Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
Uyuşturucu ticareti yapan 1 kişi tutuklandı
Uyuşturucu ticareti yapan 1 kişi tutuklandı
Jandarmadan tütün kaçakçılarına darbe
Jandarmadan tütün kaçakçılarına darbe
HABERLER>GUNCEL
22 Mart 2013 Cuma - 07:24

‘12 Mart Milli destanımız’

Ankara’da Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı ile Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşama Vakfı (ESAV) işbirliğinde " Kurtuluşunun 95. Yıl dönümünde Erzurum" konulu panel düzenlendi.

‘12 Mart Milli destanımız’

SÜLEYMAN GÜRAKSIN
Ankara’da Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı ile Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşama Vakfı (ESAV) işbirliğinde " Kurtuluşunun 95. Yıl dönümünde Erzurum" konulu panel  düzenlendi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Muhyettin Aksak, Fazilet Dağcı Çığlık, Adnan Yılmaz, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, TBMM Başkalık Özel Kalem Müdürü Mücahid Durmuşoğlu  gönderdikleri telgarflarla paneli kutladı.
ERZURUM CUMHURİYETİMİZİN TEMEL TAŞI
Panelin açılış konuşmasını yapan ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur,  İpek yolu üzerinde bulunan Erzurum'un tarihsel konum ve zenginliğine değinerek, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda Erzurum'un ciddi katkılarının bulunduğunu, özveri ve fedakarlık ta dadaşların bir emsalinin daha bulunmadığını vurguladı. Erzurum esnafının kendi aralarında topladıkları paraları Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e vererek ülkenin ilk bütçesinin oluşumuna ön ayak olduklarının altını çizen Aksungur, panele destek veren Atatürk Araştırma Merkezi ne teşekkür etti. Aksungur, bu tür panellerin Erzurum'un sosyal-siyasal-ekonomik gelişmesine katkı sağlayacağını, etkinliklerin bir vefa borcu olduğunu ifade ederek katılımcılar ve panelistlere teşekkür etti.
BEYHAN’IN SUNUMU
Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof.Dr. Mehmet Ali Beyhan da; Erzurum'un tarihine değinerek, Serhat şehirlerinin tarihlerinin zaferler ile dolu olduğunu bunların başında da Erzurum'un geldiğini kaydetti. Beyhan,  zaferleri sağlayan şehitler, onların yakınlarına minnet ve şükran duyduklarını, tarih sayfalarında adı geçenlerin yanında, isimleri olmayan kahramanları da unutmamak gerektiğini ve onları da şükranla yad ettiklerini belirtti.
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof.Dr. Derya Örs konuşmasında, Anadolu'nun kendisinin başlı başına bir destan ve inanç hikayesi olduğunu, anlık hatırlama ve anlık programların hafızalarda ve özellikle gençlerde kalıcı olmadığını, gençlere tarihi ve kültürel olayları aktarmanın önemini vurguladı.
PANEL BAŞKANLIĞINI BEYHAN YÜRÜTTÜ
Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof.Dr. Mehmet Ali Beyhan'ın  başkanlığında gerçekleşen panelde,  Ercan Demirci; Kuruluşundan 20.yy. başlarına kadar Erzurum tarihi konulu sunumunda, tarihin bir ayna olduğunu, tarih ile ilişkinin ayna mesafesinde olması gerektiği, Erzurum'un 7 bin yıllık tarihi hikayesinin olduğunu belirterek, Erzurum'un hem doğu dan, hem de batı dan serhat şehri olduğunu anlattı.  Erzurum'un kurulduğundan bu yana ticari hayat yolunda bulunduğunu, kanuni Sultan Süleyman döneminde Erzurum'un 2 nci kez kurulduğunu bildiren Demirci, 1828-1829 yıllarının Erzurum için 3 ncü milat sayıldığını aktardı. Erzurum'un Cumhuriyetin kuruluşunda mihenk taşı olduğunu dile getiren Demirci, tarihin, yarını inşa etme sebebi olduğunu, Erzurum'un mutlaka ticareti geliştirmesi gerektiğini, bunun gerçekleşmesi halinde göçün de önüne geçileceği gerçeğinin altını çizdi.
Sunumuna, “Ecdat, Evliya, Şüheda şehri Erzurum” tanımlaması ile başlayan Tarihçi Mukaddes Arslan da  Erzurum Kongresi ve tarihi önemi anlattı.  Erzurum Kongresinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihinde kilometre taşlarından biri olduğunu, Kongre de milli ve manevi hava oluştuğunu belirten Arslan, kongrenin milli birlik ve beraberliği ifade ettiğinin altını çizdi.
BİLDİRİLER
Prof.Dr. İbrahim Ethem Atnur, İşgalden Kurtuluş'a Erzurum,   Dr. Atila Bedir, Erzurum'un Yatırım ve Gelişme Potansiyeli konusunda bildiri sundu.Panel sonunda Şair Şerif Çöpürgensli tarafından katılımcılara  şiir dinletisi sunuldu..
Erzurumlu olmaktan gurur duyduğunu, Erzurum için hizmet adına elinden geleni yapmaya özen gösterdiğin, bu bağlamda ESAV Kadın Kolları 2 nci başkanlığı görevini yüttüğünü belirten TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Semra Algül Oflaz da,  yöresel türküleri misafirlerin iştirakleri ile terennüm etti.
 

 
EDT’den ‘On ikinci Gece’
 
Şubat ayı Teşvik Bülteni yayımlandı
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Alirıza 22 Mart 2013 Cuma 10:33

Bu panelde adı emeği geçen herkese minnettarım kutluyorum çok teşekkür ediyorum bir Erzurum'lu olrak gerçekten çok etkilendim ne mutlu Türküm diyene çok mutluyum Erzurumlu olduğum için mutluyum gururluyum herkese teşekkürler.

Yorumu oyla      8      4  
Filiz 21 Mart 2013 Perşembe 22:24

bu panele bende katıldım. Konusmacıları dınlerken gozyaslarıma hakım olamadım erzurumun dusman ısgalınden kurtulusu ve erzurum kongresı bu kadar guzel anlatılabılırdı. Panelıstlere tesekkur edıyorum. ESAV baskanı Feysel Bey ve arkadaslarını yurekten kutluyorum. Dadaslarada ancak boyle bır kutlama yakısırdı.

Yorumu oyla      9      4  
hümeyra 21 Mart 2013 Perşembe 21:28

ekmeği ekmekçiye ver,iki ekmekte fazla ver. bu sözden yola çıkarak şunu demek istiyorum ki tarihi de tarihçiden dinlemek güzel.

Yorumu oyla      8      4  
özkan 21 Mart 2013 Perşembe 21:27

Bagımsızlık mücadelemizin olgunlaştığı ve Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ya istiklal,Ya ölüm" ateşinin harlandığı Erzurum'un kurtuluşunun 95'inci yılı kutlu olsun. Çok güzel bir yazı,emeğinize teşekkürler!

Yorumu oyla      10      4  
MERTER 21 Mart 2013 Perşembe 21:25

Dadaş, kalemine sağlık.Fotoğrafı dört dörtlük vermişsin.Kutluyorum.

Yorumu oyla      8      4  
Eylul Arhan 21 Mart 2013 Perşembe 21:16

yazıyı okudugumdan cıkardıgım sonucla guzel ve anlamlı bır panel olmus ozellıkle baskentımızde Erzurum'a daır bu tarz etkınlıklerın olması gercekten gurur verıcı. Emegınıze saglık.

Yorumu oyla      9      4  
erkan 21 Mart 2013 Perşembe 20:34

Tebrik ederim; bu tarz faaliyetlerin atması dileğiyle...

Yorumu oyla      8      4  
mustafa bayık 21 Mart 2013 Perşembe 20:09

güzel bir kompozisyon. tebrikler

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nevruz ve Milli coşku
21 Mart Nevruz Bayramını Yusuf Ziyabey Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileriyle ...
Taşmağazalardan Aynalı Çarşı'ya...
Yakutiye Belediyesi tarafından Çanakkale’ye gönderilen öğrenci kafilesi ...
Pazaryolu 1001 Hatim Duasına hazırlanıyor
Pazaryolu’nda geçen yıl başlatılan 1001 Hatim programı bu yıl da düzenlendi. ...
 
Jandarmanın Mektubu Şehit Ailelerini duygulandırdı
Oltu İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığının şehit ...
Valilikten duygulandıran tören
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde ...
Sürmeli tarihe ışık tuttu
Sürmeli, “Ermeni çetelerin, Doğu Bölgesinde Türk-Müslüman ahaliye yapmış ...
 
Yürekler’den Aminler yükseldi…
Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. yılı anma etkinliklerinde bu yıl ilk kez ...
DSİ’den anlamlı etkinlik
DSİ 8. Bölge Müdürlüğü çalışanları 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale ...
'O Erzurum’un ruhu…'
Erzurum’un manevi dinamiklerinden emekli vaaz Veli Velioğlu Hocaefendi, ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri