Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>ASAYİŞ
2 Ağustos 2011 Salı - 22:56

Yine patlayıcı rezaleti

Erzurum’da valilik tarafından yasaklanmasına rağmen, bazı bakkal ve büfeler tarafından satılan maytap, fişek ve tapa türü patlayıcılar, çocuklar için ciddi tehdit oluşturuyor.

Yine patlayıcı rezaleti

AHMET AKBUĞA(İHA)
Erzurum’da valilik tarafından yasaklanmasına rağmen, bazı bakalar tarafından satılan maytap, fişek ve tapa türü patlayıcılar, çocuklar için ciddi tehdit oluşturuyor. Gürültü kirliliğine yol açan oyuncak patlayıcıların çocuklara satılmasına tepki gösteren veliler emniyetin bu tür patlayıcılar satan yerlere cezai müeyyide uygulamasını, oyuncak patlayıcılarla mücadele kapsamında kente bir tara çalışması yapılmasını istiyorlar.
Önceki yıllarda ciddi kazalara neden olan oyuncak patlayıcıların para kazanmak uğruna kaçak yollarla çocuklara satılmasına tepki gösteren veliler, bu tip patlayıcıların çocukları şiddete yönelttiğini, gürültü kirliliğine yol açan patlayıcıların hasta ve yaşlı kimseler için de tehdit oluşturduğunu savunuyorlar.
Ramazan ayı ile birlikte satışı artan maytap ve patlayıcı maddeler çocuklar için büyük bir tehlike oluşturuyor.Erzurum'da çocukların maytap oyunu hem kendileri hem de arkadaşları için büyük bir tehlike oluşturuyor. Çocukların sokak aralarında özellikle iftara yakın ve iftar sonrası saatlerde patlattığı maytaplar gürültü kirliliğine de yol açarken birçok insan patlatılan maytaplar nedeniyle büyük korku yaşıyor.Konuyla ilgili önlem alınmasını isteyen vatandaşlar, maytapların rast gele satılmasından şikayetçi olduklarını belirtiyorlar.
Çocukların, özellikle boncuk ve barut atan oyuncak silahlarla çevreye rastgele ateş ettiğini belirten uzmanlar, bazı çocukların bu atışlar sırasında çeşitli yerlerinden yaralandığını kaydediyor. Ebeveynler tarafından alınan bu tür silahların yanı sıra bakkallarda satılan maytap ve 'Kız kaçıran' adı verilen patlayıcılar da tehlikenin boyutunu büyütüyor.
ELDE YANIKLARA VE KOPMALARA NEDEN OLABİLİR
Masum bir oyuncak olarak görülen maytabın ciddi sakatlıklara yol açan bir silah olarak görüldüğünü belirten uzmanlar, "Bu tür patlayıcıların neden olduğu yaralanmalarda ise kişi ciddi yaralanabilir. Yaralanmanın erken döneminde, elde ve parmaklarda küçük doku kayıplarından, parmak kopmalarına kadar varan değişik derecede zararlar görülebiliyor. Ayrıca ısı etkisi ile dokularda değişik derecelerde yanık oluşmasına sebep olabilir. Her türlü tedavi ve müdahaleye rağmen, geç dönemde elde şekil bozukluğu, parmaklar da hareket kısıtlılığı veya eklem donmaları gelişebilmektedir" dediler.

 
Alo Fetva hattına soru yağmuru
 
Erzurum yolunda rekor deneyecekler
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yıldızkentli.. 4 Ağustos 2011 Perşembe 15:12

ne yasağı şu an yıldızkentteyim..tıkır tıkır patlatılıyor...gecede ateşli silahların sesinden durulmuyor..polis göreve..

Yorumu oyla      6      4  
elif 4 Ağustos 2011 Perşembe 08:22

ben yıldızkentte oturuyorum...gündüz maytap sesinden gecede silah sesinden iyice bezdik..bu polis ne iş yapar kim yapıyorsa(çocukta dahil)ve maytapları satıyorsa alsın içeri..bir daha yapan olurmu...müeyyide yok bir şey yok..karakola götürülüp ifadeleri bile alınmıyor..

Yorumu oyla      6      4  
sümeyra 3 Ağustos 2011 Çarşamba 16:16

bu nasıl yasaksa herkes rahatlıkla alıyor bununlada kalmıyor yoldan geçenleri korkutuyorlar yeteri kadar denetim olsa bunların hiçbiri olmaz sözde yasaklar bunlar

Yorumu oyla      6      4  
DADAŞ 3 Ağustos 2011 Çarşamba 14:05

DADAŞKENT'DE DE DURUM AYNI .GECE SAHURA KADAR AYNI REZALET BELEDİYE Mİ,VALİLİK Mİ, POLİS Mİ GREVE......

Yorumu oyla      6      4  
ESDAT 3 Ağustos 2011 Çarşamba 11:04

Evinde küçük çocuğu hastası olan nekadar hane var, bazıları para kazanacak diye bu saygısızlık ne kadar sürecek.

Yorumu oyla      6      4  
ESSAH ERZURUMLU 3 Ağustos 2011 Çarşamba 10:24

Ne abdurrahmangazi mahellesi paşalar caddesinin arka tarafındaki park mı yoksa yol mu olduğu belli olamayan o iğrenç yere bi gidin bakalım Emniyet binasının hemen arkası..iftardan sonra patlatılan o tapalardan ne yaşlıların tahammülü kaldı nede çocuklarda öd kaldı..hepsi patladı..Hastaların durumunu düşünemiyorum bile...lütfen birisi yada birileri müdahale etsin

Yorumu oyla      6      4  
yorgundemokrat_olurlu 3 Ağustos 2011 Çarşamba 08:48

Dün iftardan sonra,bizim bakanlığın sosyal tesislerinin bulunduğu (yıldız kentteki sb.tesisleri)mıntıkadada patlatıyorlardı.Ne olur sıkı denetim lütfen ana ve babalar üzülmesin...

Yorumu oyla      6      4  
erdem karcı 3 Ağustos 2011 Çarşamba 08:20

bence bu habere yer vermeniz çok güzel olmuş.duyarlılığınızdan dolayı çok teşekkür ederim.yasak falan yok her yerde patlayan torpil sesleri,çocukların ellerinde çatçatlar var.caddede sokakta patlayıcı maddeyle şakalaşılır mı demeyin bizim erzurumda bu da oluyor malesef.son moda da arabaların altına atmak bu torpilleri.allah muhafaza lpg li araçlar için büyük tehlike demek bu.lütfen ama lütfen bu patlayıcı maddelerin satışını gerçekten yasaklasınlar ve satanları da cezalandırsınlar..saygılar

Yorumu oyla      6      4  
HASAN AYDIN 2 Ağustos 2011 Salı 23:20

abdurrahmangazi mahallesi ve çukurevlerde bu maytapların seslerinden gına geldi. denetleyen yok mu. gürültülerden ne uyuyabiliyoruz, nede rahat oruç tutuyoruz. bu rezaleti artık dur denilsin

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ağrı yolunda kaza: 2'si ağır, 5 yaralı
Ağrı'nın Taşlıçay ilçesi yakınlarında meydana gelin trafik kazasında 2'si ağır 5 kişi yaralandı.
Cami önünde ceset bulundu
Erzurum'da bir kişi, Taş Mescit Camisi önünde ölü bulundu.
Şüpheli paketten kitap çıktı
Erzurum'da vatandaşların en yoğun olduğu Cumhuriyet Caddesi üzerinde kaldırımda ...
 
Tortum Yolunda kaza: 3 ölü
Erzurum’un Tortum ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybetti.
Trabzon yolunda uyuşturucu operasyonu
Trabzon'da, 4 kilo 180 gram esrar maddesi ile yakalanan bir kişi tutuklandı.
2 kazada 5 kişi yaşamını yitirdi
Hemen her gün en az bir trafik kazasını yaşandığı Erzurum’da Ramazan ayının ...
 
Pasinler Polisinden anlamlı etkinlik
Erzurum’un Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Hizmetleri ...
Pasinler’de kaçakçılık operasyonu
Erzurum’un Pasinler ilçesinde 5 bin 700 paket kaçak sigara ele geçirildi.
Yayladağı muhtarı yaşamını yitirdi
Pasinler ilçesinde bir köy muhtarı, boğanın boynuz darbesi sonucu öldü.
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri