Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>SİYASET
23 Kasım 2022 Çarşamba - 10:09

Aydemir: ‘Eski Türkiye yok artık’

Milletvekili Aydemir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında ülke gündemine ilişkin notlar düştü, terörle mücadelede kaydedilen başarıyı gündeme taşıdı, muhalefetin yaklaşımını eleştirdi, Yusufeli Barajını örnek göstererek eser siyasetine vurgu yaptı

Aydemir: ‘Eski Türkiye yok artık’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında ülke gündemine ilişkin notlar düştü, terörle mücadelede kaydedilen başarıyı gündeme taşıdı, muhalefetin yaklaşımını eleştirdi, Yusufeli Barajını örnek göstererek eser siyasetine vurgu yaptı

Milletvekili Aydemir, Gaziantep'in Karkamış ilçesine, terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca Suriye'nin kuzeyinden roket ve havan mermilerinin atılması sonucu bir öğretmen ile 5 yaşındaki bir çocuğun yaşamını yitirdiğini anımsattı.
AYDEMİR: ‘YAZIKLAR OLSUN DİYORUM’
Muhalefetin, bu saldırıları aklamaya çalıştığını belirten Milletvekili Aydemir, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan, bu saldırıları gerçekleştiren PKK- PYD-YPG'yi kınayan tek bir laf duydunuz mu? Dün Mahir Polat isimli kendi milletvekillerinin yeğeni katledildi ve Kılıçdaroğlu'nun buna dönük tek bir lafı yok. Çünkü oradan oy beklentileri var. Böylesine ucuz düşünen bir yaklaşım var. Daha önce 'PYD kendi topraklarını koruyan bir örgüt' diyordu ve bu söylemi tekzip etmemek için bir şey söylemiyor. Yazıklar olsun diyorum." ifadesini kullandı.
MUHALEFETİN YAKLAŞIMINA TEPKİ
Milletvekili Aydemir, "muhalefet partilerinin, yasak savma babında terörü kınadığını" savunarak, şöyle devam etti: "Böylesine ucuzluk olabilir mi? 'Vicdansız, kitapsız, vatan haini PKK-PYD'yi kınıyoruz' desene. Merhum Attila İlhan, "Bu ülkenin her zaman yüzde 10 hain kontenjanı vardır' demişti. Ben bu oranın daha fazla olduğuna şimdi kanaat getirdim. Bir savaş uçağı pilotu, PKK'nın kanalına çıkıp ülkemizin, Silahlı Kuvvetlerimizin kirli bir savaş götürdüğünü söylüyor. Terörle bu zamana kadar niye etkin mücadele edemeyişimizin altında bu tür vatan hainleri varmış."

PENÇE KILIÇ HAVA HAREKÂTI

Basın toplantısında Pençe Kılıç Hava Harekâtı Operasyonlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Aydemir, ‘Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımızın bir ifadesi var. Bu bağlamda yani bu hava harekatından sonra Kara Harekatı da olabilir dedi. Terörle mücadele için ne lazım geliyorsa sayın Cumhurbaşkanımız yeri zamanı geldiğinde esaslı kararlar alıyor ve hayata yansıtıyor. Ve en mühimi şu bağımsız bir ülkeyiz. Bağımsız, kendi kararını alan bir ülkeyiz, gereğini yapan bir ülkeyiz. Ve tabii ki Birleşmiş Milletlerin kararları bizim için caridir. O kararlar ışığında, uluslararası hukuk neyse onları çiğnemeden ne lazım geliyorsa ülkemizin güvenliği için yapılıyor. Yapanlara minnettarız. Orada bu gayreti gösteren erinden generaline kim varsa ve siyasi erk olarak sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere kim bu işlere karar veriyorsa milletçe medyunu şükranız. Kendilerine ölünceye kadar ilanihaye minnettar kalacağız. Evlatlarımızın katledilmesinin önüne geçiyorlar ve sulh üzere, barış üzere bir zemin oluşsun diye gayret sarf ediyorlar. Şehitlerimize tekrar rahmet diliyorum. ‘ dedi.

‘ARTIK ESKİ TÜRKİYE YOK’

‘Artık eski Türkiye yok’ kaydını düşen Milletvekili Aydemir, terörle mücadele edilirken aynı zamanda eser ve hizmet siyasetinden taviz verilmediğini, bunun son örneğinin de Çoruh üzerinden yükselen, yükseklik kaydında dünyanın 5’inci barajı olan Yusufeli Barajını örnek gösterdi.

Barajın ülke ekonomisine yıllık 5 milyarlık katkısı olacağını dile getiren Milletvekili Aydemir, bu yatırımı engellemek için CHP’nin yatırımı mahkemeye taşıdığını hatırlatarak, ‘CHP daha önce bu işi mahkemeye götürmüş olmasaydı çok daha erken bitecekti. En az 5 yıl mahkeme süreci devam ettiğini hatırlayın. Biz bunu yaparken önümüze takoz koyanlar olmasına rağmen yürüdük geldik ve bu noktadayız.’ diye konuştu.

YUSUFELİ BARAJI

Tabii biz bunları yaparken aynı zamanda şunu da yapıyoruz, yani ülkemizin kalkınması, gelişmesi için atılması gereken adımları da atıyoruz. Iktisadi zeminde bakın Yusufeli barajı bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın da katılacağı törenle su tutmaya başlayacak. Yusufeli barajı deyip geçmeyin arkadaşlar. Dünyada cesaret bakımından 5. Sırada bir baraj. Ve ülkemize çok ciddi katkıları olacak. Yaklaşık bir. 9 milyar kilovatsaatlik yıllık elektrik üretimi yapacak ve ekonomiye 5 milyarlık katkısı olacak. Çok ciddi bir yatırım. Bu kiminle hayat buldu, bizimle buldu. Peki bizimle bulurken ne oldu arkadaşlar? Bakın normal şartlarda. Bitmiş olsaydı CHP daha önce bu işi mahkemeye götürmüş olsaydı çok daha erken bitecekti. En az 5 yıl mahkeme süreci devam ettiği hatırlayın. Biz bunu yaparken önümüze takoz koyanlar olmasına rağmen yürüdük geldik ve bu noktadayız. Türkiye’ye eser vizyonu kazandıran Sayın Cumhurbaşkanımıza minnettarız.‘ dedi.

MSB BÜTÇESİ

Basın toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen MSB bütçesine ilişkin notlar düşen Milletvekili Aydemir, savunma sanayisinde yerli ve milli yaklaşım ve yatırımlara işaret etti, ‘Sınır namustur’ vurgusunu paylaşarak, Türkiye’nin milli menfaatleri için cansiperane özveride bulunan Milli Savunma Bakanı Akar ve TSK’ya minnettarlığını iletti.

ERDOĞAN’IN ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Akşener’e yaptığı çağrıya yönelik olarak kendisine yöneltilen suale cevap veren Milletvekili Aydemir, ‘Sayın Cumhurbaşkanımız İYİ Parti’ye şunu söylüyor, ‘bak yanında yörendekiler hakikaten vatana millete kastedenlere şirinlik yapmaya çalışıyorlar. Şunları bir gör kendine bir çeki düzen ver’ diyor. Bundan doğal ne var? Bunu söylüyor sayın Cumhurbaşkanımız. Ders alırlarsa milletin yüreğine girerler. Almazlarsa milletin gazabına mutlaka ama mutlaka uğrarlar. ‘ dedi.

 

 

 
İŞKUR usulsüzlük soruşturmasında 37 gözaltı
 
Araçta sıkışan yaralıyı itfaiye kurtardı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurtulmuş: 'Kimler olduklarının farkındayız'
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Yeni Azerbaycan Partisi’nin ...
Destici, 'Siz hangi devletin siyasi partisisiniz?'
BBP Genel Başkanı Destici altılı masaya değinerek, altılı masanın harekatla ...
‘Tarihi bir hesaplaşmanın içindeyiz’
Devlet Bahçeli, tek bir teröristin yaşamasına dahi artık göz yumamayacaklarını ...
 
Aydemir: 'Bunlar dosta, düşmana mesajdır'
Baykar'ın kendi öz kaynaklarıyla milli ve özgün olarak geliştirdiği Türkiye'nin ...
Bahçeli: 'Zillet ittifakı karanlık bir projedir'
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Kılıçdaroğlu ...
Aydemir’den Soylu’ya Erzurum teşekkürü
Milletvekili Aydemir, sunumunda Erzurum’la ilgili iki talebi paylaştı. ...
 
Bayar ve Menderes’e vefa
TBMM Başkanlığı, Demokrat Parti (DP) Meclis Grubu toplantı tutanaklarını ...
Aydemir: ‘Her sayfası şeref levhası’
Aydemir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda ...
‘İlk oyum Erdoğan'a, ilk oyum AK Parti'ye’
Erzurum’da “İlk Oyum Erdoğan'a, İlk Oyum AK Parti'ye Gençlik Buluşması" ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri