Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
14 Eylül 2011 Çarşamba - 08:20

Katil ayı sakat çıktı

Erzurum'un İspir İlçesi'ne bağlı Yeşilyurt Köyü'nde saldırdığı 2 kişiyi öldürdükten sonra kaçan ayının ön sağ ayağının sakat olduğu ileri sürüldü.

Katil ayı sakat çıktı

Erzurum'un İspir İlçesi'ne bağlı Yeşilyurt Köyü'nde saldırdığı 2 kişiyi öldürdükten sonra kaçan ayının ön sağ ayağının sakat olduğu ileri sürüldü. Kaçarken fotoğrafı çekilen boz ayının sakat olduğunu belirten Doğa ve Yaban Hayatı Koruma, Avcılık ve Atıcılık Spor Derneği Başkanı Abdullah Erzurum, "Ayı o gün önce bir ata saldırdı. Bu sırada at, tahminen ayıyı ayağından sakatladı. Hayvan da o acıyla insanlara saldırdı. Yeşilyurt Köyü ormanında 16 ayı tespit ettik. Hiçbiri aradığımız ayıya benzemiyor" dedi.
 İspir'e bağlı Yeşilyurt Köyü'nde, 31 Ağustos günü meyve toplarken boz bir ayının saldırısına uğrayan İspir Halk Eğitim Merkez Müdürü 54 yaşındaki Ömer Yılmaz ile 4 çocuk annesi 60 yaşındaki Miyese Yılmaz yaşamlarını yitirdi.
 Olaydan sonra Doğa ve Yaban Hayatı Koruma, Avcılık ve Atıcılık Spor Derneği Başkanı Abdullah Erzurum yönetiminde 8 kişilik avcı ve uzmanlardan oluşan ekip, 'boz ayıyı uyuşturarak yakalamak' için seferber oldu. Ancak avcılar ile Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nden uzmanların da katıldığı arazi taramasında 2 kişinin ölümüne neden olan ayının izine rastlanmadı.
 SAĞ ÖN AYAĞI SAKAT
Yeşilyurt Köyü'ne elektrik arızasını gidermek için gelen ve ayının saldırısından son saniyede kurtulan elektrikçi 32 yaşındaki Hasan Kaçar'ın çektiği fotoğrafları inceleyen Başkan Abdullah Erzurum, ayının sağ ön ayağının sakat olduğunu iddia etti. Ayağının verdiği acıyla ayının insanlara saldırdığını ileri süren Abdullah Erzurum, bugüne kadar araştırma yaptıkları 5 kilometre çapındaki arazide 16 ayı gördüklerini, ancak hiçbirinin saldırgan hayvana benzemediğini söyledi.
 Yeşilyurt Köyü'ne ait arazileri didik didik etmelerine rağmen henüz saldırgan ayıya rastlamadıklarını vurgulayan Erzurum, şimdi komşu köylere ait ormanlık alanlarda araştırma yaptıklarını belirtti. Arazi yapısı sebebiyle çalışmalarını büyük güçlükle yaptıklarını ifade eden Erzurum, saldırgan ayı bulunana kadar çalışacaklarını söyledi.
 ENVANTER ŞART
Ağaçlık ve dağlık alanda İspir'in 165 köy bulunduğuna dikkat çeken Erzurum, "Her köy bölgesinde 10'ar ayı olsa bin 600 ayı eder. Ancak bazı köylerin arazileri büyük. Ayı sayısı fazla olabilir. Ayılar kendi bölgelerinin dışına çıkmadıkları için envanter çalışması kolaylıkla yapılabilir. Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nün bu çalışmayı yapması halinde bizde yardımcı oluruz. Köy köy ayı sayısı belirlenirse, fazlası av turizmine açılır. Hem ülke ekonomisine katkı sağlanır hem de yöre insanı rahat eder. Böylece ayı popülasyonunun çoğalması önlenir" diye konuştu.

 
Oltu’da hafızlık coşkusu
 
Şehitler’de sosyal konut atılımı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MÖKKEM DADAŞ OGUZHAN 14 Eylül 2011 Çarşamba 09:18

yaşlı saldırgan ayıları il av komisyonu av trizmine açsın ayı başı 30bin dolar devlet alır rehber 1000dolar klavuz köylülerde para alır hayvanların dengeside saglanır ayıların aşırı artışını kurt önlüyordu şimdi kurtlar azaldı memleketi ayı domuz istila etti ne bahçe nede bostan kaldı batırdılar sıra inlara geldi tebbir en kısa sürede alınmalı avcılar dernek başkanı abdullah beye kulak verilmeli bu işin uzmanı onlar selam saygılar

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Katil ayı boş durmuyor..!
Erzurum'da koyun sürüsüne saldıran ayı 70 koyunu telef etti, 26 sını da ...
Yaşlı kadını vatandaşlar kurtardı
Yakutiye Belediyesinin Erzincan kapı semtinde başlatmış olduğu yol çalışmalarında ...
Ayı saldırısına bakanlık soruşturması
Vali Öztürk, Erzurum'da son günlerde yaşanan ayı saldırıyla ilgili olarak, ...
 
Tek derdi boyuna uygun eş bulmak
Erzurum'un Şenkaya ilçesine bağlı Kömürlü köyünde ikamet eden 1.30 boyundaki ...
HELİTAM mezunları kep fırlattı
Erzurum Atatürk Üniversitesi Hemsirelik Lisans Tamamlama (HELITAM) Programından ...
Büyükşehir’den kuduz taraması
Erzurum'da son zamanlarda yaşanan kuduz paniği, belediyeyi alarma geçirdi. ...
 
Ayan sağlığına kavuştu
KEDFE Başkan Yardımcısı Erkan Ayan önceki gün ameliyat oldu
Sağlıkta çağdaş hedef
Sağlık Bakanı Akdağ, anne ve çocuk ölümleri ile ilgili olarak, "Türkiye ...
Su samurları yaşam mücadelesi veriyor
Erzurum’un pehlivanlı beldesinde bulunan ve aynı zamanda üzerinde hidroelektrik ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri