Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
448 gıda işletmesi denetlendi
448 gıda işletmesi denetlendi
HABERLER>SİYASET
30 Ağustos 2011 Salı - 04:43

'Bayram sevincini paylaşalım'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Somali'ye yardım için başlatılan vicdan ve merhamet seferberliğinin Ramazan Bayramı'nda ve bayramdan sonra da hız kesmeden süreceğini belirtti. Vatandaşlardan bayramları bireysel tatil vesilesi olarak görmemelerini isteyen Erdoğan, "Bayram sevincimizi, yaşlılarımızla, yoksul ve düşkünlerimizle de paylaşmayı asla ihmal etmeyelim, sevinçte de kederde de onlarla birlikte olduğumuzu gösterelim" dedi.

 Bayram sevincini paylaşalım

ANKARA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Somali'ye yardım için başlatılan vicdan ve merhamet seferberliğinin Ramazan Bayramı'nda ve bayramdan sonra da hız kesmeden süreceğini belirtti. Vatandaşlardan bayramları bireysel tatil vesilesi olarak görmemelerini isteyen Erdoğan, "Bayram sevincimizi, yaşlılarımızla, yoksul ve düşkünlerimizle de paylaşmayı asla ihmal etmeyelim, sevinçte de kederde de onlarla birlikte olduğumuzu gösterelim" dedi.
Başbakan Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Gönüllerin bir yandan bayram coşkusuyla dolarken, diğer yandan dünya üzerinde bayrama buruk gönüllerle giren insanların hüzün ve acılarını da aynı şekilde yüreklerinde taşıdıklarını belirten Başbakan Erdoğan, "Millet olarak, bu insanların yaşadığı acılara, bu insani trajedilere kayıtsız kalmamız, bunları görmezden gelmemiz düşünülemez. Yüzyıllarca barış ve adalete öncülük eden Türkiye, ne mutlu ki, günümüzde de yaşanan hiçbir insani drama seyirci kalmıyor dünyanın neresinde olursa olsun yoksul ve mazlum halklar için bir umut ülkesi olmayı sürdürüyor" dedi.
SOMALİ DAYANIŞMASI
Ramazan ayı içerisinde, son 60 yılın en büyük kıtlık ve kuraklık tehlikesiyle yüz yüze gelen, açlık ve susuzlukla pençeleşen Somalililerle eşsiz bir dayanışma örneği sergilendiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu: "Milletimizin sevgi ve merhameti, kendi kaderine terk edilen Somali halkının; acılar içinde kıvranan Somalili annelerin, babaların, çocukların yüreklerine su serpti, onların yüzlerini güldürdü. Ben bu vesileyle, bu kampanyaya destek sağlayan bütün kamu kuruluşlarımıza, sivil toplum
örgütlerimize, sorumlu medyamıza, sanatçılarımıza, vatandaşlarımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. İnanıyorum ki, Ramazan ayı içinde başlatılan bu vicdan ve merhamet seferberliği, Ramazan Bayramı'nda ve bayramdan sonra da hız kesmeden sürecektir."
Türkiye'nin, tarihten gelen sorumluluğuyla, dünyanın kriz bölgelerindeki halklara şefkat elini uzatmayı sürdüreceğini ve dünyanın vicdanı olmaya devam edeceğini belirten Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "Unutmayalım ki, bayramlar kardeşlik iklimini, dayanışma ruhunu, birlik ve beraberliğimizi tazeleme günüdür. Bayramlarımızı bireyselleştirmek, bu günleri yalnızca tatil vesilesi kılmak, bizim kültürümüze ve bayramın ruhuna aykırıdır. Onun için vatandaşlarımızdan özellikle rica ediyorum: Bayram sevincimizi, yaşlılarımızla, yoksul ve düşkünlerimizle de paylaşmayı asla ihmal etmeyelim, sevinçte de kederde de onlarla birlikte olduğumuzu gösterelim. Aynı şekilde, şehitlerimizin yadigarlarını, ailelerini, çocuklarını, kahraman gazilerimizi, yetimlerimizi de unutmayalım. Bu düşüncelerle yurtta ve yurt dışında bulunan bütün vatandaşlarımızın, tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutluyor, bayramın tüm insanlığa bolluk, bereket, barış ve huzur getirmesini diliyorum."

 
Çifte bayram sevinci
 
‘Birliğimizi daima korumalıyız’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Ne demek e-muhtıra?'
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yapılan ...
Akdağ, STK temsilcileriyle buluştu
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ da, Erzurum’un sorunlarının çözümü ...
"Tarihimize sahip çıkalım"
Türkiye'ye ait birçok eserin, sahip çıkılmadığı için yabancılar tarafından ...
 
Çocuklara kandil hediyesi
On bir ayın sultanı Ramazan’da köy gezilerini sürdüren Erzurum Oltu Ak ...
Büyükşehir’in sofrasına 45 bin kişi misafir oldu
Taşmağazalar semtinde oluşturulan rekreasyon alanında, Ramazan ayı boyunca ...
Palandöken’de ramazan dolu dolu geçti
Palandöken Belediyesi ilçede oturan vatandaşların sağlıklı, huzurlu, bereketli ...
 
Aziziye’de 21 etkinlik düzenlendi
Aziziye Belediyesi dolu dolu bir Ramazan ayı geçirdi. Ramazandan önce ...
Akdağ'dan tarımsal yatırım vurgusu
Erzurum'da hayvancılık tesislerinde incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı ...
'Sende git bir yardım et'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Yardımlarla şov yapıyorlar' ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri