YORUMLAR
Toplam 30 yorum var Onay bekleyen 4 yorum var.
10 Ekim 2013 Perşembe  22:01

Camilerin yetersiz olduğu görüşü tartışılır. Ama mescit konusu aşikardır

Yorumu oyla      9      5  
doğal davranış 7 Ekim 2013 Pazartesi  23:37

osmanlıya dönüşün gereği olarak yeni düzenleme yapılması doğal olur

Yorumu oyla      8      5  
misafir 7 Ekim 2013 Pazartesi  16:01

ülkemizin batısı ile doğusu arasında 1 saatten biraz fazla namaz saati farkı var hangi ildeki nasıl ayarlasın bu vakitleri 45 dakika namaz için vakit ayrılsa akşam çıkışında illere göre trafik vb problemleri var kaldı ki eğitimin kalitesi için gereken herşeyi bir tarafa bırakıp namaz vakitleri üzerinden bu tartışmaları yapmak eğitimci camianın şiarı olmaması gerek.

Yorumu oyla      8      5  
DİN'e 7 Ekim 2013 Pazartesi  10:59

İnkar edip dinden çıkandan sana ne? İslam da DİN POLİSİ, JANDARMASI MI var ki kontrol edile ve zorlana! Kuranı tekrar tekrar okuyunuz lütfen: ENAM:Allah dileseydi ortak koşmazlardı. Biz seni onların başına bir bekçi yapmadık. Sen onlara vekil (onlardan sorumlu) da değilsin.﴾107﴿İSRA:Kim doğru yolu bulmuşsa, ancak kendisi için bulmuştur; kim de sapıtmışsa kendi aleyhine sapıtmıştır. Hiçbir günahkâr, başka bir günahkârın günah yükünü yüklenmez. Biz, bir peygamber göndermedikçe azap edici değiliz. (15﴿ dahası da var da okursunuz artık.

Yorumu oyla      7      6  
Mökkem dadaş 7 Ekim 2013 Pazartesi  10:30

yorumları tamamen okuyunca kendimi gavur memleketinde hissettim. aman neymiş okullara mescid açılırsa başkalarıda kilise sinegog istermiş. O zaman bende çanakkalede, dökülen kanın hesabını isterim. Bu kadar lightlaşmanın manası yok. Bu ülke müslümanların ülkesidir.

Yorumu oyla      10      5  
din 6 Ekim 2013 Pazar  21:45

dinde zorlama Müslüman olmayana yoktur. Müslümanlığı kabul edenin ben yapmam deme hakkı yok. yapmasa günahkar olur.inkar ederse dinden çıkar.

Yorumu oyla      10      6  
FUAT 6 Ekim 2013 Pazar  01:42

Cem evi isteyenler kilise yada sinagog veya başka ibadet yerlerin okullarda açılmasını ileride dernekler isteseler aynı desteği verecek misiniz yoksa sadece vatan millet Sakarya veya sadece köşede bir yorum olsun da ne olursa olsun mantığı ile mi hareket edeceksiniz inanın samimi olamayacağınıza inanıyorum çünkü artık bu ülkede azınlıkların varlığını kabul etmek zorundasınız ve onlarda aynı hak ve özgürlüklere sahiptirler,(çünkü yeni yasada bu madde özellikle vurgulanmıştır SnBaşbakanımız tarafından) ne dersiniz yani okulda bir mescit açıldığını ve yanına da bir kilise veya cem evi açılmasına acaba hoşgörülü davranacak mısınız .........!?selamlar

Yorumu oyla      11      6  
Osmanlı'ya 5 Ekim 2013 Cumartesi  20:21

Osmanlı ile derdimiz yok, geçmişimiz, gurur duyarız. Ancak neden son yıllarında bu hale geldiğine de bakmak lazım: Tekke- Zaviye açacağına ( Bir kısım Tekkelerinde ne olduğunu lütfen Diyanetten araştırınız)İlim Yuvaları açabileydi, İbadet Deyip dünyayı unutmayaydı, Boynunu da Bükmezdi. Bugünkü İslam ülkeleri farklı mı? Çoğunda " Allahuekber" deyip din kardeşini kesilmiyor mu? ZORUNLU İBADET"e gelince, umarım işinize yarar. BAKARA SURESİ : "Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk sapıklıktan iyice ayrılmıştır. O halde kim tâğûtu tanımayıp Allah'a inanırsa, kopmak bilmeyen sapasağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir. ﴾256﴿"

Yorumu oyla      9      6  
'İslam da ibadet zorunludur' 5 Ekim 2013 Cumartesi  17:42

BAKARA: Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk sapıklıktan iyice ayrılmıştır. O halde kim tâğûtu tanımayıp Allah'a inanırsa, kopmak bilmeyen sapasağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir. ﴾256﴿

Yorumu oyla      9      4  
Osmanlı 5 Ekim 2013 Cumartesi  16:06

osmanlı denilince hemen 1.Dünya savaşı yıllarımı akla gelmesi lazım.Osmanlı ilimde teknikte sanatta dünya lider olmuştur.bunu 400 yıl sürdürmüştür.Osmanlı devlet adamalrı son dönemde batıya gidip beyinlerini düşünclerini bu günkü aydınlar(!) gibi kiraya vermişler işte o zaman zilleti yaşamıştır.İslam da ibadet zorunludur.öğlen 12 30 dan akşam kadar okuldan çıkamayan öğrenci namazlarını nasıl kılsın.okulda mescid olacak elbet.bunun illa cami gibi büyük olması süsl olması gereği yok.ama en az 20 kişinin namaz kılabileceği bir yer tahsis edilmeli.başımızın batılı devletler önünde eğik olmasının sebepleride farklı onlar farklı yazı konusu.ama maneviyatımız gititkçe sarsılıyor.gençliğimiz gün geçtikçe hedonistleşiyor.buna karşı manevi eğiitm,inanç ve ibadetler mutlaka olması lazım.bunu isterken teknik olmasın diyen zaten yok.en sıkı eğitimler dersler ve eğitimler verilsin

Yorumu oyla      12      6  
Mökkem e 5 Ekim 2013 Cumartesi  14:48

Örnek vermek için bu kadar zorlamasaydın kendini. Senin adın mökkem olunca diğer dadaşlar çürük mü oluyor da olabilirdi

Yorumu oyla      14      4  
Hakkı'ya 5 Ekim 2013 Cumartesi  12:14

Eskiye duyulan özlemi anlarım da, Unutmayalım ki: Okuma yazma bilinler %5 idi. Sanayi, teknoloji yok idi. Ticaret sıfır idi. Devletin karar makamlarında AZINLIKLAR var idi. Osmanlıya, diğer devletler resmen karar yazdırırlardı ( Devlet suç işleyeni bile cezalandıramazdı) Devlet Yahudi bankerlerden borç alırdı. Dahası da var da!! Okuldaki besmele bu işleri çözmeye yetmemiş demekki. Aynı şey bugün de geçerli değil mi? Heryerde ibadethane ama İslam Ülkelerinin başı hala batılı devletlerin önünde eğik. Tabiiki dindar olacağız, tabiiki ibadet edeceğiz. Ama otla saman karıştırmayacağız.Okul da ilim, Camide evde ibadet.

Yorumu oyla      8      11  
hakkı 5 Ekim 2013 Cumartesi  10:48

70 yıldır bu ülkede dinsizliği,islamsızlığı şiar edinip islamı devletten ve toplumdan atmak isteyenler islam adına bir çok şeyi baaşrdılar.Bu gün üzerinden yıllar geçmesine rağmen aynı zihniyet devam ettirlmek isteniyor.Okulalrımızda eskiden dersler besmele ile başlardı.ahlak,edep,insanlık öğretilirdi.Namazlar cemaatle kılınırdı.işte o gençler çanakkalede vatan söz konusu olduğunda okullarını derslerini yazılılarını bırakıp cepheye vatana koşmuşlardır.Bizim mayamız islamdır.İslam ancak bu milleti felaha kavuşturur.İslamı yaşarken aynı zamanda tekniğe,bilgiye,teknolojiye de hakim olacak bir nesil yetiştirmeliyiz.Bunun yoluda başta aileden sonra okularımızdan geçer.Okularımızda görev yapan tüm öğretmelnlerimzi saygıyla selamlıyorum.İnşallah maneviyatı güçlü tekniğe hakim gençler siz şuurlu öğretmenlerin gayretli ve fadakar çalışmaları ile olacaktır.Bu yolda elbette fikirlerinize karşı çıkanlar olacaktır.Bunalrıda imtihanın sırrı olarak görüp yolunuza devam edeceksiniz.Yapılacak çok işvar

Yorumu oyla      13      9  
Mökkem dadaş 4 Ekim 2013 Cuma  18:03

Nasıl bir isim diye sorana : Stadlarda şeref trübünü diye bir kısım var. Şimdi bu kısım var diye diğer maratonda veya kale arkasında oturanlar şerefsiz mi oluyor ?

Yorumu oyla      18      7  
4 Ekim 2013 Cuma  17:16

cami olsun tabiki, boş ilim zararlıdır.

Yorumu oyla      17      6  
öner 4 Ekim 2013 Cuma  14:49

rabbim razı olsun.Bu şekilde hakkımızı arayan dernekler var.benim çocuğumda cumaya sabah 12 30 da çıktıkları için gidemiyor.bende oğlumun cumaya gitmesi için derslerin ayarlanmasını valimizden istiyorum.

Yorumu oyla      15      7  
nasıl bir isim 4 Ekim 2013 Cuma  11:36

hele bak sanki diğerleri şuursuz...

Yorumu oyla      9      16  
Hazer 4 Ekim 2013 Cuma  01:27

size ne kardeşim gayri müslim bilmem ne .gayri Müslümler erzuurmda yaşıyorda kiliseyemi gidemiyor.%98 i Müslüman ülkeden bahsediliyor ama kiliseler pazar günü isteyen gidiyor ama cuma günü okulda ders var diye Müslümanlar gidemiyor.şimdi müslümanlar kalkmış kendilerini savunmak yerine yorumlarında gayri Müslimleri savunuyor.ne hallere kalmış.bu nasıl kafa karışıklığı.ne oldu bu halka.nerde dadaşlar.bu yorum yazanlar neyi savunduğunun farkında mı??eğitim derneği eğitimde, okullarda inanç özgürlüğünden bahsediyor.ama görünüyor ki Müslümanlar buna karşı!!!TAŞ YAĞACAK BAŞIMIZA TAŞ.İÇİMİZDEKİ BAZI BEYİNSİZLER YÜZÜNDEN BİZLERİ HELAK ETME ALLAHIM.

Yorumu oyla      18      12  
ANLAYANA 3 Ekim 2013 Perşembe  22:10

Mağrip rumuzlu yorumcu Türkiyede sadece Müslüman yaşamıyor vediğer dinleri yokmu sayıyorsunuz İslam dini hoşgörü dini dir unutmayalım gerek Selçuklular dönemindeki sultanlar olsun gerekse Osmanlılar döneminde olsun (Fatih Sultan Mehmet Han,Kanuni Sultan Süleyman)ve daha birçok Osmanlı padişahları feth ettikleri yerlerde gayrimüslüm dinlerdekilere ibadetlerini rahat yapabilecekleri ortamlar hazırlamışlardır Oysa sizler ise atalarımıza ve islam dinine yakışmayan bir düşünce içindesiniz yapılan yorumlarda kimse mescitlere karşı değil ve İslam dini de birkaçkişinin himayesinde asla değil Burada karşıt yorum yapanlar en az sizler kadar dinine örfüne ve tarihine sahip kişilerdiranlatılmak istenen bir öğretmen derneği kendi mesleki konularındaki eksik noksan yada daha iyi eğitim vermek için gerekli yerlere taleplerini dile getirsin din konusu hasas konudur.Bırakında Din işleri ile ilgili dernekler kendileri taleplerini yapsın

Yorumu oyla      20      16  
mağrip 3 Ekim 2013 Perşembe  21:36

beyler.bir anda kendimi yabancı ülkede zannettim.burası Türkiye ama görüyorum ki çok kripto tipliler var.müslüman halkın yaşadığı bir şehirde okulda bir dernek mescid açılmasından bahsediyor.ama bakıyorumda karşı çıkanlar var.yazıklar olsun.nasıl bir zihniyet buhranı yaşıyoruz.bu nasıl fikir.anlamak çok güç.Dernek haklı taleplerde bulunmuş.milli eğitim yetkilileri çözüm üretsinler.kendileri namaz kılmakla kurulacaklarını zannetmesinler.cuma vaktinde ders olmasın .

Yorumu oyla      21      15  
BURAK 3 Ekim 2013 Perşembe  18:18

Sn Değerli yorumcular yorumları lütfen dikkatli okuyun Elhamdülilah bende Müslümanım ve bu ülkede yaşamaktanda en az sizler kadar gurur duyuyorum fakat unutmayın bu vatanda gayrimüslüm vatandaşlar var onlarda okulların bir kısmında kilise yada başka ibadet yerleri istemeleri durumunda okulların hali ne hale gelir bilirmisiniz o halde şayet siz bir öğretmenler derneği mensubu iseniz soruyorum sizin derneğnize diğer dinlerden olanlar üye değillermi yada aynı okulda görev yapmıyorlarmı bu nasıl bir zihniyet anlamak çok zor ve tekrar ediyorum bu vatanda diğer dinlerden olanlarda bizim vatandaşımız ve onlarda vergilerini veriyorlar askere gidiyorlar devletin bütün kademelerinde görev yapıyorlarBaşbakanımız yeni anayasa paketinde diğer din mensubu olan (SÜRYANİ)vatandaşlarımıza kaybettikleri hakları geri iade ettiğinden de mi haberiniz yok kısacası herkes mensubu olduğu konularda dernek faaliyetlerini yürütmesi daha uygun olur

Yorumu oyla      21      14  
siyami 3 Ekim 2013 Perşembe  16:24

ihtiyaç olan liselerde uygun yerler zaten ayrılmıştı.ama yağcılar bunu abartıpta minareli mimberli mescid yaparlarsa olmaz.namaz kılma yeri mescidler değil camilerdir.camiler tercih edilmelidir.

Yorumu oyla      16      17  
muaz 3 Ekim 2013 Perşembe  15:58

dernek dini konulardaki istekleri gayet doğal ve yerinde.gocunanlar neden gocunuyor.okulalrda mescid açılsın demek,çocuklara din eğitimi 1.sınıftan itibaren verilsin,mesai saatleri uygun hazırlansın demek yanlışmı ??eleştirmek içn yazan,dinden rahatsız olanlar nerde yaşadığını unutmasın.burası türkiye.rusya değil.komunizm mi var.adam haklı şeyler istemiş .din üzerinden siyaset yapmayın diyenlere yıllarca disnsizlik üzerinden siyaset yapanalra neden itiraz etmiyordunuz.anasol m hükümeti döneminde yaptıklarınız ortada.şimdi de konuşuyor bol keseden.

Yorumu oyla      19      17  
okul 3 Ekim 2013 Perşembe  15:39

okullarda 40 kişilik sınıf varsa il milli eğitim müdürü,ilçe milli eğitim müdürü ,okul müdürü var.gider dilekçenizi yazarsınız gereğini yaparlar .ama erzurum gibi bir şehirde halen daha okullarda mescid açılmaması için direnen müdürler varsa utansınlar.derneğin açıklmaasını sonuna kadar destekliyorum.dini eksiklikleri yazanlara veya talep edenlere kızanları da ayıplıyorum.bu ülkede kilise açılmasını isteseler hak oluyor ama cami mescid açılmasını isteseler eleştiriliyor.derneğin yaptığı açıklamada belirtilen dini eksikliklerin hepsi doğru.devlette gereğini yapsın.öğle vaktinde saat 13 te derse giriliebilir ama keyfi olarak 12.40 yapılarak cumaya engel olunmaya çalışılıyor.kaç tane öğretmen cumaya gidemiyor.eksikliklerin söylenmesi ve düzeltlmesi gerekiyor.istanbulda 3-5 öğrenci için azınlık okulu açılıyor.ama tamamında müslümanların çocuklarının okuduğu okullarda mescid talebi eleştiriliyor.bu kadarda olmaz.

Yorumu oyla      21      16  
DADALOĞLU 3 Ekim 2013 Perşembe  15:08

LÜTFEN AMA LÜTFEN BARİ SİZ YAPMAYIN!BU ÜLKEDE HERKES BİRİLERİNE YARANMAK İÇİN BU TÜR SÖYLEMLERDE BULUNUYOR.SİZ BİR SÜRÜ İŞSİZ GEZEN YA DA 750 1000 LİRAYA ÇALIŞTIRILAN DERSHANELERDE AZ PARAYA 50 SAAT DERSE GİREN ÖĞRETMENLERİ SÖYLEYİN.EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTSİZLİĞİNDEN BAHSEDİN.EMEKLİLİK YAŞI ÇOKTAN GEÇMİŞ,İŞ ÇIKMASIN DİYE SENELERDİR AYNI SORULARI SORAN ÖĞRETMENLERİN VERİMLİLİĞİ İLE İLGİLENİN.

Yorumu oyla      24      14  
ömer 3 Ekim 2013 Perşembe  15:02

okullarda mescid açılmasını sonuna kadar destekliyorum.çocuklarımız faydalansın.

Yorumu oyla      20      15  
rehber 3 Ekim 2013 Perşembe  14:13

isteklerin altına imzamı atıyorum.bazıları mescidden rahatsız.

Yorumu oyla      20      16  
A.KURTULUŞ 3 Ekim 2013 Perşembe  13:51

Sn Dernek Başkanı Derneğinizin adı şuurlu ama ne yazıkki söylemlerinizde pekde öyle görünmüyorsunuz sayın Başbakanımız başta olmak üzere tüm yönetim kesimi sivil toplum kuruluşları ve bu arada toplumumuzu oluşturan bireylerinde ortak düşüncesi Dünyada islam dininden başka dinlerinde varlığını ve bunların yurdumuzda da yaşadıklarıdır onlarında ibadetlerini yerine getirebilecekleri ibadethaneleri vardır böyle sizin mescit istemeniz karşısında diğer dini inançlarda olan vatandaşlarımızda isteğinizin aynısı isteme hakkına sahiptirler o halde tüm okullarımızda mescit sinagok,veya başka ibadethaneler yapılması gerekir sizden ricam bırakın böyle dini ayrımcılığı.Bence sizin işiniz eğitimdeki öğretmen yetersizliği okul araç gereçleri sınıfların kalabalık oluşları ve buna benzer çok daha fazla olan eksik ve noksanlıklarla ilgili çalışmalarınız ve ilgili yerlerden talepleriniz olmalıdır ne dersiniz

Yorumu oyla      32      18  
3 Ekim 2013 Perşembe  13:25

Okullarda çocuklar 40 kişilik sınıflarda ders alıyor, öğretmenler yine yardımcı kitap dayatıyor. Hali vakti yerinde olanlar çocuklarını özellere kurslara yolluyor, fukara çocukları uğunuyor. Sen eğitimcisin derdine bak. Fen liselerinde kaç fukara çocuğu var biliyor musun? Sıkılmadan din üzerinden siyaset yapıyorsun. Ben bir vatandaş olarak ahiret gününde sizden davacıyım, hakkımızı hukkkumuzu da haram ediyoruz. Dini pazara çıkanlardan hak divanında davacıyız. Allah korkusu varsa önce işinizi iyi yapın, eğitimi yetersiz olan çocukların, bir yıl aynı elbiseyle okula giden öğretmenlerin hakkını arayın. amma allahınızı kitabınızı seviyorsanız din üzerinden söylem yapmayın, Allah rızası için.

Yorumu oyla      21      21  
serdar adalı 3 Ekim 2013 Perşembe  12:45

okullarda öğrencilerin büyük bir kısmı namazsız niyazsız yetişiyor.Okulda din dersi var ama sanki din dersi kültür dersi olarak anlaşılıyor.uygulamaya konulmayan bilgi din olmaz.Namaz küçük yaştan itibaren her kız ve erkeğe uygulatılması gerekiyor.okulllarda bu konuda uygulama yaptırabilir.okulların mescid ihtiyacını,cuma mesaisini sayın vali bey düzenlettirmelidir.okul 12:40 ta öğlede derse giriyor.12:50 de girse ne olur.

Yorumu oyla      21      19