Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>EKONOMİ
31 Aralık 2014 Çarşamba - 07:35

195 girişimciye eğitim desteği

Erzurum Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılan kursiyerlere sertifika verildi.

195 girişimciye eğitim desteği

Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR) Erzurum İl Müdürlüğü, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Erzurum Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) hizmet veren Erzurum Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılan kursiyerlere sertifika verildi.

ÖTÜGEN SUNUM YAPTI

ETSO’da düzenlenen sertifika töreni öncesi, verilen uygulamalı girişimcilik eğitimleri, KOSGEB destekleri ile iş ve meslek edinme konularında bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, İş-Kur İl Müdürü Tacettin Ötügen, ETSO Başkan Vekili Şevket Demir, KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Veysel Vural ve Erzurum ABİGEM Koordinatörü Prof. Dr.Osman Demirdöğen ile kursiyerler ve aileleri katıldı. Toplantıda, İş-Kur İl Müdürü Tacettin Ötügen, KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Veysel Vural, Erzurum ABİGEM Koordinatörü Prof. Dr.Osman Demirdöğen, ETSO Başkan Vekili Şevket Demir ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu birer konuşma yaptı. Konuşmacılar, meslek edinmek ve iş kurmak isteyenlerin eğitim almalarının ve bunun için ilgili kurumlar tarafından kendilerine sağlanan desteklerin önemi üzerinde durdular.

DEMİR’İN TESPİTLERİ

Konuşmasında, “Yüzme öğrenmek için suya girmek zorundasınız” diyen ETSO Başkan Vekili Şevket Demir, ETSO olarak girişimcilerin eğitimine büyük önem verdiklerinin söyledi. Erzurum’un kalkınmasının yeni kurulacak işletmelerle ve mevcut işletmelerin büyümesiyle mümkün olacağını anlatan Demir, “ETSO olarak her iki konuda da girişimcilere yardımcı olmaya ve destek vermeye devam ediyoruz. ETSO bünyesinde faaliyet gösteren ABİGEM A.Ş. ile girişimcilerimize eğitim ve danışmanlık desteği sunuyoruz. Ayrıca, uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenleyerek yeni iş kurmak isteyen girişimcilerimizi KOSGEB desteklerinden faydalandırmaya çalışıyoruz” dedi.

Toplantıda, ABİGEM’in faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Osman Demirdöğen ise, 2009 yılının Temmuz ayından itibaren; “Hizmet Sektöründe Müşteri Memnuniyeti”, “Pazarlama Yönetimi”, “İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği”, “Maliyet Muhasebesi”, “Satış Eğitimi”, “Proje Yazma Eğitimi”, “Organik Hayvan Yetiştiriciliği”, “Protokol Kuralları”, “Çevre Sağlığı ve Hijyen”, “Büro Yönetimi Sekreterlik”, “Perakende Satış ve Hizmet Alımı”, “Toplam Kalite Yönetimi”, “Yönetici Asistanlığı”, “Takım Çalışması”, “İşletmeler İçin alternatif Finansman Yöntemleri” ve “Muhasebe Bilgi ve Belge Yönetimi” gibi konularda toplamda 10 bin kişiye eğitim verdiklerini ifade etti.

Toplantıda ayrıca, İş-Kur uzmanları iş ve meslek danışmanlığı, KOSGEB uzmanları da, KOSGEB’in KOBİ’lere ve yeni girişimcilere sağladığı destekler hakkında bilgilendirme yaptı.

Toplantının ardından, 13 Ekim 2014 ile 25 Aralık 2014 tarihleri arasında, Erzurum, Oltu, Horasan ve Hınıs’ta 9 ayrı grupta düzenlenen girişimcilik eğitimlerine katılan 195 kursiyere sertifikaları verildi.

 
‘Tevhit İle Teslis Arasında Diyalog Olmaz’
 
EZED'ten hizmet teşekkürü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Taksici esnafı Sekmen’e minnettar’
Erzurum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Naci Altay, 2014 yılının ...
Erzurum Tasarım’da lider il
M.AKDAĞ-Erzurum Doğu Anadolu Bölgesinin 14 ili içinde endüstriyel tasarım ...
Erzurum’da son yılların en iyi performansı
Mahmut AKDAĞ-Erzurum il gelirinin gideri karşılama oranı bakımından Bölge ...
 
Erzurum faydalı model’de 2’inci sırada
Mahmut AKDAĞ-Türk Patent Enstitüsü Kasım ayı Faydalı Model iller bazlı ...
İnşaat Sektörü için tarihi adım
Bakan Güllüce: “e-devlet portalında yer alan ve nüfus vatandaşlık sistemi ...
Erzurum’da 11 ayda 129 şirket kuruldu
M.AKDAĞ-TOBB Ocak-Kasım dönemi birikimli, kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini ...
 
Havada Van, Elazığ, Erzurum rekabeti
M.AKDAĞ-Erzurum Havalimanı 2014 Ocak-Kasım döneminde Doğu Anadolu Bölgesinde ...
Erzurum’un şirket payı arttı
M.AKDAĞ-Erzurum KUDAKA İstatistik Bölgesinde belirleyici il konumunu sürdürüyor. ...
7 ilden 318 şirket
M.AKDAĞ-Erzurum’un Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesinde kurulan şirket ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri