Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>SPOR
15 Aralık 2011 Perşembe - 08:42

Yüzmede Erzurum damgası

Yüzme Federasyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bozdoğan,"Erzurum'daki Yükselti Kamp Eğitim Merkezi ve Yüzme Performans Laboratuarı ve İstanbul Tozkoparan'da yapımı devam eden Yüzme Performans Merkezi faaliyete geçtiği zaman bilimsel çalışmalarla birlikte Türk yüzmesi dünyada ilk ona girecektir. “dedi.

 Yüzmede Erzurum damgası

 ERZURUM
Yüzme Federasyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bozdoğan,"Erzurum'daki Yükselti Kamp Eğitim Merkezi ve Yüzme Performans Laboratuarı ve İstanbul Tozkoparan'da yapımı devam eden Yüzme Performans Merkezi faaliyete geçtiği zaman bilimsel çalışmalarla birlikte Türk yüzmesi dünyada ilk ona girecektir. “dedi.
BOZDOĞAN 2011 YILINI DEĞERLENDİRDİ
Yüzme Federasyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Mazhar Bozdoğan 2011 yılını değerlendirdi. Bozdoğan, son 3 yıl içerinde yüzme sporuna yapılan yatırımlar, hayata geçirdikleri projeler ve bilimsel çalışmalar sayesinde Türk yüzmesinde gözle görülür gelişmeler kaydedildiğini söyledi.
KIRILAMAYAN REKORLAR ARTIK KIRILIYOR
Bundan 3 yıl öncesine kadar Avrupa şampiyonalarında yarı final yüzmek bile başarı olarak değerlendirildiğini ifade eden Bozdoğan, "Bugün yüzücülerimiz Avrupa'nın önde gelen yüzücüleri, Avrupa ve Dünya şampiyonlarında final yüzüyorlar. Sporcularımız her yarışta kendi derecelerini geliştiriyor." ifadelerini kullanarak şu görüşleri savundu: "Yıllardır kırılamayan Türkiye rekorları kırılıyor. Sporcularımız 2009 yılına kadar son 16 yılda düzenlenen Avrupa gençler şampiyonalarında bir elin parmağı kadar final ve yarı final yüzmüşken Türkiye'nin geleceği Genç yüzücülerimiz son 3 yılda, 17 yarı final, 10 final yüzdü ve 18 yıl aradan sonra 2 altın 2 gümüş madalya kazandı. Ayrıca büyükler kategorisinde Avrupa Şampiyonaları'nda sporcularımız yine son 3 yılda 16 yarı final ve 8 final yüzdü."
Yıldızlar, gençler ve büyükler kategorisinde sporcuların katıldığı uluslararası yarışmalarda 2009 yılında 59 altın, 44 gümüş, 29 da bronz olmak üzere toplam 132 madalya, 2010 yılında 37 altın, 39 gümüş, 42 de bronz olmak üzere 118 madalya, 2011 yılında 76 altın, 61 gümüş, 64 de bronz olmak üzere toplam 201 madalya kazandıklarını ifade eden Ahmet Mazhar Bozdoğan, "Son üç yılda sporcularımız yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde yaklaşık 500 Türkiye rekoru kırdılar." şeklinde konuştu.
ERZURUM YÜKSELTİ KAMP EĞİTİM MERKEZİ
Türkiye'de Türk Yüzme Milli Takımları'nın çalışacağı ve kamp yapacağı, sporcuların teknik analiz ve performans analizlerinin yapılacağı bir tesis olmamasına rağmen, Türk yüzmesinde bu hızlı gelişme gösterdiğini kaydeden Bozdoğan sözlerini şöyle tamamladı:
" Erzurum'daki Yükselti Kamp Eğitim Merkezi ve Yüzme Performans Laboratuarı ve İstanbul Tozkoparan'da yapımı devam eden Yüzme Performans Merkezi faaliyete geçtiği zaman bilimsel çalışmalarla birlikte Türk yüzmesi dünyada ilk ona girecektir. İstanbul'da düzenlenmesi muhtemel 2020 Olimpiyatları'nda ülkemize en fazla madalyayı yüzme branşı kazandıracaktır.
Türk yüzmesinin gelişmesi için federasyon olarak hazırladığımız her türlü projeye maddi ve manevi destek veren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar'a, Eski Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve Türk yüzmesi için yoğun çaba sarf eden Spor Genel Müdürlüğü daire başkanlarına, Milli Takımlar ana sponsoru Turkcell'e, Milli Takımlar malzeme sponsoru Speedo'ya ve bilişim altyapı ve teknik destek sponsoru Beycon'a ve en büyük maddi sponsorumuz Spor Toto'ya, yoğun bir şekilde çalışan bilim kurulu üyelerime, teknik kurul üyelerime ve Milli Takım Antrenörlerime sonsuz şükranlarımı sunarım."

 
Muay Thai’de bölgenin gururu oldu
 
Doğulu golfçüler zirvede
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yahu sallama... 15 Aralık 2011 Perşembe 09:24

masal okuma hoca...dünya ve avrupa sampiyonasinda degil madalya finallerde bile bi tek türk yok...eger gidip dandik yarismalara katilip derece aliyosaniz, kendiniz kandirmaya devam...ama sakin bizi kandirmaya kalkma..

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muay Thai’de bölgenin gururu oldu
İstanbul'da geçen ay yapılan Muay Thai Minik Yıldızlar Balkan Şampiyonası'nda ...
Atletizmde alt yapı atağı
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atletizm Teşvik ...
'Universiade tesisleri büyük kazanç'
Sağlık Bakanı Akdağ, buz hokeyi takımlarının idmanını izleyerek sporculara ...
 
Futbol’da Emniyet damgası
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Erzurum Bölge Müdürlüğü Herkes İçin Futbol ...
Basketbolda Valilik Kupası heyecanı
Spor Toto Türkiye Kupası Grup Eleme Maçlarına ev sahipliği yapan Erzurum’da ...
Şampiyon ciritçilerden görkemli kutlama
Erzurum Atlı Spor Kulübü Adana'da katıldığı Cirit Türkiye Şampiyonası'nda ...
 
Kuleler FIS Continental Cup’a hazır
- Erzurum'daki Türk Telekom Atlama Kuleleri'nde görev yapan 11 kişilik ...
Büyükşehir'den taraftara çay jesti
Erzurum Büyükşehir Belediyespor taraftar çayı, Yeni Erzurum Stadyumu'na ...
Fileden yenik ayrıldık
Erzurum Gençlikspor Bayan Voleybol takımı kendi evinde karşalaştığı Diyarbakır ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri