Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Aras coştu
Aras coştu
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
HABERLER>SİYASET
6 Ekim 2022 Perşembe - 12:00

Aydemir TBMM’de Bar Şiiri’nin verdiği mesajı paylaştı

Milletvekili Aydemir, ‘Milli ve manevi değerlerimizi yüreğimizde, başımızın üstünde taşırız. Değerlerimizle Dünyada, milletler camiasında özel bir pozisyona yürüyoruz, inşallah bu yürüyüşümüz ilanihaye devam edecek. ‘ dedi.

Aydemir TBMM’de Bar Şiiri’nin verdiği mesajı paylaştı

Milletvekili Aydemir, ‘Milli ve manevi değerlerimizi yüreğimizde, başımızın üstünde taşırız. Değerlerimizle Dünyada, milletler camiasında özel bir pozisyona yürüyoruz, inşallah bu yürüyüşümüz ilanihaye devam edecek. ‘ dedi.

Milletvekili Aydemir, ‘Tek millet yani milletimizi her unsuruyla, her rengiyle, her kimliğiyle, her ismiyle yüreğimize koymuşuz ya, başımızın üstüne almışız ya, öyleyse bu değerleri de yaşatmamız lazım.‘ kaydını düştü.

‘TEK MİLLET VE KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZ’

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, Dadaşlık duruşu ve Bar Motifini, Tek Millet gerçeği ve vurgusu kaydında gündeme taşıdı, Merhum Sadettin Akatay’ın ‘Bar ‘ şiirini seslendirdi. TBMM Genel Kurulu’nda ‘Tek Millet ve Kültürel değerlerimiz’ başlığı altında bir sunum yapan Milletvekili Aydemir, ‘Dadaştan Gakkoş’a Zeybek’e, Seymen’den Efe’ye hepsi bizim şerefimiz, onurumuzdur. ‘ dedi.

AYDEMİR’DEN TEK MİLLET İMANI VURGUSU

Milletvekili Aydemir, ‘Kültürel değerlerin tek millet gerçeğine katkısı ve Türkiye'de yaşanan sosyal gelişmeler... Kültürel değerler o kadar hayati önemde ki ve tek millet gerçeği... Hakikaten eğer buradaysak, yüreklerimiz bir atıyorsa işte bu gerçekten dolayı atıyor, kültürel değerlerden dolayı atıyor ve onların yüzyıllara sâri, bizi etle kemik hâline getirmesinden dolayı atıyor.’ diye konuştu.

AYDEMİR SERDENGEÇTİ’NİN TESPİTİNİ PAYLAŞTI

Türk Milletine ait Kültürel değerlerin diri ve kıyamda tutulması, genç nesillere aktarılması gerektiğine işaret eden Milletvekili Aydemir sunumunda, ‘Osman Yüksel Serdengeçti -Allah gani gani rahmet eylesin- bir kültür sohbetinde Mevlana'ya atıfta bulunuyor, Mevlâna hazretlerinin bir benzetmesini kayda geçiyor ve diyor ki: " dünya, mal, mülk; bunlar su gibidir, insan ise gemi. Su olmadan o geminin yürümesi mümkün değil ancak su gemiye sirayet ederse gemi batar." Öyleyse, gemiye sirayet etmemesi için, geminin batmaması için, salimen yüzmesi için olması gereken nedir? O kültürel değerlerle tezyin edilmek, donanmaktır.’ ifadesine yer verdi.

KARDEŞLİK BAĞI VE GÖNÜL BİRLİĞİ

Türk Milletine ait tüm unsurların. tek millet kaydında, kardeşlik bağı ve gönül birliği içinde olduğunu belirten Milletvekili Aydemir, 30 Ağustos Zafer Bayramında Erzurum Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştirdiği etkinliği, tek millet gerçeğinin tarifi noktasında mükemmel bir örnek olarak gösterdi.

AYDEMİR ERZURUM BÜYÜKŞEHİR YAKLAŞIMINI ÖRNEK GÖSTERDİ

Milletvekili Aydemir, ‘Kültürel değer demişken, bunu çok çeşitli hâle getirebiliriz, sayabiliriz ama ben bir şeye hususen işaret etmek istiyorum. 30 Ağustos törenlerinde, Erzurum'da, törenler esnasında Erzurum Büyükşehir Belediyemizin bir etkinliği oldu; etkilendim, yüreğim kabardı, çok hoşuma gitti. Büyükşehir Belediyemizin mehter takımı var, onlar çok yetkin bir biçimde başka illerimize de gidip oralarda da gösteri yapıyorlar ama onun dışında Belediyemiz bir başka yapı oluşturmuş. Belediye Başkanımıza teşekkür ettim orada. Neydi o? Her bölgeye ait, hemen hemen her İl’e ait halk oyunlarını ifade eden bir yapı oluşturmuş. Orada izledik, seyrettik, takip ettik. Samimi söylüyorum ki, sadece Erzurum'a değil; Ege'den, Doğu Anadolu’dan, Karadeniz’den, İç Anadolu’dan, Güneydoğu'dan halk oyunlarını takip ederken baktım ki aynen dadaş barları gibi benim yüreğimde kıpırtı oluşturuyor. Bingöl oyunları öyle, Bitlis oyunları öyle - işte "İzmir'in efesi var." diyoruz ya,  Ankara’nın seymeni; hepsi bir şekilde bizim kodlarımıza sirayet etmiş, yüreğimize işlemiş. Onun üzerine şunu söylemek istiyorum: Tek millet yani milletimizi her unsuruyla, her rengiyle, her kimliğiyle, her ismiyle yüreğimize koymuşuz ya, başımızın üstüne almışız ya, öyleyse bu değerleri de yaşatmamız lazım.’ dedi.

AYDEMİR GENEL KURUL’DA AKATAY’IN BAR ŞİİRİNİ SESLENDİRDİ

Genel Kurulda, Tek Millet imanı ve Kültürel Değerlerin verdiği mesajı Erzurumlu Şair Merhum Sadettin Akatay’ın Bar şiirini okuyarak vurgulayan Milletvekili Aydemir, ‘Bakın, Erzurum barları üzerine Sadettin Akatay isimli bir dadaş -1904'te doğmuş, 1944'te vefat etmiş, bir öğretmen- şiir yazmış, barı tarif eden bir şiir yazmış -ara ara düğünlerde terennüm ediliyor, dinlerken takip ediyoruz- emin olun ki Erzurumlu olması şart değil, Erzurum'un dışında olanların da  "Bar" şiirini dinlerken yüreği kopup genişliyor; çok zaman şahit olduk, gördük. Ben de burada sizinle onu paylaşmak istiyorum yani bu değerleri yaşatalım diye. Ne diyor Sadettin Akatay:

"Yüzyılların ardından kopup gelen bir vakar/ Kahramanlık, yiğitlik, erlik destanıdır bar/Bu oyunda gör bizi, geçme sakın ıraktan/ Gözün varsa seçersin bar da karayı aktan."

Muhteşem bir benzetme.

Bir başkası:

"Bir savaş seyri vardır, dadaşın her barında/Görünce kanın kaynar, o an damarlarında/Doyum olmaz bir görsen kör oğlunun barını,/Güvenirsin gücüne, düşünmezsin yarını/Dumlu'dan ta Basra'ya çağlayan selimiz var/Bahtımız kara değil bu gün Karasu kadar/Bingöl yaratmadı mı, kan çağlayan Aras'ı/Hazar çalkalanırken kanar Türk'ün yarası/Aman Aras, han Aras, Bingöl'den kalkan Aras/Al başımdan sevdamı, hazarda çalkan Aras."

 "Dadaş çelik bir yaydır, onu germeye gelmez/Çağlayan bir sel olur, dağlara da baş eğmez/Yayla bulutu gibi yükselir yavaş yavaş,/Sonra birden sel olur, köpürür çoşar dadaş../Doğunun sınır taşı Erzurum'un dadaşı/Efesi var İzmir'in eğilmez Türk'ün başı."

Bu kadar lezzetli bir anlatım olabilir mi? Erzurum barlarını anlatıyor, dadaşları anlatıyor,. ‘ diye konuştu.

‘DEĞERLERİMİZ VE KARDEŞLİĞİMİZ ŞEREFİMİZ, ONURUMUZDUR’

Milletvekili Aydemir, ‘Bunları yaşatalım istiyoruz. Bunlar bizim değerlerimiz, burada kardeşlerim var, Ağrı Milletvekili Abdullah kardeşim burada, beraber özümsemişiz tek millet hakikatini. Bunun için diyoruz ki: Hepimiz içselleştirelim ve bu millet potası altında dünyada çok özel bir noktaya gidelim. Herhangi bir etnik kimliği kimsenin inkâr ettiği yok, bunların hepsi bizim şerefimiz, onurumuz...

Bunları biz başımızın üstünde taşırız hepsini ama "tek millet" kavramı derken Türk Milleti potası altında hepsini meczediyoruz, hepsiyle beraber dünyada, milletler camiasında özel bir pozisyona yürüyoruz, inşallah bu yürüyüşümüz ilanihaye devam edecek, hepinizin buna katkısı da olacak.’ dedi.

 

 
Erzurum projelerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ödül
 
Yücelik’ten duygusal veda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum projelerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ödül
Türkiye’nin en başarılı “Büyükşehir Belediye Başkanı” olan Erzurum Büyükşehir ...
YRP’den CHP'ye başörtü tepkisi
Yeniden Refah partisi MKYK üyesi Sadık Çat, Uzun yıllar Baş örtüsüne karşı ...
Aydemir: ‘Eser siyasetinden taviz vermeyeceğiz’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, CHP'nin "milleti bölme ...
 
AK Parti Yakutiye Gençlik Kollarında Bekmez dönemi
AK Parti Yakutiye Gençlik Kolları İlçe Başkanlığına Ubeydullah Bekmez atandı.
Bahçeli: ‘Milletimiz ne diyorsa onun gereğini yaparız’
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Anketler şunu söylemiş, bunu söylemiş, ...
Aydemir Erzurum Büyükşehir’i gündeme taşıdı
Milletvekili Aydemir, İstanbul, İzmir ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinin ...
 
Aydemir: ‘Gazetecilik tarif edilebilir hale getirilmeli’
AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir TBMM’de düzenlediği basın toplantısında ...
‘Milli Mücadele yüce gaye ve imanın ifadesidir’
TBMM Başkanı Şentop, ‘Milli Mücadele, Anadolu'yu vatan kılan yüce gayenin ...
Aydemir: ‘İnşallah terör bütünüyle yok olacak’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Mersin'in Mezitli ilçesindeki ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri