Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>SİYASET
16 Eylül 2011 Cuma - 09:45

"Erdoğan'ı bir aylığına ödünç verin"

Dünya basını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 ülkeyi kapsayan Arap Baharı turunu, yakından takip ediyor. Mısır basınındaki bir yorumun başlığı ise oldukça ilginç..."Erdoğan'ı bir aylığına bize ödünç verin"...

 Erdoğan ı bir aylığına ödünç verin

ERZURUM
Dünya basını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 ülkeyi kapsayan Arap Baharı turunu, yakından takip ediyor. Mısır basınındaki bir yorumun başlığı ise oldukça ilginç...
CNN televizyonu, Başbakan Erdoğan'ın Arap dünyasının merkezine girdiğini duyurdu, Arap basını ise Kahire'de kahramanlar gibi karşılanmasını öne çıkardı.Mısır basınındaki bir yorumun başlığı ise oldukça ilginçti:"Erdoğan'ı bir aylığına bize ödünç verin"...Mısır'daki Eş Şuruk gazetesinde Mu'taz Abdülfettah imzasıyla yayınlanan yorumda, "Erdoğan liderlik vasıflarına sahip, çevresindekileri de motive ediyor" deniyor.Abdülfettah, "Onun gibi birine ihtiyacımız var. Güçlü, tecrübeli, güvenilir, dürüst ve yasalara saygılı" ifadesini kullanıyor.
DAİLY STAR: "MÜSLÜMAN KARDEŞLER İÇİNDEKİ ESKİLER TEREDDÜTTE, AMA GENÇLER ERDOĞAN'A HAYRAN"
El Vefd gazetesinde Muhamet Amin imzasıyla yayınlanan yorumda ise, Erdoğan'ın liderlik yetenekleri övülerek, "Erdoğan'ı bize bir aylığına ödünç verin" deniyor.
Mısır basınında çıkan diğer yorumlarda da, Arap ülkelerinde liderlerin İsrail'e karşı ilkeli bir duruş sergileyemedikleri bir dönemde, Türkiye'nin tavrı cesaretli olarak nitelendiriliyor.
Lübnan'da yayınlanan Daily Star gazetesi de, Erdoğan'ın Kahire'de büyük coşkuyla karşılandığını, ancak Müslüman Kardeşler'in kendi içinde anlaşmazlığa düştüğü savunuluyor.
Daily Star, Türkiye'nin Mavi Marmara baskınına ilişkin izlediği politika da, Sina'da 6 Mısır askerinin İsrail tarafından öldürülmesinin ardından Kahire'nin izlediği politikayla kıyaslanmış ve bir üniversite öğrencisinin şu sözlerine yer verilmiş: "Düşmanla nasıl başedileceğini Erdoğan'dan öğrenebiliriz. İsrail birçok şey yaptı ama biz hep sessiz kaldık"
EL EKBER: "TÜRKİYE, ARAP DÜNYASI İLE İLİŞKİLERİ YENİDEN YAPILANDIRIYOR"
Yine Lübnan'da yayınlanan El Ekber gazetesindeki bir yorumda da, Türkiye'nin Mısır ile işbirliğini geliştirerek, Arap dünyası ile ilişkileri yeni baştan yapılandırdığı kaydediliyor.
Gazete, Mısır'da Müslüman Kardeşler'in kurduğu partiye, AK Parti'den ilham alınarak, "Özgürlük ve Adalet Partisi" adı verildiğine dikkat çekiliyor.
ERDOĞAN'IN TURU BATI MEDYASINDA DA YAKINDAN İZLENİYOR
CNN televizyonu, Başbakan Erdoğan'ın, Filistin davasına destek vererek Arap dünyasının kalbini kazandığını ve Türkiye'nin bölgedeki dışlanmışlığına son verdiğini duyurdu.
CNN, Erdoğan'ın Arap Birliği'nde yaptığı konuşmada, Araplardan bahsederken sık sık "kardeşlerim" ifadesini kullanmasına, ortak tarih ve değerlere atıfta bulunmasına dikkat çekti.
DİE WELT: "ARAP ÜLKELERİNİ İSRAİL KARŞITI SÖYLEMİ VE KAMERALARLA FETHETTİ"
Alman Die Welt gazetesi, Başbakan Erdoğan'ın ziyaretini fethe benzetti. Gazete, bir zamanlar kılıçla Osmanlı İmparatorluğu'nun parçası olan toprakların, bugün sözler ve kameralarla fethedildiği yorumunu yaptı.
Die Welt haberinde, Mısırlıların Erdoğan'ı büyük bir coşkuyla karşıladığını hatırlatıyor.
Berliner Morgenpost gazetesi de, "Erdoğan Ortadoğu'nun prensi" başlığıyla yer verdiği haberde, binlerce Mısırlı'nın Erdoğan'ı karşılamak için havaalanına gittiğinİ ve "Mısır, Türkiye el ele" ve "Erdoğan İsrail'den korkmuyor" şeklinde slogan attığını yazdı.
 

 
Hesabı doğrulttuk..
 
İlk kafile 29 Eylül’de yola çıkıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ejder tepesi 16 Eylül 2011 Cuma 11:15

14. 09. 2011 günü, Erzurum'da bir özel TV kanalında bir konuşmacı ne yazık ki aklı sıra ne büyük bir talihsizliktir ki Sayın Başbakanımızın bu gezisini eleştiriyordu.Dünyanın takdir ettiği bir Başbakanı eleştirmek kimin haddine? Ne diyelim ki filler dolaşır, çimenler çiğnenir.İnsanlar vicdanlarını sandığa koyup sandığı kilitlememeliler. Vallahi kim ne derse desin, kervan yürüyor. Sayın Başbakanımız o ülkelere kendileri ne güvenmeleri gerektiğini,demokrasinin erdemi,özgürlüklerin paylaşılması, sorunların çözüm yerinin Vaşington, Londra,Amsterdam,Paris,Roma değil,bu coğrafyanın olduğu çağrısını yapıyor. Tabii bu seviyede olmayanlar, bunu nereden anlayacaklar ki.Anne karnındaki cenin,dışarıdaki güzelliği,genişliği nereden bilecek ki.İşte bunu göremeyip hamasi nutuklar atanlar ve siyasi eğilimleri o anne karnındaki bebek gibidirler. Bunların işleri sadece hamasi ve hissi duygular gibi soyut söylemlerdir.Bunlar devlet yönetiminden ne anlarlar ki?

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mahalli idarelerde şeffaflık açılımı
Yerel Yönetim Reformu’na ilişkin Strateji Belgesi hazırlanması amacı ile ...
Polat veda turunda
2011 yaz kararnamesiyle Altınova Kaymakamlığına atanan Pasinler Kaymakamı ...
Şehitler’de sosyal konut atılımı
Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Şehitler Mahallesi’nde ‘Kentsel Dönüşüm’ sevinci yaşanıyor.
 
‘İsrail Şirazeden çıktı’
Arap Birliği'nde konuşan Başbakan Erdoğan, İsrail'in saldırganlığının ...
Palandöken araç filosu büyüyor
Palandöken İlçesi’nin ihtiyacı olan ve cenaze taşıma, yıkama, morg ve nakil aracını hizmete soktu.
Türkeş bulvarı yenilenecek
Cumhuriyet Caddesi’ndeki yol ve ışıklandırma sisteminin benzerini Dadaşkent ...
 
Doğu Belediyeciliğinde bir ilk
Kars Belediye Başkanlığı, kayıt yaptırmak için şehir dışından gelen öğrencilere ...
Yılmaz’dan Mahallebaşı çıkarması
TBMM’nin tatile girmesiyle birlikte Erzurum’a gelen AK Parti Milletvekili ...
‘KÖYDES artık destan oldu’
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bütün bakanların zamanla yarışarak mekana ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri