Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>SİYASET
23 Ağustos 2011 Salı - 01:38

Ana şebekeler değişiyor

Büyükşehir Belediyesi, eşine ender rastlanır yöntemler kullanarak yürüttüğü altyapı çalışmalarıyla hem kanalizasyon, hem de içme suyu şebekelerini yeniliyor.

Ana şebekeler değişiyor

Cumhuriyet Caddesi’nin altından 110 metre uzunluğunda tünel açılarak gerçekleştirilen çalışma kapsamında Öğretmenevi, Polisevi ve Emniyet Müdürlüğü’nün bulunduğu güzergahın yanı sıra İsmetpaşa Caddesi’ndeki tüm şebekeler yenileriyle değiştirildi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, ESKİ Genel Müdürlüğü aracılığıyla yürütülen altyapı çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Büyükşehir Belediyesi olarak altyapı alanında da ilklere imza attıklarını vurgulayan Başkan Küçükler, “Yeraltı şebekelerinin yenilendiği bazı önemli noktalarda tünel diye tabir edilen sistemi kullanıyoruz. Cumhuriyet Caddesi’nde işte bu teknik sayesinde anayolu kapatmadan ve asfaltı kırıp dökmeden altyapıyı yeniledik.” dedi.

Başkan Küçükler, Erzurum Öğretmenevi ile KUDAKA binası arasındaki yoldan başlayarak, İsmetpaşa Caddesi boyunca uzanan altyapı çalışması hakkında şu bilgileri aktardı: “Erzurum Öğretmenevi’nin yan tarafında başlattığımız şebeke yenileme çalışması kapsamında Cumhuriyet Caddesi’nin altından 110 metre uzunluğunda bir tünel geçiş bağlantısı yapıldı. Bu bağlantıdan içme suyu için 800’lük çelik boru ve aynı zamanda kanalizasyon ağı geçirildi. Tünelin başlangıcı Erzurum Öğretmenevi’nin yan tarafı, çıkış noktası ise, Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nün bulunduğu İsmetpaşa Caddesi oldu. Şebeke yenileme için gerekli tüm çalışmalar bu bağlantı tüneli içerisinde yapıldı. Böylece önemli bir trafik yüküne sahip olan Cumhuriyet Caddesi trafiğe kapatılmadığı gibi, cadde üzerinde de fiziki herhangi bir bozulma gerçekleşmedi. Modern altyapı ağları kurulmasında kullanılan bu yöntem, bize hem zamandan, hem de maliyet açısından kazanç sağladı.” diye konuştu.

BAŞKAN KÜÇÜKLER, ALTYAPI ALANINDA YÜRÜTÜLEN DİĞER ÇALIŞMALARI ANLATTI

İsmetpaşa Caddesi’ndeki altyapı çalışmalarının son hızla devam ettiğini anlatan Başkan Küçükler, yaz sezonu içerisinde Çırçır ve Şeyhler Mahallesi’nde de altyapı çalışmaları yaptıklarını dile getirdi. Başkan Küçükler, kanalizasyon şebekesi yenileme çalışmalarının Hilalkent’te sürdüğünü, Şıhköyü ve İbrahim Hakkı Mahallesi ile Dadaşköy’de ise, su şebekelerinin yenilendiğini belirterek, şunları kaydetti: “Kayakyolu’ndan Abdurrahmangazi, Palandöken ve Kazım Yurdalan mahallelerine içme suyu taşıyacak olan şebekenin inşaatı devam ediyor. Bunun dışında Yıldızkent ve Dadaşkent çeşme hatları bitirildi, Yenişehir devam ediyor. Kayakyolu, Yunus Emre, Kazım Yurdalan, Yoncalık, Vaniefendi ve Çırçır’da 50 adet çeşme hattına başlanacak. Mahalle statüsüne kavuşan Altınbulak, Mülk, Değirmenler ve civardaki diğer yerleşim birimlerine içme suyu ulaştıracak olan hattın inşaat ihalesi ise, bu hafta içerisinde tamamlanacak. Bununla birlikte Dumlu beldesi ile Evrenpaşa Mahallesi içme suyu inşaatlarının ihale çalışmaları da sürüyor.” şeklinde konuştu.

ESKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin, şehrin dört bir yanında altyapı yenileme çalışması yaptıklarını vurgulayan Başkan Küçükler, Erzurum’daki altyapı hizmetlerini yüksek kalite standartlarına kavuşturmaya kararlı olduklarını sözlerine ekledi.

 
Bayramda tatlıyı fazla kaçırmayın
 
AK Partililer iftarda buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ali Paşa yolları güncelleştiriliyor
Yakutiye Belediyesi, asfalt ve taş kaplama çalışmalarını sürdürüyor.
AK Partililer köy yollarında
Oltu Ak Parti İlçe Başkanı Fuat Demir ve yönetim kurulu üyeleri, Ramazan ziyaretlerini sürdürüyor.
Zeybek, Erzurum’a geliyor
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, 22 Ağustos 2011 ...
 
Afganlı 6 aileye ev tahsisi
Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’da yaşayan Afgan aileler için başlattığı ...
İftar sofrasında birlik mesajı
Palandöken Belediyesinin geleneksel hale getirdiği iftar sofrasına Belediye ...
Ramazan denetimleri sürüyor
Erzurum Yakutiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan denetimlerini aralıksız sürdürüyor.
 
Çığlık'tan birlik mesajı
AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Kimse Yok mu Derneği ...
Şehitler mevlitle anıldı
Yakutiye Belediyesi tarafından Yakutiye Kent Meydanı'nda organize edilen ...
Şehitlere rahmet, bölücülere lanet
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Binlerce yıllık kardeşliğimizi, ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri