Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>GUNCEL
27 Ekim 2011 Perşembe - 22:13

'Sağlık ekipleri yüz akımız'

Deprem sonrasında Van'a 200 'ün üzerinde kara ambulansı, 50'nin üzerinde sağlık aracını ekipleriyle birlikte gönderildiğini; ayrıca helikopter ve uçak ambulansların hemen bölgeye ulaştırıldığını aktaran Bakan Akdağ, " Hem 112 ekipleri hem UMKE hem de hastane çalışanları çok büyük bir fedakarlık gösterdiler. Çok iyi organize oldular ve yüz akımız oldular. " diye konuştu.

 Sağlık ekipleri yüz akımız

AHMET ARSLANTAŞ-KAAN BOZDOĞAN- (İHA) - Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Van'da ki içme suyu ve enfeksiyon riski konusunda açıklama yaparak, "Şuan Van'da enfeksiyon salgını görmedik" dedi. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ziyaretinin ilk durağında Valiliği ziyaret etti. Bakan Akdağ'ı çeşitli kurum müdürleri karşıladı.
Valilik ziyaretinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Akdağ, Adıyaman'ın sağlıkta dönüşüm programını en iyi uygulayan iller arasında olduğunu vurguladı.
Van'da meydana gelen depremde ortaya çıkan tabloya ilişkin açıklamada ise, Bakan Akdağ, sağlık ekiplerinin yüzlerini ağarttığının altını çizdi.
DEPREM SONRASI SAĞLIK HİZMETLERİ
Bakan Akdağ deprem sonrasında yapılan sağlık hizmetleri ile ilgili olarak, "Depremde sağlık hizmetleri acısından çok hızlı ve koordineli bir yaklaşım sergilendi. Depremin ilk 24 saati içersinde enkazdan kurtarma işlemlerini, akabinde de verilen sağlık hizmetleri çok büyük önem arz ediyor. Dünyanın neresine giderseniz gidin büyük bir deprem sonrasında sıkıntılar yaşanmaktadır. Ama biz çok iyi organize olmuş sağlık kurtarma ekiplerimiz UMKE ile çok iyi hizmetler verdik. Bu hususta dünyaya örnek olabilecek bir konuma geldik" dedi.
BAKANLIK VAN’A YOĞUNLAŞTI
Deprem sonrasında Van'a 200 'ün üzerinde kara ambulansı, 50'nin üzerinde sağlık aracını ekipleriyle birlikte gönderildiğini; ayrıca helikopter ve uçak ambulansların hemen bölgeye ulaştırıldığını aktaran Akdağ, "Vakalara Van'dan gelen ambulansların özellikle Erciş'tekilere müdahaleleri 40 dakikadır. Bütün bu kurtarma çalışmaları sonrasında sağlık çalışanları çok büyük bir başarı gösterdi. Hem 112 ekipleri hem UMKE hem de hastane çalışanları çok büyük bir fedakarlık gösterdiler. Çok iyi organize oldular ve yüz akımız oldular. Halkımızın huzurunda şükranlarımızı sunuyorum.Hava yoluyla 99 kişi bölgeden hava yoluyla taşındı. Bunlardan Sağlık Bakanlığımızın uçak ve helikopterlerle 54 kişi, diğerleri askeri helikopterlerle taşındı. Bölgeye bin 300 civarında personelimizle, 200'ün üzerinde uzman hekimimizi bölgeye gönderdik" diye konuştu.
Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin depremde büyük bir görev üstlendiğini dile getiren Akdağ, "Yeni hastanelerin ne kadar önemli olduğunu bu depremde anladık. Eğitim araştırma hastanesi yapmıştık. Bu hastane 600 yatağın üzerinde kapasiteyle çok modern ve geniş bir hastanemiz. Şükürler olsun en ufak bir hasar görmedi. Depremden zarar gören insanları tedavi etme imkanı bulduk. Çok acık söyleyeyim bu hastane olmasaydı işimiz zordu" şeklinde ifadeler kullandı.
ÇOCUKLAR AŞILANIYOR
Van'da enfeksiyon salgını riski olup olmadığı ve aşılama yapılıp yapılmayacağı yönündeki soruyu ise
Bakan Akdağ şu şekilde cevapladı: "Şuanda zaten çocuklar aşılanıyor. Böyle durumlarda içme suyu sıkıntı olur. Erciş'te ve Van'da içme suyunu yakından takip ediyoruz. Özellikle Erciş'te alt yapıda bir takım arızalar var. Özellikle klorlama ve bir takım tedbirler alıyoruz. Klorlamayı arttırdık. Mümkün mertebe paketlenmiş su içilmelidir. Bölgeye yardım gönderen halkımızın en önemli yardımı paketlenmiş içme suyudur. Sular kontrol altında. Bir salgın görmedik. Her depremden sonra gerek ağız yoluyla, gerekse hava yoluyla bulaşan mikropların
bulaşma riski yükselmiş oldu. Bunla ilgili tedbirlerimizi alıyoruz."
Açıklamaların ardından Vali Ramazan Sodan tarafından Bakan Akdağ'a el dokuma kilim hediye edildi. Bakan'ın ziyaretlerine AK Parti Milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Dr. Murtaza Yetiş de eşlik ediyor.

 
Havalimanında yardım yoğunluğu
 
‘Sanki Erzurum’da Avrupa var’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Havalimanında yardım yoğunluğu
Van'daki deprem felaketi için yapılan uluslararası yardımların kabulü ...
Erzurum’a Büyükelçi çıkarması
Deprem Felaketi sebebiyle Van’a ulaştırılmak üzere Mısır’dan ve Kazakistan’dan ...
Kazakistan imdada koştu
Van'da meydana gelen depremin ardından Kazakistan'dan çadır, battaniye, ...
 
Parlak evinde ölü bulundu
Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde görevli Yrd. Doç. Dr. Tahsin Parlak, ...
Erzurum milli coşkuya hazırlanıyor
Erzurum’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için yapılacak törenin son hazırlıkları yapıldı.
Bomba davası 2 kasıma ertelendi
Erzurum'da, AK Parti İl Başkanlığı binasının karşısındaki çöp bidonuna ...
 
Depremzede kız, yaşam savaşını kazandı
Van depreminin ardından yarı beline kadar enkaz altına sıkışmış görüntüleri ...
Erzurum Van’ın imdadına koşuyor
Van’da meydana gelen depremin ardından Erzurum Valiliği tarafından bölgeye ...
Erzurum Lojistik Merkez
Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından Başbakanlık ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri