Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Gazze ve Doğu Türkistan için yürüdüler
Gazze ve Doğu Türkistan için yürüdüler
Erzurum GSİM’den ilçeler açılımı
Erzurum GSİM’den ilçeler açılımı
Büyükşehir 18'inci araç filosuna kavuştu
Büyükşehir 18'inci araç filosuna kavuştu
Tortum ve Uzundere tanıtımında fotosafari adımı
Tortum ve Uzundere tanıtımında fotosafari adımı
Aziziye Belediyesi’nden Çocuk Şenliği
Aziziye Belediyesi’nden Çocuk Şenliği

Can Umut Avcıgil

Erzurum'un Kalkınma Potansiyeli ve Kamu Hizmet Harcamaları
4 Eylül 2023 Pazartesi

Erzurum, tarih boyunca önemli bir kültürel ve tarihi mirasa sahip olmanın ötesinde, doğal güzellikleri ve potansiyeli ile de bilinen bir İl.

Ancak son kamu harcamaları verilerine göre, Erzurum'un kalkınma potansiyeli ile gerçekleşen kamu hizmet ve yatırım harcamaları arasında hala bir denge kurulamamış gibi görünüyor.

Temmuz döneminde kişi başına düşen kamu hizmet ve yatırım harcaması tutarı 19 bin 399 TL olarak açıklandı, ancak bu rakam bölge ve ülke ortalamalarına göre hala düşük.

Erzurum'un kamu harcamaları payı bölge toplamında yüzde 13,3, ülke toplamında ise yüzde 0,51'lik bir paya işaret ediyor.

Bu oranlar, Erzurum'un hala hak ettiği payı alamadığını gösteriyor.

Şehir, potansiyelini harekete geçirerek ve yerel dinamikleri daha etkin bir şekilde kullanarak daha fazla kamu hizmetine ve yatırıma erişebilir.

Erzurum'un kamu hizmet harcamaları sıralamasında 19'uncu sırada olması, kentin hala büyüme ve gelişme potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor.

Ancak bu sıralamada daha yukarılara çıkmak için, yerel yönetimlerin, iş dünyasının ve sivil toplumun bir araya gelerek işbirliği yapması gerekiyor.

Siyasi aktörlerin de bu süreçte liderlik yapması ve Erzurum'un kalkınması için daha fazla kaynak tahsis edilmesini savunmaları önemlidir.

Erzurum'un kalkınması ve refahtan daha yüksek bir pay alması için, ekonomik çeşitlendirme, eğitim ve altyapı yatırımları gibi stratejik alanlara odaklanmak gerekiyor.

Aynı zamanda şehrin turistik potansiyelini daha etkin bir şekilde kullanarak yerel ekonomiye katkı sağlamak da önemlidir.

Nihayet, Erzurum'un daha iyi bir geleceğe doğru ilerlemesi için yerel dinamiklerin harekete geçmesi ve siyasi aktörlerle birlikte çalışması gerekiyor.

Şehir, potansiyelini tam olarak kullanarak daha fazla kamu hizmetine ve yatırıma erişebilir, böylece hem yerel ekonomiyi canlandırabilir hem de vatandaşların yaşam kalitesini artırabilir.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Bağlantılı İlişkiler
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri