Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>GUNCEL
26 Temmuz 2011 Salı - 06:30

5 ayda 918 araca ceza kesildi

Erzurum’da ulaşım ve taşımacılık hizmetleri sektörü, yol denetimi bakımından en hareketli ayını Haziran’da geçirdi. Denetlenen araç sayısının son 2 yıla oranla 5 kat arttığı Erzurum’da, kural ihlalleri de azaldı.

5 ayda 918 araca ceza kesildi

ERZURUM(GHA) - Erzurum’da ulaşım ve taşımacılık hizmetleri sektörü, yol denetimi bakımından en hareketli ayını Haziran’da geçirdi. Denetlenen araç sayısının son 2 yıla oranla 5 kat arttığı Erzurum’da, kural ihlalleri de azaldı.
Erzurum Ulaştırma Bölge Müdür Vekili Aydın Arslan, sadece Haziran ayında denetlenen araç sayıları ve uygulanan para cezalarını açıkladı. Arslan, taşımacılık ve ulaşım hizmetleri sektörünü ilgilendiren denetimlerin, geçen yıllara göre katlanarak arttığını belirterek, kanun kapsamında yapılan denetimlerin yoğunluk kazandığını bildirdi. Yürütülen denetim çalışmalarının, ulaşım ve taşımacılık hizmetleri sektörüne verilen değeri ve ciddiyeti ortaya koyduğunu söyleyen Bölge Müdür Vekili Aydın Arslan, bu denetimlerin yapılmaması şeklinde bir durumun, doğrudan halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye atacağını ifade etti.
Bu doğrultuda sadece Haziran ayı içerisinde 4925 Sayılı Karayolu Taşımcılık Kanunu ve 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında 26 bin aracın denetlendiğini açıklayan Arslan, denetlenen bu araçlardan 132’sine 4925’e, 57’sine de, 2918’e muhalefet suçundan para cezası uygulandığını dile getirdi. Uygulanan toplam para cezası tutarının, 250 bin lirayı bulduğunu vurgulayan Arslan, 26 bin araç arasından sadece 189 aracın kusurlu bulunmuş olmasının, denetimlerin ne kadar etkili olduğunu gözler önüne serdiğini ifade etti.
ARSLAN, 2011 YILININ 5 AYLIK DÖNEMİNE DE AYNA TUTTU
Ulaştırma Bölge Müdür Vekili Aydın Arslan, 2011 yılının 5 aylık dönemini kapsayan denetim çalışmalarının sonuçlarına ilişkin bilgileri de aktardı. 2011 yılı Mayıs ayı sonu itibariyle 115 bin aracın denetlendiğini belirten Arslan, “Denetleme çalışmalarımız kapsamında 918 araca cezai işlem uyguladık. Bu araçlar için uygulanan toplam para cezası ise, 1 milyon 491 bin 311 lirayı buldu. Bu cezayı 4925 Sayılı Kanun’a muhalefetten dolayı uyguladık. Yine 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında ise, 597 araca cezai işlem uyguladık. Bu kanuna muhalefet için uyguladığımız cezanın toplam tutarı ise, 653 bin 954 lira oldu.” şeklinde konuştu. 
Arslan, “Ulaşım ve taşımacılık hizmetleri sektöründe faaliyet gösteren sürücü ve firmaları uyarıyoruz. Denetimler konusunda kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak. Karayollarındaki can ve mal güvenliğini garanti altına alma noktasında elimizden geleni yapacağız. Bu nedenle kurallara uyulmasının, en mantıklı yol olacağı hususunu yeniden hatırlatmak istiyoruz.” dedi.
 

 
Redevco ciro rekoru kırdı
 
Kırdağ’da şenlik coşkusu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
@cihan 7 Ocak 2012 Cumartesi 14:52

öbür tarafla kafayi bozup, din sömürüsü yapacagina, kurallara uymayi denesen ??? insafsizmis falan filan, terörden, kanserden fazla ölüm var trafikte !!! kurallara uymayi denemeyip, cezadan yakinan senin gibiler nasil yola gelecek söylesene...pamuk sekerimi, yoksa zem zem suyumu...kurallara uymayana..cezalar az bile !!

Yorumu oyla      6      4  
cihan 7 Ocak 2012 Cumartesi 13:05

denetlenmeye kimsenin itirazı olamaz ama belgenin ücreti ile ilgili bölümünde insafsızca olasına ankete varmısınız.bu kadar insanın ekmek parasına kanun marifetiyle el uzatıp gasp etmek çünkü rızası ile veren kaç kişi var .peki bunun hesabını kim nasıl verecek öteki tarafta ben mesela bu kanunu para ile ilgili miktarı için hazırlayanı teklif edeni onaylayanı ve tatbik edeni mutlak hesap gününde bekleyeceğim yukarıda ki yazıda kimsenin göz yaşına bakmıyacaklarmış bakalım orada onların gözyaşına kim bakacak

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum, ‘Ramazan Şehri’
Erzurum, adıyla özdeşleşen mübarek Ramazan ayına hazırlanıyor. Pazar günü ...
‘Tarihe iftira ediyorlar..’
Demokratik özerklik ilan ettiğini söyleyen bir grubun kendilerine göre ...
Ramazan’a görkemli karşılama
Palandöken Belediyesince Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında 11 ayın ...
 
Mahkeme kararına rağmen, suyunu kestiler
Dünyanın en yüksek çağlayanları arasında yer alan Tortum Şelalesi’nin ...
Atalay Başkanlar Kurulu’na seslendi
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Federasyonu 34. Başkanlar Konseyi Toplantısı, ...
Sevinç hakkın rahmetine kavuştu
Ömrü idejolojik kavgalar, davalar ve hapis cezaları ile geçen Türk Milliyetçiliğinin ...
 
Kırıkkale'ye yas düştü
Mardin'in Ömerli ilçesi kırsal kesiminde teröristlerin açtığı ateş sonucu ...
Şehitler gözyaşlarıyla uğurlandı
Mardin'in Ömerli ilçesinde pusuya düşürülen 2 astsubay ile 1 uzman çavuş, ...
Şehit olmasaydı izine gidecekti
Mardin Ömerli karakolunda görevliyken ataması Tokat'a çıkan Jandarma Astsubay ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri