Ankette "10 yıl öncesine göre yolların durumu nedir" sorusuna iyi ve çok iyi yanıtı verenlerin oranının yüzde 91 olduğunu söyleyen Yıldırım, "Bu çok büyük bir başarı. Karayollarında yapılması gereken daha çok şey var. Özellikle yol kenarları, yol ortaları, yatay-düşey işaretlemeler gibi konularda daha çok almamız lazım. Son 9 yılda 15 bin kilometre yol yapmışız ama bin kilometre başına düşen yol miktarında Avrupa'dan geriyiz" dedi.
RİZE ERZURUM ARASINA 15 KİLOMETRELİK TÜNEL-
Bakan Yıldırım, tünel çalışmalarının ivme kazandığına değinerek, "Doğuda-batıda, kuzeyde-güneyde binlerce yılın aşılmaz dağlarını delip, korkunç, geçilmez denilen geçitleri tünellerle korkmadan geçilir hale getiriyoruz. Rize-Erzurum arasına 2 adet 15 kilometrelik tünel yapacağız" dedi.
 HEDEF 3 SAFHADA GERÇEKLEŞECEK-
"Artık hedeflerimizi Cumhuriyetin 100'üncü yılına denk gelen 2023 yılına göre belirliyoruz" diyen Yıldırım, 2023 hedeflerinin 3 safhada gerçekleştireceklerini söyledi. Yıldırım, "Önümüzde daha bir çok büyük proje var. Ülkeyi sadece karayolları ile değil, bütün ulaşım sektörlerinin birbirine entegre olduğu ağlarla donatma hedefindeyiz. Türkiye'ye yakışanı da budur. Çağdaş ulaşım otoyoldur, bölünmüş yoldur, hızlı trendir, deniz yoludur. Hava yolunun halkın yolu olmasıdır. Bölünmüş yol uzunluğunu, 2015 yılında 26 bin 500 kilometreye, 2019 yılında 31 bin kilometreye ve 2023 yılında ise 36 bin 500 kilometreye ulaştıracağız" şeklinde konuştu.
 "GÜZERGAH ANALİZİ PROGRAMI' AÇILDI
Bakan Yıldırım kongre sonrası Karayolları Genel Müdürlüğü'nün vatandaşa yeni hizmete başlayacak olan "Güzergah Analizi Programı'nı açılışını yaptı. Yıldırım, programla vatandaşın seyahate başlayacağı ve seyahatinin sonlanacağı noktayı belirledikten sonra ortalama seyahat süresi, toplam kilometre, kapalı yollar, hava durumu gibi bilgileri otomatik olarak vereceğini anlattı. Daha sonra Bakan Yıldırım salonda seyahat edecek birinin başlangıç ve varış bilgilerini girerek uygulamalı olarak programı çalıştırdı.

 
‘Erzurum’un ormanı yok, yangını çok’
 
‘Milletin özünde güçlü irade var’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şair Albayrak’tan sitem
Narman ilçesinde hurdacılık yapan Selim Albayrak, Başbakan Recep Tayyip ...
Ulaşımda doğru adım
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşıma yeni bir vizyon kazandırmaya ...
‘Aziziye sportif vizyon kazandı’
Aziziye Belediyesi, Spor Toto Genel Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor ...
 
Arınç’tan yeni anayasa vurgusu
Başbakan Yardımcısı Arınç, anayasa konusunda AK Parti'nin üzerine düşeni ...
Yılmaz, saldırıyı kınadı
İhlas Haber Ajansı (İHA) Erzurum Bölge Müdürlüğü muhabirlerinden Ahmet ...
‘Yerelleşme bizim politikamızdır’
Başbakan Yardımcısı Arınç, “Yerelleşme bizim politikamızdır. İstiyoruz ...
 
‘Tek mutluluğumuz, halka hizmettir’
Aziziye Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısı sürpriz bir ziyarete ...
Çelik'ten Birlik Çağrısı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, herkesin bir kez daha kafasını ...
Yakutiye köy yolları yenileniyor
Yakutiye Belediyesi, kendisine bağlanan 26 köy/mahalle ve 10 köyün yollarını ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri