Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
‘Türkiye'nin huzurundan taviz veremeyiz”
‘Türkiye'nin huzurundan taviz veremeyiz”
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
15 Eylül 2011 Perşembe - 09:35

Aziziye’de SODES atılımı

Aziziye Belediyesi, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında oluşturduğu Oyuncakevi’ni hizmete açıyor. SODES kapsamında hazırlanan ‘Baba Benim Oyuncağım Var’ projesi kabul edildikten sonra ilçede garaj olarak kullanılan eski bir bina restore edilerek, Sanat Merkezi ve Oyuncakevi’ne çevrildi.

Aziziye’de SODES atılımı

İLHAMİ İBİŞ/ERZURUM GAZETESİ  - Aziziye Belediyesi, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında oluşturduğu Oyuncakevi’ni hizmete açıyor. SODES kapsamında hazırlanan ‘Baba Benim Oyuncağım Var’ projesi kabul edildikten sonra ilçede garaj olarak kullanılan eski bir bina restore edilerek, Sanat Merkezi ve Oyuncakevi’ne çevrildi. 20 Eylül 2011 Salı günü saat 13:00’te açılışı yapılacak olan oyuncakeviyle ilçede oyuncağı olmayan çocuğun kalmaması hedefleniyor.
OYUNCAKLAR ÇOCUKLAR İÇİN ÖNEMLİ BİRER İHTİYAÇ
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, proje kapsamında açılan Oyuncakevi’nden yoksul ailelerin çocuklarının yararlandırılacağını ifade etti.
Projenin temel çıkış noktasının ‘Baba bana oyuncak al” diyen bir çocuğa maddi imkansızlıklar nedeniyle, “hayır” demek zorunda kalan bir babanın psikolojisi ile başka babaların çocuklarına aldığı oyuncak karşısında, kendi babasından aynı davranışı göremeyen bir çocuğun değerlendirme psikolojisi olduğunu ifade eden Başkan Cengiz, okul öncesi eğitim çağındaki çocuklara, oluşturulan Oyuncakevi’nde, Çocuk Gelişim Uzmanı gözetiminde hizmet verileceğini ifade etti.
Oyuncağın sadece çocuğu oyalayan ve eğlendiren bir malzeme olmadığını dile getiren Cengiz, "Oyuncaklar, çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimini etkileyen önemli birer araçtır. Çocuklar oyuncakla oynarken, problemleri çözmenin yanında, kendi bedenlerini daha iyi tanıyorlar. Yaratıcılıklarını geliştirebiliyor, hatta liderlik yeteneği dahi kazanabiliyorlar." dedi.
OYUNCAĞI OLMAYAN ÇOCUK KALMAYACAK
“Baba Benim Oyuncağım Var” projesinin Türkiye’de bir ilk olduğunun altını çizen Başkan Cengiz, “Projemiz özellikle maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarını ilgilendiriyor. Türkiye’de bir ilk olacak bu projeyle ilçemizde oyuncağı olmayan çocuk kalmayacak. Çünkü oyuncak, çocuklar için nefes almak, yemek, içmek kadar ihtiyaçtır. Küçükken oyuncağı olmayan bir insan 50 yaşına da gelse bunun burukluğunu içerisinde hissedebiliyor. Bundan dolayı hazırladığımız projeyi çok anlamlı buluyorum.” diye konuştu.
AYNI ZAMANDA ÇOCUĞA SORUMLULUK KAZANDIRMA PROJESİ
İlçedeki çocukların envanterini çıkardıklarını ve her birine oyuncakevi kartı vereceklerinin altını çizen Başkan Cengiz şunları söyledi: “Buradaki sloganımız, ‘Al götür, Oyna Getir’ şeklindedir. Kartı olan çocuk oyuncağı alacak, götürecek, oynayıp geri getirecek ve yenisini alacak. Burada çocuğun sadece ihtiyacını karşılamıyor, aynı zamanda çocuğa bir sorumluluk kazandırarak, oyuncağı iade edeceği için kırmaması gerektiğini öğretiyoruz. Çocuk bir nevi sorumluluk alma anlamında gelişiyor. Oyuncakevi’nde çocukların hayallerini süsleyen tüm oyuncaklar mevcut. Burada altını çizmek istediğim bir konu da, ilçemizdeki çocukları da düşünerek proje ürettiğimizdir. Bu yüzden Aziziye Belediyesi olarak, bu projeyi çok önemsiyoruz. Mutluyuz ve çocuklarımızın mutluluğunu gördükçe daha da mutlu oluyoruz.”
OYUNCAK TOPLAMA KAMPANYASINA DAVET
Oyuncakevi için oyuncak toplama kampanyası da başlattıklarını vurgulayan Başkan Fatih Cengiz, “Başta Erzurum olmak üzere Türkiye’nin her köşesinde yaşayan vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum. Herkesin evinde mutlaka oynanabilir bir oyuncak vardır. Çocuklar büyümüştür, oyuncak işlevini kaybetmiştir ve bir kenara kaldırılmıştır. Hatta ev hanımları bunu dert ediyordur. Bu konuda anne babalara sesleniyorum. Oyuncakları belediyemize göndersinler. Buradaki çocuklara mutlaka ulaşacaktır. Eminim sağduyulu vatandaşlarımız bu çağrımıza kulak verecektir. Ben şimdiden kampanyamıza destek olan tüm ailelere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Cengiz oyuncakevinde evcilik, fen ve müzik köşesi, anatomi, uzay bilimi ve trafik setleri, eğitici bloklar, jimnastik malzemeleri, eşleme, bilmece, matematik, dikkat, bil-bul, el becerisi, kutu ve mesafe oyunları, hayat puzzle, yap-boz, tünel, arabalı platform, oturma bankları ile çocukların fiziksel, ruhsal ve sosyal gelişimlerini sağlayacak oyuncakların bulunduğunu da sözlerine ekledi.

 
Karaca’dan ilginç iddia
 
Dereboğazı'na KÖYDES vizyonu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
NURETTİN TEZEL 15 Eylül 2011 Perşembe 19:07

SAYIN BAŞKAN FATİH CENGİZ UMARIM BU YAZIMIOKUR DEĞERLENDİRMEYE ALIRSINIZ BEN KOCAELİ ERZURUMLULAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA VAKFI BAŞKAN VEKİLİ NURETTİN TEZEL YAPMIŞ OLDUĞUNUZ İCRAATLARINIZDAN DOLAYI KUTLUYORUM TERMAL TESİSLER 10 NUMARA( AMA ÇEVERSİ MAALESEF) RAMAZAN AYININ SON 4 GÜNÜNÜ VE BAYRAMI İLÇENİZDE(ILICA)DA GEÇİRDİM EŞİM VE ÇOCUKLARIM RAMAZANDAN 10 GÜN ÖNCE GELDİLER BERABERCE DÖNÜŞ YAPTIK BENİM SERZENİŞİM AÇILIŞINI YAPACAĞINIZ OYUNCAK EVİNİN ARKA SOKAĞI BELEDİYE BİNASININ TAM KARŞI ARASI ORADA BULUNAN ÇÖP BİDONLARININ GELİŞİGÜZEL KONULMASI KÖYDEN GELEN VATANDAŞLARIN ATLARINI O ARAYA BAĞLAMASI HEM GÖRSEL HEM ÇEVREYE SAÇTIĞI MİKROP AÇISINDAN AZİZİYE İLÇESİNE YAKIŞMIYOR OLMASI 2 ÇOCUĞUMDA ORADAN KAPTIKLARI MİKROPTAN DOLAYI 5 GÜN TEDAVİ GÖRDÜLER ZABITAYA DURUMU İLETTİĞİMDE İSE HALLEDERİZ HAKLISIN DENDİ AMA GEÇEN SÜREÇTE DEĞİŞEN BİRŞEY OLMADI BEN ŞİMDİ ORADA OLMADIĞIM İÇİN SON DURUMU BİLEMİYORUM BU KONUYA GEREKEN HASSASİYETİ GÖSTERİRSENİZ MEMNUN OLURUM SELAM SAYGI DUA İLE HOŞKALIN

Yorumu oyla      6      4  
MURAT ÇALMAŞUR 15 Eylül 2011 Perşembe 08:08

Başkanım sizi izlemeye vatanları davet ediyorum.Allah yardımcınız olsun. Aziziye 3 yılıdır hizmetleri ile kıskandırıyor.İnsana hizmet hakka hizmet anlayışınızı takdir eder saygılar sunarım.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yerleşim alanı isimleri kültürü yansıtıyor
Erzurum'a bağlı ilçelerdeki bazı köy isimleri duyanları tebessüm ettiriyor. ...
"İki bayram arasında nikahın dini sakıncası yok"
Muş Müftüsü Hasan Atlı, iki bayram arasında nikah kıymanın dinen bir sakıncası olmadığını söyledi.
Oltu’da hafızlık coşkusu
Oltu ilçesine bağlı Ayşeana Kız Kur'an kursu öğrencilerinden hafızlığını ...
 
Sanat aşkı sınır tanımıyor
Erzurumlu Mobilya ustası Recep Demir, profesyonel hattatlara taş çıkarıyor.
5 bin yılık seyyar ocak bulundu
Van Kalesi'nin kuzeyinde bulunan höyükte İstanbul Üniversitesi Edebiyat ...
Herkese Kur’an öğrenme imkanı
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kur’an kurslarında hizmet çeşitliliği projesi ...
 
Somali'ye Sevgi Eli
Malatya MİAD Sevgi Evleri çocukları, Afrika'da yaşanan açlığa katkı sağlamak ...
Arslantepe kazıları 50’inci yılında
Malatya Arslantepe Höyüğü'ndeki kazı çalışmalarının 50.yılı kutlandı.
Son usta’nın sanat mücadelesi
Doğu Anadolu Bölgesinde kaybolmaya yüz tutmuş meslekler arasında bulunan ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri