YORUMLAR
Toplam 14 yorum var Onay bekleyen 3 yorum var.
SALİH ŞAHİN-Bilim Uzmanı 15 Kasım 2013 Cuma  05:19

Bence Erzurum'un ismi kesinlikle değişmelidir. Niye derseniz. İsmi bölüp anlamlarına bakalım. O zaman anlarız. Araştırmadan Rumun Yeri anlamını çıkardım. Bence Erzurumun adı ErzuTürk, Yakutiye, Aziziye, Palandöken,vb. olarak değişebilir. ERZEROM yapmak isteyenler kafayı yemiş olmalı. Romayı niye hatırlayalım ki. Atatürk Üniversitesi yetkililerini araştırmaya davet ediyorum. Osmanlıca-Farsça-Türkçe Sözlükten araştırdım. Buyurun okuyalım. 1 ERZURUM = ERZEN-İ RUM : Anadolu Darı Ekmeği 2 ERZURUM = ERZ-U RUM,ERZ-İ-RUM: Anadolunun Kıymetlisi. 3 ERZURUM = ARZ-I RUM: Rum Memleketi, Romalıların Memleketi. Rom: Sert içki, şeker suyu, Roma. ERZEROM: Roma'nın Yeri. İçkinin Yeri. anlamlarını taşıyor. Erz Farsça Kıymet, baha, değer. Kadir ve itibar. Erzen Kendisinden sopa ve baston yapılan bir cins sağlam ağaç.Şam darısı denen beyaz ve iri cins darı. Erzenîn Farsça Darı ekmeği. Arz-ı Rum (Erzurum) Rum memleketi. Şimdiki Anadolu. Anadolunun şarkındaki bir vilâyet adı. Ehl-i Rum Farsça Osmanlı. Eskiden Anadolu'da yaşayanların bir ismi. Çünkü: Osmanlılar Romalıların (Rumların) çok bulunduğu memleketlerini fethedip yerleştiler. Rum 1. Anadolu. 2. Osmanlı Devleti ve Arabistan hârici yerler. 3. Romalı. Rumeli Osmanlı İmparatorluğunun Avrupa Kıt'asındaki kısmı.

Yorumu oyla      6      4  
siyami 12 Kasım 2013 Salı  19:39

norşeni dersimi tilloyu neye değiştirdiniz diye sormazlarmı adama...

Yorumu oyla      7      5  
Sehad Can 12 Kasım 2013 Salı  17:12

Sayın Çatakçı siz bildiğim kadarıyla Ankara da ki Erzurum Vakıf ve Federasyon da görev yapıyorsunuz. STK olarak ne yapıyorsunuz? Eş dost kuru fasulye yemekle bu işler olmaz. Neden bir açıklamanız yok. Ne yapıyorsunuz merak ediyoruz? Bir araya gelin de olayı telin eden bir basın açıklaması da siz yapın. Yöneticiyiz diye ortada dolaşmayın. Tabiki sayın Vekilin açıklamaları memnun edici ve açıklayıcı. Biz de kendisine teşekkür ederiz. Ancak, Ankara daki Erzurum Dernek, Vakıf ve Federasyon ne iş yapar ne zaman STK olmanın farkına varacak merak konusu? Sayın Çatakçı çoklaf tansa azlaf çok iş bence daha iyi olur. Yada çekilin yapacak hemşehrilerimiz görev yapsın.

Yorumu oyla      8      5  
murat çatakçı 12 Kasım 2013 Salı  11:21

sayın vekilim göstermiş olduğunuz duyarlılık tüm hemşerilerimizi son derece memnun etmiştir sağ olun var olun Erzurumlular derneği başkanı ankara

Yorumu oyla      10      4  
murat çatakçı 12 Kasım 2013 Salı  11:00

dadaşın sabrını kimse denemeye kalkmasın akıllı ve edepli olun dadaşın ayranını kabartmayın

Yorumu oyla      9      5  
muhammet hanefi şen 11 Kasım 2013 Pazartesi  21:54

erzurumlu olarak 38 yıdır istanbulda yaşıyorum ERZURUM lu olmaktan gurur duyuyorum bu vatan hayinlerini kaile alarak moralimi bozmuyorum insan yerine bile komuyorum doğunun sınır taşı ERZURUM un dadaşı olduğunu onlar çok iyi biyor ÇIRÇIR lı HANEFİ sagılarımla

Yorumu oyla      7      5  
Fikri TAKİP 11 Kasım 2013 Pazartesi  20:19

EDİTÖR: Binlerce yıllık yurdumuzdaki bazı yerleşim birimlerine verilen eski adları dillendirip çirkin emellere alet olmamak en güzeli. Okurlarımızın bu hassasiyeti paylaşacaklarını umuyoruz.

Yorumu oyla      7      5  
siyami 11 Kasım 2013 Pazartesi  20:15

EDİTÖR: Binlerce yıllık yurdumuzdaki bazı yerleşim birimlerine verilen eski adları dillendirip çirkin emellere alet olmamak en güzeli. Okurlarımızın bu hassasiyeti paylaşacaklarını umuyoruz.

Yorumu oyla      8      5  
denizcan 11 Kasım 2013 Pazartesi  18:34

Teşekkürler cengiz bey.

Yorumu oyla      8      6  
Sema bakır karacan 11 Kasım 2013 Pazartesi  18:18

Sayın Yavilioğlu Bey, diğer vekillerde bu işe tepki vermelerini beklerdim. lütfen onlarıda uyarında mecliste bunlara bir tarih dersi verin. Altan tan'ı da müslüman kürt kardeşlerimize iyi tanıtınki bunlar kürt değil aslen ermenidirler ve ermenicilik yapıyorlar. artık bu oyunu herkesin görmesi lazım.

Yorumu oyla      8      5  
Ahmet Tortumlu 11 Kasım 2013 Pazartesi  18:15

Bunlara toplu cevap verilebilir yada köpek bir insanı ısırırsa haber olur mu diye bakılacak.

Yorumu oyla      8      5  
akif yanar 11 Kasım 2013 Pazartesi  18:13

değerli vekilim içimize su serptiniz sağolunuz.

Yorumu oyla      8      5  
memleket yetimleri 11 Kasım 2013 Pazartesi  17:29

Adın mülayim sert olsan ne yazar. Arkadaş bunlar suni gündem memleketimizde göç furyası devam ediyor insanlar aş,iş peşinde geçim derdinde Erzurumdan giden gidene asıl sorgulanması gereken önemli mesele budur.Yıllarca ihmal edilmiş,uyutulmuş,avutulmuş bir şehir yabancıların sürgün yeri olarak gelip gittikleri bir şehir bence irdelenmesi gereken olay budur sorunlara acilen çözüm bulunması gerekir.Yoksa böyle devam ederse Erzurum kan kaybetmeye devam edecektir.Suni gündem oluşturmak çok kolay bu memlekette o akıllı milletvekilleri gitsin çamurlu yolları,tuvalet olmayan yerleri aç işsiz insanların dertlerine çare bulsunlar memleket ismi değiştirmek onların haddine değil..... SELAMLAR

Yorumu oyla      10      6  
Mustafa Damlarkaya 11 Kasım 2013 Pazartesi  17:09

Sayın Milletvekilim çok teşekkür ediyoruz. İşte böyle bir Dadaş kükreyişi ile kükreyiniz de akılları başlarına gelsin. Evel Allah Siz Meclis'de biz de Erzurum'da iken buna kimse cesaret edemez.Allah'a emanet olunuz, Dadaş Vekilim.

Yorumu oyla      8      5