Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>TÜRKİYE
30 Ağustos 2011 Salı - 04:46

‘Birliğimizi daima korumalıyız’

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bayramların toplumu bir arada tutan en önemli yapı taşlarından biri olduğunu belirterek, "Birlik ve beraberliğimizi daima korumalı, aramıza nifak sokmak isteyenlere asla fırsat vermemeliyiz" dedi.

‘Birliğimizi daima korumalıyız’

MUAMMER TAN
ANKARA (İHA) - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bayramların toplumu bir arada tutan en önemli yapı taşlarından biri olduğunu belirterek, "Birlik ve beraberliğimizi daima korumalı, aramıza nifak sokmak isteyenlere asla fırsat vermemeliyiz" dedi.
Gül, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Bir Ramazan Bayramı'nı daha hep birlikte idrak etmenin mutluluğu içindeyiz. Bayramın ülkemiz için, Türk ve İslam dünyası için hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.
Herkesin huzur içinde, ailesiyle, tüm sevdikleriyle, acı ve kederden uzak güzel bir bayram geçirmesini temenni eden Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi: "Bu duygularla bütün vatandaşlarımın Bayram'ını kutluyorum"
ARAMIZA NİFAK SOKMAK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEMELİYİZ
Bayramların, barış ve sevinç günleri olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, sözlerine şöyle devam etti: "Bayramlar, hem büyükleri hem küçükleri sevindirme, onların varlıklarına ne kadar önem verdiğimizi gösterme günleridir. İnsanlar, arasındaki sevgi, saygı ve kardeşliğin pekişmesine, birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesile olan bayramların, sosyal ve kültürel hayatımızda vazgeçilmez bir yeri vardır. Dolayısıyla bayramlar toplumumuzu bir arada tutan en önemli yapı taşlarından biridir. Birlik ve
beraberliğimizi daima korumalı, aramıza nifak sokmak isteyenlere asla fırsat vermemeliyiz."
İnsan olmanın önemini hatırlatan bayramların, dargınlıkları ve kırgınlıkları geride bırakarak, kucaklaşmak ve kaynaşmak yönünde güzel fırsatlar sunduğunu anlatan Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Vatandaşlarımızın bu anlayışla, bu mübarek günleri en iyi şekilde değerlendireceğine inanıyorum."
Cumhurbaşkanı Gül, bayramların aynı zamanda bir yardımlaşma ve dayanışma günü olduğunu da vurgulayarak, bayramların, dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın imkansızlıklar içindeki insanlara sahip çıkma ve kucak açma günü olduğunu bildirdi.
Türkiye'nin Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı vesilesiyle, insanlığın ortak acılarını kendi acısı olarak gördüğünü, dünyada barışın, huzurun ve refahın sağlanması amacıyla daima aktif rol üstlendiğini bir kez daha gösterdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, mesajına şöyle devam etti: "Türkiye'nin büyük bir kıtlığın ve açlığın yaşandığı Somali'ye olan ilgisi ve öncülük ettiği yardımlar, zor şartlar altındaki insanların umudunu yeşertmiştir. Halkımız Ramazan ayının ruhuna uygun şekilde adeta seferber olmuş, buradaki insanlık dramına seyirci kalmayacağını göstererek, bütün dünyaya insanlık dersi vermiştir. Ülkemiz ve halkımız liderlik ettiği teşebbüslerle, Somali'deki felaketi gözler önüne sermiş, bu ülkedeki trajedinin esasen bir insanlık sorunu olduğunu bütün dünyaya anlatmıştır. Somaliye yardım elini uzatarak örnek bir duyarlılık sergileyen kadirşinas halkımıza, kurumlarımıza ve sivil toplum örgütlerimize takdir hislerimi ifade ediyor, minnet ve şükranlarımı sunuyorum."
TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ PARLAK
Cumhurbaşkanı Gül, bir taraftan bayram coşkusunu yaşarken, diğer taraftan da Türkiye'nin ulaştığı seviyeyle gurur duyduklarını dile getirerek, "Bu vesileyle Türkiye'nin geleceğinin parlak olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum" dedi.
Yarınlara güvenle ve iyimserlikle bakılmasını sağlayan imkanlara, başta genç ve dinamik nüfus olmak üzere büyük bir potansiyele sahip olunduğuna işaret eden Gül, mesajında şu görüşlere yer verdi: "Bugün artık dünya sahnesinde yepyeni bir Türkiye var. Her alandaki başarılarıyla, uluslararası alandaki aktif ve yapıcı teşebbüsleriyle dünyanın dikkatini çeken Türkiye, önde gelen küresel bir aktör olma yolunda ilerlemektedir. Birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle, tüm sorunlarımızı elbirliğiyle aşacak, büyük bir özgüven içerisinde gelişmemizi sürdürecek, yeni dünya düzeninde hak ettiğimiz yeri mutlaka alacağız. Toplumumuzun tüm katmanlarında bu yönde güçlü bir iradenin bulunduğunu görmekten memnuniyet duyuyorum. Bu düşüncelerle, yurt içindeki ve yurt dışındaki bütün vatandaşlarımın, Türk ve İslam dünyasının Ramazan Bayramı'nı tekrar tebrik ediyorum. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık ve mutluluklar diliyorum. Bayramın ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk getirmesini, dünyanın çeşitli bölgelerinde insanları tehdit eden huzursuzlukların sona ermesini Allah'tan temenni ediyorum."

 
'Bayram sevincini paylaşalım'
 
Hayırlı Bayramlar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Milli Birlik mesajı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyetin temellerinin 30 Ağustos'ta ...
Şahin çocukları sevindirdi
Bakan Şahin, iftar programı öncesinde Adıyaman Belediyesi Toplumsal Gelişim ...
Bu camide 480 yıldır her gün hatim indiriliyor
Osmanlı'nın yetimi olarak bilinen Bosna, aradan geçen yıllara rağmen Devlet-i ...
 
Ulaşımda bayram müjdesi
Ramazan Bayramı tatilinde köprü ve otoyol geçişleri, belediyelerin toplu ...
Şehit Yumak tekbirlerle uğurlandı
Diyarbakır'ın Ergani ilçesindeki terör saldırısında yaralanan ve daha ...
Teşvikli yatırımlarda artış
Bakan Çağlayan, Ocak-Temmuz döneminde alınan teşvik belgelerinde öngörülen ...
 
Davos Erdoğan'ın ayağına geliyor!
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Dünya Ekonomik Forumu ...
Hastanede her gün 20 çocuk ölüyor
Kuraklık ve açlık yüzünden son 6 ayda 29 bin çocuğun hayatını kaybettiği ...
Somali için yardım yarışı
Rahmet ayı Ramazan'da ihtiyaç sahiplerine yardım için 7'den 70'e herkes seferber oldu.
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri