Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>GUNCEL
16 Ocak 2012 Pazartesi - 06:55

Ayık iddiaları cevaplandırdı

Erzurum'da Konaklı Kayak Merkezinde geçirdiği kayak kazası sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun adı öldüğü pistte yaşatılacak. Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölüm olayının ardından ortaya atılan ihmal iddialarına cevap verdi.

Ayık iddiaları cevaplandırdı

AHMET AKBUĞA / SONER İSTANBULLU (İHA) - Erzurum'da Konaklı Kayak Merkezinde geçirdiği kayak kazası sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun adı öldüğü pistte yaşatılacak. Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölüm olayının ardından ortaya atılan ihmal iddialarına cevap verdi.
İHMAL YOK
Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezinde iddia edildiği gibi hiçbir ihmalin bulunmadığını söyleyen Ayık, "Üzücü bir kaza sonucu Aslı kızımızı kaybettik. Ortaya atılan ihmaller gerçeği yansıtmamakta. Kar perdesi ve ambulans iddiası. Kar perdesi Dünya'nın bütün kayak pistinde olması gereken bir şey. Olayın yaşandığı pistimiz 2011 UNIVERSİADE'den onaylı bir pisttir" dedi.
Basın toplantısında dünyanın bir çok kayak pistinden alınan örnek fotoğraflarla gazetecilere yanıt veren Ayık, "Üzücü olayın yaşandığı piste gerekli görüşmeler yaparak Aslı kızımızın adını vereceğiz. Aslı'nın adı kayak pistinde yaşayacak" diye konuştu.
Ambulans geç geldi ya da pistte hazır bulunmalıydı şeklindeki iddialara Ayık, "Biz tüm düzenleyeceğimiz müsabakalarda ambulans talebinde bulunuyoruz. Yalnız o gün bir müsabaka yoktu. Aslı Nemutlu antrenman yapıyordu" dedi.
KAR PERDESİ VE GÜVENLİK AĞI BİRBİRİNDE FARKLI
Kar perdesi ve güvenlik ağı iddialarını cevaplandıran Ayık, "Kar perdesi, ahşaptan yapılır ve dünyanın en iyi pistlerinde de bu malzeme kullanılmaktadır." diyerek, şöyle devam etti: "Kar perdesi pistteki karın rüzgar tarafından götürülmesini engellemek amacıyla kullanılır. Ahşaptan yapılan kar perdelerinin minderlerle kaplanması işlevini görmemesine neden olacaktır. Pistte kullanılan kar perdelerinin ahşap olması bir ihmal değildir." Ayık, güvenlik ağının ise plastik bir malzemeden yapıldığını ve yarış pistlerinde bulundurulması gerektiğini ifade etti. Kazanın olduğu pistte güvenlik amacıyla ağ bulundurulduğunun altını çizen Ayık, "Girilmesi yasak olan yerleri belirlemek ve tehlikeli bölgelere girişi önlemek amacıyla bu uygulama yapılıyor." ifadelerini kullandı.
FEDERASYON SADECE YARIŞLARDA GÜVENLİĞİ SAĞLIYOR
Diğer bir ihmal iddiası olan kayak merkezinde ambulans bulunmaması durumunu da değerlendiren Ayık, "Federasyon olarak yarışlardaki güvenliklerden sorumluyuz. Birçok kayak kulübü var. İsteyen kulüp istediği yerde antrenman yapar. Aslı'nın yarışacağı müsabakalar için gerekli kurumlarla görüşmeler yapıp bütün hazırlıklarımızı tamamlamıştık. Kayak merkezlerinde ambulans bulundurulup bulundurulmaması federasyonumuzla ilgili bir konu değildir. Başka bir kurumun sorumluluk alanına girip onlar adına konuşmak da istemiyorum." dedi.
HİÇ BİR EKSİĞİMİZ YOK
Dünyanın en iyi kayak pistlerinde güvenlik ağı olmadığını belirten Ayık, "Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi'nde hiçbir eksiğimiz yoktur. Yazılı ve işaret levhaları farklı dilerde hazırlanıp kayak merkezlerinin uygun yerlerine konulmuştur. Bu kayak merkezlerine cumhuriyet tarihinin bir seferde yapılan en büyük yatırımı yapılmıştır. Dünya standartlarındadır." diye konuştu.
Aslı Nemutlu'nun ErzurumKonaklı Kayak Merkezi'nde idman yaparken hayatını kaybettiği üzücü kazanın her yönüyle soruşturulduğunu söyleyen Ayık, bu konuda ihmali olan kişi ve kurumlar hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını belirtti.

 
6. Erbain Konferansı ilgi buldu
 
Kafkas Üniversitesi Yasta
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nemutlu gözyaşlarıyla uğurlandı
Erzurum'da antrenman yaparken düşerek ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede ...
Özünal kaza geçirdi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin satın aldığı yeni otobüslerin tanıtım ...
Savcılık kaza yerinde inceleme yaptı
Erzurum'da dün milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili olarak cumhuriyet ...
 
Erzurum imaj kaybediyor..!
Erzurum’da son günlerde kadına şiddet olaylarındaki artış dadaş imajına ...
Dadaşlar’dan şehitlere vefa
Kocaeli İl Müftülüğü ve Kocaeli’de bulunan Erzurumlular derneklerinin ...
Toplu ulaşıma 2012 vizyonu
Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşım hizmetlerine dahil etmek için satın ...
 
Palandöken’de yas var….
Konaklı Kayak Merkezi'nde 17 yaşındaki milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ...
Zanlının işyerine saldırı
Erzurum'da dün bir kişinin bıçaklanarak öldürülmesinin ardından cinayet ...
Nemutlu gözyaşlarıyla uğurlandı
Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman yaparken düşme sonucu ağır ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri