Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yaşlı Destek Programı  başvuruları başladı
Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
KKKA! Erzurum 8 il içinde
KKKA! Erzurum 8 il içinde
Erzurum’da terör operasyonu
Erzurum’da terör operasyonu
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
HABERLER>BÖLGEDEN
18 Mart 2024 Pazartesi - 15:10

Yürekler Milli coşkuda buluştu

Erzurum’dan Elazığ’a, Hakkari’den Tunceli’ye tüm bölge illerinde şehitler ve gaziler rahmet ve minnetle anıldı. Törenlerde kardeşlik, milli birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Yürekler Milli coşkuda buluştu

Tüm Yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü milli coşku, heyecan ve gururla kutlandı. Erzurum’dan Elazığ’a, Hakkari’den Tunceli’ye tüm bölge illerinde şehitler ve gaziler rahmet ve minnetle anıldı. Törenlerde kardeşlik, milli birlik ve beraberlik mesajları verildi.

AĞRI’DA 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ ANMA PROGRAMI
Ağrı'da, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle program düzenlendi.
Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü dolayısıyla, Ağrı’da program düzenlendi. Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Program öğrencilerin şiir dinletileri ve koro performansıyla devam etti. Tiyatro gösterilerinin de sergilendiği program yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
Düzenlenen programa Ağrı Valisi Mustafa Koç, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Adem Çalış, 12. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Vekili Albay Erhan Cesur, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüsamettin Erol, İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

BİNGÖL’DE 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA VE ÇANAKKALE ZAFERİ YILDÖNÜMÜ

Bingöl’de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıldönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.

Bingöl’de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıldönümü nedeniyle anma programı düzenlendi. Merkez şehitlik anıtında gerçekleşen programda valilik, belediye ve Bingöl Şehit Aileleri, Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) derneği tarafından çelenk sunuldu. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından, İl müftülüğü tarafından dualar okundu. Duaların ardından şehitler anıtına il protokolü tarafından karanfil bırakıldı. 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıldönümü etkinliklerinin gün boyunca devam edeceği bildirildi.

Anma programına Vali Ahmet Hamdi Usta, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, BİŞHAK Derneği Başkanı Vahap Baysal, kurum amirleri, jandarma ve emniyet personelleri katıldı.

TATVAN'DA "18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ" PROGRAMI

Bitlis'in Tatvan ilçesinde "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" münasebetiyle program düzenlendi.

Tatvan Kaymakamlığı önündeki program, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Daha sonra Tatvan Kültür Merkezinde devam eden programda; saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim okundu. Günün anlam ve önemine belirten konuşmaların yapıldığı ve şiirlerin okunduğu programda, sinevizyon ve tiyatro gösterisi yapıldı. Program, öğretmen ve öğrencilerden oluşan koronun müzik konseriyle sona erdi.

Daha sonra ilçe protokolü, 1995 yılında Siirt’in Eruh ilçesinde şehit olan Bitlisli Piyade Er İlyas Talaş’ın mezarını ziyaret ederek dua etti. Programa ilçe protokolü, askeri erkan, emniyet personelleri, gaziler, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

AHLAT’TA 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 109. YIL DÖNÜMÜ

Bitlis’in Ahlat ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümü dolayısıyla bir program düzenlendi.

Sabah saatlerinde Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla başlayan program, daha sonra Ahlat Şehitliğinin ziyaret edilmesiyle devam etti. Ardından Ergezen Ortaokulu ile Yunus Ensari İlköğretim Okulu tarafından Ahlat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yunus Ensari Ortaokulu öğretmenlerinden Uğur Altaş yaptı. Daha sonra öğrenciler tarafından mehter gösterisi, koro, oratoryo gösterileri ve şiirler okunarak, Çanakkale Zaferi ve şehitlerle ilgili hazırlanan sinevizyon izletildi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere protokol tarafından ödülleri verildi.

Çekilen toplu hatıra fotoğrafıyla birlikte program sona erdi. Programa Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl, Ahlat Belediye Başkan Vekili Behzat Gülsar, Ahlat Meslek Yüksekokulu Müdürü Harun Koçak, kurum amirleri, şehit aileleri ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.

ERZİNCAN’DA 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLER ANILDI

Erzincan’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109’ncu yıl dönümü dolayısıyla tören ve program düzenlendi.

İlk olarak Garnizon Şehitliğinde başlayan törende Erzincan Valiliği, 3. Ordu Komutanlığı, Erzincan Belediyesi ve Erzincan Şehit Aileleri Derneği çelenklerinin sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu ve saygı atışı yapıldı. Şehitler için Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edilmesinin ardından Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Şehitlik Şeref Defterini imzalayarak bir konuşma yaptı.

Vali Aydoğdu konuşmasında, “Bin yıldır üzerinde yaşadığımız bu cennet toprakları bizlere vatan yapmak için atalarımızın gösterdiği olağanüstü mücadeleler, vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitlerine yazdığı şiirde de vurguladığı gibi, tarihe sığmayacak kadar büyüktür." dedi.

Protokol mensupları ve vatandaşların şehitler mezarları ziyaret ederek, karanfil bırakmasıyla burada ki program sona erdi.

Daha sonra, Erzincan İl Müftülük Konferans Salonunda düzenlenen anma programında, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü dolayısıyla lise öğrencileri tarafından anma etkinliği gerçekleştirildi.

FIRAT ÜNİVERSİTESİNDE 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ SERGİSİ AÇILDI

Elazığ’da Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Fırat Üniversitesi öğrencileri tarafından sergi açıldı.

Elazığ’da Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Fırat Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu tasarım ve grafik tasarım öğrencileri tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi konulu sergi açıldı. Sergiye Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Yalın Kılıç Türel, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

ELAZIĞ’DA 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ PROGRAMI

Elazığ'da Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Garnizon Şehitliğinde tören düzenlendi.

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yılı ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle Garnizon Şehitliğinde resmi tören düzenlendi. Törende çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. İl Müftüsü İrfan Üstündağ’ın dua etmesinden sonra saygı atışı yapıldı. Daha sonra Garnizon, 15 Temmuz ve İcadiye şehitliklerinde kabir ziyareti gerçekleştirilerek karanfil bırakıldı.

Törene, Vali Ömer Toraman'ın yanı sıra, 8’inci Kolordu Komutanı Tümgeneral Tamer Atay, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş ve Ejder Açıkkapı, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Evren İl Müftüsü İrfan Üstündağ, kurum amirleri, gaziler ve şehit aileleri katıldı.

HAKKARİ’DE 18 MART ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ PROGRAMI

Hakkari’de, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir program düzenlendi.

Valilik önünde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından programa Hakkari Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda devam etti. Burada Çanakkale Zaferi resim sergisini geçen Vali Ali Çelik, fotoğraf ve resim sergisindeki ürünleri yakından inceleyerek emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkürlerini etti.

Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda konuşma yapılarak şiirler okundu. “Çanakkale: Mekteplilerin Savaşı” isimli müzikal tiyatronun izletilmesi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle program son buldu.

KARS’TA ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 109. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümü dolayısıyla Kars’ta tören düzenlendi.

Garnizon Şehitliği’nde düzenlenen ilk törene; Vali/Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez, Başsavcı Abdullah Amanvermez, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, İl Jandarma Komutanı Albay Fatih Cemal Kiper, asker ve öğrenciler ile şahit yakınları katıldı.

Şehitlik anıtına Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı’nın çelenk sunumuyla başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Vali/Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, şeref defteri imzalandı.

Vali Ziya Polat, “Türk Milletinin, özgürlüğü ve vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceğini tüm dünyaya haykırdığı 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni kutlamak ve siz Aziz Şehitlerimize olan minnet ve şükran duygularımızı sunmak üzere cennet kokulu kabirlerinizin yanı başında, huzurunuzdayız. Ani’nin fethi ile başlayıp Çanakkale’yle devam eden ve Kurtuluş Savaşı’yla sonuçlanan şanlı destanlarımız göstermiştir ki Türk Milleti inanç, cesaret, mertlik ve yiğitlik abidesidir. Yüce Milletimiz, vatanımızın yılmaz bekçisi olduğunu, Sarıkamış’tan Gelibolu’ya, Karadeniz’den Akdeniz’e kadar Anadolu coğrafyasına nakış nakış işlemiştir. Bütün dünya bilmelidir ki; Azizi Şehitlerimizin, “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır! Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” anlayışıyla bedenlerini feda ettikleri kutsal vatan toprakları son nefer, son nefes ve son damla kana kadar aynı cesaret ve kararlılıkla muhafaza edilecektir” dedi.

Polat, “Aziz Şehitlerimiz, Nurla dolu kabirlerinizde huzur içinde uyuyunuz! Emin olunuz ki, kanlarınızla yoğurduğunuz kutsal vatan topraklarını ilelebet muhafaza ve müdafaa etmemize hiçbir güç engel olamayacaktır. Bizler sağ oldukça Anadolu, Türk Yurdu olarak kalacak, ay yıldızlı al bayrak, yurt semalarında hür olarak dalgalanacaktır. Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünde bu vatanı, bayrağı ve istiklâli bizlere mukaddes bir emanet olarak bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şanlı tarihimizdeki nice zaferleri bize armağan eden Aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnet, Kahraman Gazilerimizi şükranla anıyoruz” diye konuştu. Şehitlikteki program şehitler için Kuran-ı Kerim Tilaveti okundu. Şehitler Müzesi gezildi. Şehit mezarlarına protokol üyelerince kırmızı karanfil bırakıldı. Program daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu’nda devam etti. Saygı duruşu İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Çanakkale Zaferi’nin anlam ve önemi belirten konuşmalar ile devam etti. Şiir dinletisi, Çanakkale Destanı Oratoryosu ve koro gösterisiyle program son buldu.

ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ’NİN 109. YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

Ardahan'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Programların ilki Şehitlikte başladı. Buradaki programda Valilik, Belediye Başkanlığı, Garnizon Komutanlığı ve Şehit Aileleri Derneği çelenklerinin şehitliğe bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, istiklal marşı okundu ve şehitler için saygı atışı yapıldı. Günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmanın ardından Vali Hayrettin Çiçek, Belediye Başkanı Faruk Demir ve Garnizon Komutan Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu şehitlik defterini imzaladı. Tören sonunda şehit mezarlarına karanfiller bırakılarak, dua edildi. Şehitlikteki törenin ardından Yanık Cami Anıtına geçilerek, 1915 yılında Ermeni çetelerince cami içerisinde şehit edilen 300 Osmanlı Türk’ü için dua edildi.

Vali Hayrettin Çiçek ve beraberindekiler daha sonra Ardahan Şehit Aileleri ve Gaziler Derneğini ziyaret ederek, şehit aileleri ve gazilerle bir süre sohbet ettiler. Etkinlik daha sonra Gençlik Merkezinde devam etti. Programda günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Konuşmanın ardından Çanakkale’den Ardahan’a getirilen toprak ve bayrak Vali Çiçek'e takdim edildi. Program, öğrencilerin hazırladığı Çanakkale Zaferi’ni anlatan göle oyunu ve türkü dinletileriyle devam etti. Program sonunda Çanakkale Zaferini anlatan resim sergisi de gezildi.

IĞDIR’DA ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 109’UNCU YIL DÖNÜMÜ ETKİNLİĞİ

Çanakkale Zaferi'nin 108'uncu yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Iğdır'da tören düzenlendi.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla Iğdır'da düzenlenen anma programı Iğdır Belediyesi önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Çelenk sunumu sonrası Mehmet Çavuş Anıtına geçilerek burada saygı duruşu, saygı atışı yapıldıktan sonra İstiklal Marşı ve şehitler için Kuranı Kerim Tilaveti okundu. Daha sonra dualar edilerek şehitler için yapılan anıtlara karanfil bırakıldı. Burada bir konuşma yapan Iğdır Valisi ve Belediye Başkanvekili Ercan Turan, “18 Mart Çanakkale zaferi birlik ve beraberlik ruhunun bağımsızlık tutkusunun yenilmezlik inancının şehitlik kavramının, zafer coşkusunun eşsiz bir örneğidir. Çanakkale yüzyıllardır süregelen Türk Milletinin asaletini, bağımsızlık ve cesaretini tüm dünyaya göstermiştir” dedi.

Mehmet Çavuş Anıtı sonrası Iğdır Kültür merkezine geçildi. Burada düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiirler okundu.

MALATYA’DA 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLER ANILDI

Malatya’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109’ncu yıl dönümü dolayısıyla tören ve program düzenlendi. Malatya’da ilk olarak Şehir Mezarlığındaki Şehitlikte başlayan törende Malatya Valisi Ersin Yazıcı, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, şehit ve gazi dernekleri Şehitlik Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirdi.

Çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu ve saygı atışı yapıldı. Şehitler için Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edilmesinin ardından Malatya Valisi Ersin Yazıcı Şehitlik Şeref Defterini imzalayarak bir konuşma yaptı.

Vali Yazıcı, başta Çanakkale şehitleri olmak üzere tüm şehitleri rahmetle ve minnetle yad ettiklerini ifade ederek, “Çanakkale geçilmezi bütün dünyaya öğreten başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale'de 'Çanakkale geçilmezi yazan Türk ordusuna, Türk milletine şükranlarımızı, minnetimizi bir kere daha dile getirmek istiyorum" diye konuştu. Şehitlikti tören protokol üyeleri ve şehit ailelerinin kabirleri ziyareti ile son buldu. Şehitlikteki törenin ardından Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü dolayısıyla lise öğrencileri tarafından anma etkinliği gerçekleştirildi.

MUŞ'TA 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ PROGRAMI DÜZENLENDİ

Muş'ta 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü programı düzenlendi.

Muş’ta çelenk sunma, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla devam etti. Törende Muş Valisi Avni Çakır, Muş Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Sağlam ve protokol üyeleri şehitliklere karanfil bıraktı.

Muş TOBB Sosyal Bilimler Lisesi tarafından öğretmenevi konferans salonunda düzenlenen " 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” programı, şiirlerin okunması ve oratoryo gösterisiyle devam etti.

Burada konuşan Vali Çakır, Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesindeki kritik bir dönem olduğunu vurgulayarak, "1915 yılında yedi düvelin birleştiği ve ülkemizi işgal planları içerisinde olan düşman ordusu, Çanakkale önlerine geldi. O gün tarihte eşine az rastlanılan bir kahramanlık destanı yazıldı. Dünyanın en güçlü deniz kuvvetlerine karşı muhteşem bir zafer kazandı. Çanakkale aslında içinde barındırdığı ruhaniyetiyle önemli bir şehir. Bizlere düşen bu vatanı korumak, yüceltmek, bizden sonra güçlü birlik ve beraberliğin en üst seviyede olacak şekilde teslim etmektir" dedi.

VAN’DA 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN YIL DÖNÜMÜ

Van’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü törenlerle kutlandı.

İlk tören Bardakçı Mahallesi’nde bulunan Zeve Şehitliği’ne çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, şehitlik şeref defterinin imzalanması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Van Devlet Tiyatrosunda devam eden programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Video gösterimi ve günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmanın ardından şiirler okundu. Daha önce düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından program, oratoryo ile sona erdi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü nedeniyle bir açıklamada bulunan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, “Tarihimize altın harflerle yazılan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünde üzerinde huzur ve güvenle yaşadığımız vatan toprağı için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi anmanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Tarih boyunca birlik ve beraberlikte birçok zorluğun üstesinden gelen ve tarihe yön vererek parlak zaferlere imza atan aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş. Canından aziz bildiği kutsal vatan toprağını korumak için 109 yıl önce bugün dünya tarihinde eşi görülmemiş büyük bir destan yazmıştır” dedi. Programa Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi, vali yardımcıları, kurum amirleri, STK başkanları, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

BAYBURT’TA 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLER ANILDI

Bayburt’ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109’ncu yıl dönümü dolayısıyla tören ve program düzenlendi.

Şehit Osman Tepesi Şehitlik Anıtı’nda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü sebebiyle çelenk sunma töreni düzenlendi. Anıta Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Bayburt Garnizon Komutanı Topçu Albay Gürol Akkaya ve Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Selami Köksal tarafından çelenk sunuldu. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Selami Köksal ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına İkmal Üsteğmen Fatih Töre tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. İhtiram mangasının saygı atışı gerçekleştirdiği törende temsili şehit mezarlarına karanfiller konularak dua edildi.

Çanakkale Zaferi kutlamaları daha sonra çeşitli etkinliklerle devam etti.

 

 
Bülbülan geçidi ulaşıma açılıyor
 
Pasinler’de Çanakkale şehitlerine vefa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
 Oltu’da Çanakkale zaferi coşkusu
Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü Oltu'da düzenlenen törende anıldı.
Aşkale’de Milli coşku
18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü için Aşkale'de törenlerle kutlandı.
Demir güven tazeledi
Oltu ve Yöresi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 12. genel kurulu ...
 
Müftülükten Hınıs’a irşat ziyareti
Erzurum Müftüsü Dr. Rüstem Can, Hınıs’ta irşat faaliyetlerinde bulundu.
Tavlaşoğlu:  Ilıca’da büyük dönüşüm başlıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yoğun ilgi ile karşılandı. Havaalanından ...
Uraloğlu Turistik Doğu Ekspresi verilerini açıkladı
Uraloğlu, turistik tren seferlerine ilginin yoğun olduğunu belirterek, ...
 
Aziziye Kırsal mahallelerinde ulaşım atağı
Cumhur ittifakı Aziziye Belediye Başkan Adayı Eyüp Tavlaşoğlu, 20 yıllık ...
Uraloğlu: 'Türksat 6A’yı Haziran ayında fırlatacağız'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TÜRESAŞ Sivas Bölge Müdürlüğü ...
Kavukcu Deprem gerçeğine dikkat çekti
Sanatçı ve Akademisyen, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri