Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 8 Gebe Okulu faaliyet veriyor
Erzurum’da 8 Gebe Okulu faaliyet veriyor
FUTSAL’da ATAUNİV farkı
FUTSAL’da ATAUNİV farkı
ATAUNİV’e Kudakaf’25 teşekkürü
ATAUNİV’e Kudakaf’25 teşekkürü
10 köyde 10 atölye kurulacak
10 köyde 10 atölye kurulacak
‘Evliya Çelebi'nin İzinde Erzurum’
‘Evliya Çelebi'nin İzinde Erzurum’

İslamhan Bulutlar

Tarihte Birlik ve Kardeşlik: 3 Ekim 2009
3 Ekim 2024 Perşembe

Bir zamanlar birbirlerinden kopmuş, uzak düşmüş kardeşler vardı. Bu kardeşler, aynı kökten gelen, aynı dili konuşan ve ortak bir tarih paylaşan büyük bir milletin evlatlarıydı. Onlar Türk devletleriydi. Yüzyıllar boyunca savaşlar, ayrılıklar ve farklı coğrafyalara dağılmalar sonucunda birbirlerinden uzak kalmışlardı. Ancak hiçbir zaman unutmadılar. Gönüllerindeki kardeşlik bağları hep diri kaldı. Aralarındaki sınırlar ve mesafeler ne kadar uzak olursa olsun, kalpleri hep aynı hissiyatla çarptı.

Tarihler 3 Ekim 2009’u gösterdiğinde, uzun zamandır beklenen an geldi. Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve diğer Türk devletleri bir araya geldiler. Nahçıvan’da buluşarak, aralarındaki ayrılıkları geride bıraktılar. Kardeşlik heyecanıyla birbirlerine sarıldılar, içlerindeki sevgi ve birlik ruhunu yeniden canlandırdılar. Artık eski günlerin gölgesi ardında kalmış, geleceğe umutla bakan yeni bir dönem başlamıştı.

Bu büyük buluşmada, liderler sadece birbirlerine olan bağlılıklarını değil, tüm insanlığa duydukları sevgiyi ve sorumluluğu da dile getirdiler. Ortak bir karar alındı: Türk Devletleri Teşkilatı’nın kurulması. Bu teşkilat, sadece Türk devletlerinin değil, tüm dünyanın barış ve huzur içinde yaşaması için bir platform olacaktı. Türk milletinin tarih boyunca sahip olduğu hoşgörü, adalet ve kardeşlik ruhunu tüm insanlığa yayacaklardı.

Liderler o gün, “Bizler aynı kökten gelen kardeşleriz. Bizim aramızda sınırlar yok, mesafeler sadece zamanın getirdiği geçici engellerdir. Bugün, bu engelleri aşarak birbirimize sarıldık. Sadece birbirimize değil, tüm insanlığa barış getirmek için buradayız.” dediler.

Türk milletinin tarihi, sadece savaşlarla değil, barış ve adaletle anılırdı. Göktürklerden Osmanlı’ya kadar, Türkler her zaman insanlığı kucaklayan bir millet olmuştu. 3 Ekim 2009’da bu ruh yeniden canlandı. Türk devletleri, birlik içinde hareket ederek insanlığa huzur ve refah getirme sözü verdiler.

Ve o günden itibaren, her 3 Ekim, sadece Türk devletleri için değil, tüm dünya için bir barış ve kardeşlik günü olarak anılmaya başlandı. Kardeşlik ateşi yeniden yakılmış, Türk devletleri insanlığa olan bağlılıklarını bir kez daha tüm dünyaya ilan etmişti...

KUTLU OLSUN!

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Bağlantılı İlişkiler
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri