Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
14 Eylül 2011 Çarşamba - 08:19

Oltu’da hafızlık coşkusu

Oltu ilçesine bağlı Ayşeana Kız Kur'an kursu öğrencilerinden hafızlığını tamamlayanların hafızlık icazetleri düzenlenen törenle verildi.

Oltu’da hafızlık coşkusu

ERZURUM
Oltu ilçesine bağlı Ayşeana Kız Kur'an kursu öğrencilerinden hafızlığını tamamlayanların hafızlık icazetleri düzenlenen törenle verildi.
İlçe Müftülüğü bünyesinde bulunan Ayşeana Kız Kur'an Kursu'ndan mezun olan 20 öğrenci için Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi. İlçe Sağlık Meslek Lisesi spor salonunda düzenlenen törene , İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, İlçe Emniyet Müdürü Ali Osman Küçükalkan, Erzurum İl Müftüsü Yakup Arslan, Uzundere İlçe Müftüsü Kadir Koçak, İlçe Müftüsü Lütfü İmamoğlu Kuran Kursu yetkilileri öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda Ayşeana Kız Kur'an kursu öğrencilerinden Leyla Gökçe tarafından Kuran'ı Kerim tilaveti okundu.
İMAMOĞLU’NUN SUNUMU
Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Lütfü İmamoğlu, Medeniyetimizin 1400 yıldır yaşayan en önemli geleneklerinden biri hafızlık müessesesi nin olduğunu hatırlatarak Kur'an-ı Kerimi ilk öğrenen, ezberleyen, öğreten Hz. Peygamber efendimizin olduğunu söyledi. İmamoğlu"Müslümanlar, Kur'anın öğrenilmesi, öğretilmesi ezberlemesi ve anlaşılmasına büyük önem vermiş, bu sebeple de hafızlık, islamın ilk yıllarından itibaren kesintiye uğramadan günümüze kadar devam etmiştir. Hafız olmak veya hafız yetiştirmek bütün Müslümanlar üzerine farzı kifayedir. Bir sevdadır hafızlık. Büyük bir sabır, sevgi ve fedakarlık ister. Semeresi güzellik olan bir cehttir, gayrettir. Modern dünyanın değerler skalasında yeri olmasa da hafızlık başlı başına hak ve halk katında bir değerdir. Kur'an, Yüce Allah hatırına ezberlenir ve onu ezberleyenler saygıya en layık kimselerdir. Bu sebeple bütün nefis ve dünyevi engelleri aşanlar artık Kur'an mektebinin öğrencisi olma bahtiyarlığına ulaşırlar. Hafız adaylarının önünde uzun bir yol vardır. Zira en az bir buçuk yıl geceli gündüzlü Kur'anla hemhal olup, uykusuz gecelere katlanmak gerekir. Hafızlık süresince yorgunluklara Yüce yaratıcı için katlanmak ne güzel!Ve hafızlık iklimine girince Allah'ın nezdinde anılmak vardır. Yorgunlukların sonunda cevresine şefaat edecek mertebeye ulaşmak, özeliklede anne ve babasını cennette taçlandırmak vardır. " dedi.
ANNE VE BABALARA ÇAĞRI
Müftü İmamoğlu Anne ve Babalara da seslenerek, "Anne Babanın, çocuklara vereceği en büyük hediye onların gönüllerine Kur'anı yerleştirmektir. Onları Kur'anla tanıştırmaktır. Çocukların Kur'an-ı Kerimi öğrenmesi, ezberlemesi ve o yüce kitabın prensipleriyle yetişmesi, anne ve babalara Allah'ın hoşnutluğunu kazandıracak. dünya ve ahrette büyük ikramların kapılarını açacaktır. Çünkü Hafız anne ve babası olmak ayrı bir ayrıcalıktır. Kur'an-ı ezberlemiş ve onun terbiyesi ile büyümüş evlatların anne ve babaları, cennette herkesi imrendirecek, ziynetlerle süslenmiş taçlarla taltif edileceklerdir Cenabı Allah taç giydirilen anne babalardan olmasını nasip eylesin, emek veren hocalarımızı, öğretmenlerimizi de tebrik ediyorum. " açıklamasında bulundu.
Konuşmanın ardından program diploma töreni ve hediyelerin verilmesi ile devam etti. Mezun olan 20 öğrenciye diploma ve hediyeleri protokol tarafından takdim edildi. Program daha sonra seslendirilen ilahilerle sona erdi.
 

 
125 kadın çiftçi sertifika aldı
 
Katil ayı sakat çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sanat aşkı sınır tanımıyor
Erzurumlu Mobilya ustası Recep Demir, profesyonel hattatlara taş çıkarıyor.
5 bin yılık seyyar ocak bulundu
Van Kalesi'nin kuzeyinde bulunan höyükte İstanbul Üniversitesi Edebiyat ...
Herkese Kur’an öğrenme imkanı
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kur’an kurslarında hizmet çeşitliliği projesi ...
 
Somali'ye Sevgi Eli
Malatya MİAD Sevgi Evleri çocukları, Afrika'da yaşanan açlığa katkı sağlamak ...
Arslantepe kazıları 50’inci yılında
Malatya Arslantepe Höyüğü'ndeki kazı çalışmalarının 50.yılı kutlandı.
Son usta’nın sanat mücadelesi
Doğu Anadolu Bölgesinde kaybolmaya yüz tutmuş meslekler arasında bulunan ...
 
Doğu’da Uluslararası Kervansaray Buluşması
Malatya'nın Battalgazi ilçesinde, bu yıl 6'ncısı düzenlenecek olan "Melita'dan ...
Universiade 2011 kış turizminin miladı’
Van Valisi Karaloğlu, “ Bu yıl Erzurum'da yapılan Dünya Üniversiteler ...
Cimcime Sultan görkemiyle buluşacak
Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, Cimcime Hatun Türbesi’de ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri