Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>SİYASET
12 Eylül 2011 Pazartesi - 08:01

‘KÖYDES artık destan oldu’

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bütün bakanların zamanla yarışarak mekana mağlup olmadan yorgunluğa düşmeden ülkeyi dolaştığını söyledi.

‘KÖYDES artık destan oldu’

ALİ KEMAL AKAN (İHA) - İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bütün bakanların zamanla yarışarak mekana mağlup olmadan yorgunluğa düşmeden ülkeyi dolaştığını söyledi.
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Afyonkarahisar'daki ziyaretleri kapsamında Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti. Valilik önünde kaymakamlar ve vali yardımcıları tarafından karşılanan Bakan Şahin, tören mangasını selamladıktan sonra Vali Balkanlıoğlu'nun makamına geçti. Bakan Şahin, Afyonkarahisar'da ve Türkiye'de yapılan yatırımların bir devrim niteliği taşıdığına dikkat çekti. Türkiye'nin hızlı kalkınmasında, kalkınma hızının artmasında valililerin yanı sıra kaymakamların, bütün kurumların, siyaset kurumlarının ve basın mensuplarının büyük katkısının olduğunu anlattı.
CUMHURİYETİN BİR DEVRİMİ
Afyonkarahisar'ın bütün köylerindeki içme suyunun varlığı dört kelime ile izah edilebileceğini aktaran Şahin, ancak bu çalışmaların Cumhuriyet'in bir devrimi olduğunu, devletin bir başarısı olduğunu söyledi. Şahin, Afyonkarahisar'ın bütün köylerinde çocuk oyun alanlarının olması üzerinde ansiklopedilerin yazılabileceğini ve bunun da bir bir hizmet destanı olacağını kaydetti.
KÖYDES ve BELDES projelerine değinen Şahin, 2005 yılından itibaren hükümetin uyguladığı bu desteklemelerin desteklemeden destana dönüştüğünü kaydederek, şöyle konuştu:
"KÖYDES artık bir köy destanı olmuştur. Köylerimiz için eskiden köy türküleri vardı. Köyden göç edenler için, 'Haydi gel köyümüze geri gidelim, Fadime'nin düğününde halay çekelim' denirdi. Şiirlerde, 'Orada bir köy var, gitsek de bizim gitmesek de o köy bizim' denirdi. Ama bugün artık orada bir köy var, yolu var, suyu var, oyun alanları var, şehirdeki temel alt yapı hizmetlerinin orada karşılığı var. Orada işte öyle bir köy var. Köyde sadece düğün ve halay yok, düğünün yapılacağı medeni ortamlar var, imkanlar var. İşte Afyonkarahisar'ımızda bunlar var. Adil bir hizmet anlayışı, tüm ülkeyi kuşatan bir hizmet anlayışı ve ülke kaynaklarının daha adaletli dönüşümünü esas alan bir paylaşım anlayışı ile devlet hizmeti Türkiye'de halka sunuluyor. Devlet için halk değil, millet için devlet özellikle millet için hükümet anlayışı lafta değil uygulamada kendisini gösteriyor. İşte bu anlayışın neresindeyiz? Kastamonu'da neredeyiz, Kütahya'da neredeyiz, Konya'da nasılız, Erzurum'da nasılız, Van'da neredeyiz, Afyonkarahisar'da neresindeyizi görmek için yerinde dinlemek, dinlemenin ötesinde havadan ve karadan, sağa sola, ileriye geriye bakarak görmek için gezilerimizi yapıyoruz."
Bütün bakanların bu gezileri yaptığına dikkat çeken Şahin, "Herkes kendi bulunduğu noktadan üstlendiği sorumluluk alanından bu ülke için bütün bakan arkadaşlarımız zaman ile yarışarak mekana mağlup olmayarak yorgunluğa düşmeden yılgınlığa düşmeden bu ülkeyi Sayın Başbakanımızın tabiri ile fellik fellik dolanıyor. Daha yeni seçimden çıktık ama bizim için seçim, seçimi kazanmak değildir. Bizim için seçim, yeni bir sorumluluğun altına girmektir. O sorumluluğunda farkında olarak seçim döneminden daha sorumluve daha gayretli bir şekilde ülkeyi gezmektir insanımızla buluşmaktır. Bu yapılıyor."

 
HELİTAM mezunları kep fırlattı
 
Çaykara’da zincirleme trafik kazası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Biz millete köle olmaya geldik'
Başbakan Erdoğan, "Biz bu millete efendi olmaya gelmedik, biz bu millete ...
Kılıç’tan ‘Türk gibi kuvvetli’ hatırlatması
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Azerbaycan'da düzenlenecek olan Dünya ...
'Erdoğan artık Somalilerin de Başbakanı'
İskandinavya ve İsveç Somali Federasyonu, "Son yılların en büyük afetini ...
 
Meclis bürokrasiyi tartıştı
İl Genel Meclisi Eylül ayı son toplantısında İçişleri Mevzuat Komisyonu ...
Dumlubaba suyunda yeni boyut
İl Genel Meclisi’nin dünkü toplantısında gündeme gelen ve meclis üyeleri ...
Yunus Emre yolları yenileniyor
Yunus Emre Mahallesinde vatandaşların taleplerini daha hızlı bir şekilde ...
 
Meclis spor gündemiyle toplandı
İl Genel Meclisi Spor Komisyonu Başkanı Cavit Subaşıgüller, Erzurum’da ...
Meclis’te Dumlubaba gündemi
İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantısında Dumlubaba suyuna yapılan yatırımın ...
Projede son tarih 18 kasım
Erzurum'da, KOBİ Mali Destek ve Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek programları ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri