Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
11 Ocak 2014 Cumartesi - 10:32

Yılmaz gözyaşlarıyla anıldı

Büyük beğeni toplayan belgeselin galasına Sebahattin Yılmaz’ın eşi Gönül Yılmaz, yakınları ile çok sayıda davetli katıldı. Galada duygulu anlar yaşanırken bazı gazeteciler gözyaşlarını tutamadı.

Yılmaz gözyaşlarıyla anıldı

~~E.MEHMET YILMAZ - ELİF HASANÇEBİ - ÖZGE BOZO
ERZURUM (İHA) - Van depreminde hayatını kaybeden Gazeteci Sebahattin Yılmaz’ın hayatı “Bir Gazetecinin Sessiz Çığlığı” isimli belgeselde anlatıldı.
Belgeselin galası Atatürk Üniversitesi Mavi Salon’da gerçekleştirildi. Yapımcılığını Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi RTS 3. Sınıf öğrencisi ve aynı zamanda Erzurum İHA muhabiri Mehmet Yılmaz ve danışmanlığını Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim elemanı Jale Hülya Alcan'ın yaptığı belgeselde deprem şehidi DHA muhabirinin hayatı anlatıldı.
Gala’nın açılış konuşmasını yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak, “Yapılan her haber insan ve kul hakkına giriyor. Haberciler ürettikleri haberden dünyada ve ahirette mesuldur bunu meslekteki yeni arkadaşlar unutmamalı” dedi.
DHA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Eşmen ise “Van depreminde şehit olan muhabirimiz Sebahattin Yılmaz’ı anıyoruz. Sebahattin tüm haberleri yansız olarak yapardı. Birçok gazeteye manşet haberler yaptı ve kısa zaman içerisinde çok iyi şeyler yaptı. Sebahattinsiz yüreğimiz yaralı nur için de yatsın” şeklinde konuştu.
Palandöken Gazetesi Haber Müdürü Cem Bakırcı da Sebahattin Yılmaz ile uzun yıllar birlikte çalıştıklarını belirtti. Bakırcı, A.Ü Rektörü Prof. Dr. Koçak’a, Yılmaz’ın isminin yaşatılması için iletişim fakültesindeki bir dersliğe isminin verilmesi teklifinde bulundu.
IHA Bölge Müdürü Ayhan Türkez ise belgesel çekim sürecini anlattı. Türkez, “Atatürk Üniversitesi’nin muhteşem bir İletişim Fakültesi var. Sayın dekanımız ve Jale hocamızla otururken aklımıza Sebahattin abimiz geldi ve onunla ilgili belgesel yapalım dedik. Hocamız ve muhabir arkadaşımız Mehmet Yılmaz’ın özverili çalışmasıyla bir belgesel hazırlandı ve bunun dışında Rektörümüzden söz istiyoruz. Gazetecilik bölümünde bir dersliğin adına Sebahattin abimizin isminin verilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. İletişim Fakültesi öğretim görevlilerinden Jale Hülya Alcan da basın sektörüne kaliteli eleman yetiştirmek için çalıştıklarını ifade etti. Alcan, danışmanlığını yaptığı belgeselde basın mensuplarının zor ve çileli yaşamını yansıtmanın yanı sıra deprem gerçeğine de dikkat çekmek olduğunu anlattı.
Cihan Haber Ajansı Bölge Müdürü ve Zaman Gazetesi Erzurum Yayın Temsilcisi Ersin Demirci ise basın mensuplarının değerinin öldükten sonra değil, ölmeden anlaşılmasının gerektiğini ifade etti. Demirci, iletişimin önemli olduğuna işaret ederek, “İletişim insanla başlar. Doğru haber yapın. Duyduğunuz haberi doğrulatmadan kaleme almayın. Sebahattin Yılmaz’ı tanımadım. Ama bu kubbede hoş bir seda bırakmış” ifadelerini kullandı.
İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz da gazetecilik mesleğinin heyecanla yürütülen bir meslek olduğunu ifade etti. Yavuz, belgeselde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Fakülte olarak belgeselden gururlandık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından belgesel katılımcılara izletildi. Büyük beğeni toplayan belgeselin galasına Sebahattin Yılmaz’ın eşi Gönül Yılmaz, yakınları ile çok sayıda davetli katıldı. Galada duygulu anlar yaşanırken bazı gazeteciler gözyaşlarını tutamadı.

 
'Erzurum’un sakini değil, sahibi olmalıyız'
 
Demirci projelerini paylaştı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
feride 11 Ocak 2014 Cumartesi 22:16

Zamansız ve talihsiz bir kayıp.Allah ruhunu şad mekanını cennet eylesin.Sevenlerine sabır ve başsağlığı dilerim

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazeteciler Günü’nü yaş pasta keserek kutladılar
Erzurum Şifa Hastanesi idari çalışanları, 10 Ocak Basın Çalışanlar Günün’nü ...
Erzurum haftabaşında karla buluşacak
DİLEK BAYRAK-Erzurum’da haftalardır etkisini sürdüren soğuk ve sisli hafta ...
Ekmek parası soğuk dinlemiyor
İHSAN KUMRU-Ekmek mücadelesi için çalışmak zorunda kalan işçiler ise her ...
 
Soğuk faturaları kabarttı
İHSAN KUMRU-Erzurum’da etkisini sürdüren soğuk hava, enerji ve yakıt giderlerinde ...
Müftü Çınar’dan örnek bağış
Erzurum Müftüsü Hasan Çınar, Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nce ...
Yaban hayvanları için yemleme kampanyası
İHSAN KUMRU-Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile avcılar tarafından aç kalan ...
 
Erzurum testten geçiyor
İHSAN KUMRU-Kentsel Dönüşüm yasaları çerçevesinde kurulan Deprem Etüt ...
Doğu yüksek basınç altında
Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sistemi altındaki bölgede soğuk hava etkisini sürdürüyor.
Erzurum’da bir yılda bin 180 nikah kıyıldı
Erzurum’da 2013 yılında bin 180 çift evlendi
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri