Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>SİYASET
29 Ağustos 2011 Pazartesi - 03:26

Palandöken’de ramazan dolu dolu geçti

Palandöken Belediyesi ilçede oturan vatandaşların sağlıklı, huzurlu, bereketli ve dolu dolu bir ramazan geçirebilmesi için ilk günden beri birçok etkinliği imza attı.

Palandöken’de ramazan dolu dolu geçti

Onbir Ayın Sultan Ramazan-ı Şerifi’nin bayram öncesi değerlendirmesini yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, "Onbir Ayın Sultan Ramazan-ı Şerifi’nin karşılarken ilk önce ibadetini toplu bir şekilde yapan insanımıza temiz ve sağlıklı ortam oluşturmak adına ilçe merkezimiz de bulunan 40 camimiz de temizlik çalışması yaptık. Temizlik çalışmasından sonra camilerimize gül suyu ile kokulandırıldı. Bu çalışmamızı yılda iki defa olmak üzere son iki yıldır aksatmada yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

28 TEMMUZDA MUHTEŞEM BİR GECE YAPTIK

28 Temmuzda Yenişehir AVM Kültür Merkezinde ”Ramazanı Karşılama ” programı düzenlediklerini hatırlatan Belediye Başkanı Bulutlar,” Palandöken belediyesini adeta geleneksel hale getirdiği program çerçevesinde ünlü hafız Sayın Abdulkadir Şehitoğlu ve yönetimin de Tasavvuf Musikisi Konseri, Kur’an Ziyafeti, Semazen Topluluğu Gösterisi, Avlarlı Muhammet Lütfi Efendi Hz. Hayatından bir kesit (tiyatro) oyunu sergilendi. Ayrıca programda yine çok değerli ilim sahibi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın ramazan sohbeti ile halkımızı buluşturduk. Bu buluşturma sadece AVM’deki kültür merkezin de gösterilmedi program bir sistemle Palandöken Aile Çay Bahçesin dede gösterilerek bir anda yaklaşık 3 ile 4 bin kişi izledi ve dinledi.

PALANDÖKEN AİLE ÇAY BAHÇESİNDE HER GECE AYRI PROGRAM YAPTIK

Belediyeni işletmesin de olan Palandöken Aile Çay Bahçesin de Ramazan Ayı boyunca çeşitli etkinlikler düzenlendiğini altını çizen Başkan Bulutlar,” Palandöken Belediyesi olarak Ramazan-ı Şerifinin ruhuna uygun programlar yapma adına belediyemizin işlettiği Palandöken aile çay bahçesinde iftardan sonra her gün değişik bir etkinlik yaparak vatandaşlarımızın hoş ve huzur içerisin de bir zaman dilimi geçirilmesi sağlandı. Usta Tiyatrocu Semih Yetimoğlu yönetimin de Şiir dinletisi, TRT Radyo Sanatçılarımızdan önemli bir isim olan Mehmet Çalmaşur, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri sevenleriyle buluşurken yine Salı günleri Dadaşın Gönül Sesi ekibi sahne aldı. İbrahim Hakkı Hazretlerinin Kültür ve Dayanışma Derneğini semazen topluluğu insanı gözüne ve yüreğine hitap etti.

30 BİN KİŞİ İFTAR SOFRALARINDA BULUŞTURDUK

Ramazan ayı boyunca oruç tutan vatandaşlar için Palandöken Belediyesi tarafından hazırlanan iftar sofralarını vatandaşların hizmetine sunulduğuna dikkat çeken Başkan Orhan Bulutlar, bir ay boyunca yaklaşık 30 bin insanı üç ayrı noktada kurulan iftar sofralarında buluşturduklarını söyledi. Bulutlar,” Ramazan ayı boyunca hizmet verebilmesi için tüm ayrıntılar düşünüldü. Yenişehir Solakzade Camisi Bahçesi, Yunus Emre Mahallesi Baba dereli Cami önü ve Yıldızkent bölgesin de Bölge Eğitim Araştırma Hastanesini karşın da kuruldu. Bu kurulan iftar sofralarımızdan günlük 800 ile 950 civarında vatandaşımız iftar etti. Tabi bu sadece iftar sofralarımıza gelen vatandaşlarımız birde gelmeyenler vardı. Bu gelemeyen yalnız yaşayan yaşlı ve hasta insanlarımızın evlerine yemek servisi yaptık. Bunlarla birlikte yaklaşık bir ayda 30 bin insanımızı aynı sofrada buluşturduk ve maçamıza ulaştık” dedi.

BİNLERCE İNSANA GIDA YARDIMI YAPILDI

Ramazan ayını bereket ayın olduğunu yenileyen Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,” Ramazan ayın da tüm rahmet ve bereket kapıları ardına kadar açıldı. Hayırsever insanlarımızın desteğinde alarak dar gelirliyi unutmadık. İlçemiz de muhtarlarımızla birlikte tespit ettiğimiz yaklaşık 3 bin insanımıza gıda yardımların da bulunduk. Bunu yaparken hiç bir insanımızı yüzünü göstererek teşhir etmedik. Herkesin evine ya gidildi yada muhtarlıklarda bizzat şahıslara verilerek onur kırıcı ve çirkin görüntü oluşturulmadı. Yine belediyemiz yılın her ayında yaklaşık 350 aileye yaklaşık bin ücretsiz ekmek yardımında bulunuyor. Bu ücretsiz ekmek yardımımız Ramazan ayıda artarak bin 500 ekmek dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Bu dağıtımlarımız yıl boyunca anlaşmalı ekmek satışı yapılan büfe ve bakkallardan ekmek markası verilerek davam ediyor”

ZABITA DENETİLMELİ DÜZENLİ YAPILDI

Palandöken Belediyesi Zabıta Ekipleri, Ramazan ayı boyunca bölgesindeki üretim alanlarını, kasapları, un ve unlu mamullerinin üretildiği ve satışın yapıldığı alanlarda sürekli denetimler yapıldığını söyleyen Bulutlar,” Ramazan ayında sıklaştırdığımız denetimler de gramaj eksikliği gördüğümüz 117 pide ekmeğine el koydu. Ekmekler tutanaklar karşılığı hayır kurumlarına verildi. Ayrıca yine eksiği tespit edilen 3 fırına ceza işlemi yapılarken yine denetimlerimizde ekiplerimiz bazı işletmelere de uyarılarda bulunulmuştur. Denetleme yaptığımız alanlarda görünen bazı küçük eksiklikleri sözlü olarak uyarıp tamamlamalarını istiyoruz. Fakat insan sağlığını ve diğer büyük eksikliği görülen aykırı olanlara göz yummuyoruz. İlçemiz de bulunan işletmelerimizde bu konuda asla taviz vermeyeceğimizi söylüyoruz. Bu kontrollerde amacımız işletmelere ceza vermek değil halkımızın daha sağlıklı ve standartlara uygun alanlarda ihtiyaçlarını sağlamak” dedi.

RAMAZAN DA BOŞ DURMADIK GÜNDE BİN TON ASFALT DÖKTÜK

Palandöken Belediyesini Ramazan ayır dada boş durmayarak ilçeye standartlara uygun, kaliteli 50 bin ton asfalt serim işlemene Yıldızkent Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi ve Osman Gazi Mahallesinden start vererek günlük bin ton asfalt dökümü gerçekleştirdi. Ramazan ayın da asfalt çalışmalarına hız veren Palandöken Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri kavurucu sıcaklar altında asfalt döküm çalışmalarına aralıksız devam ederken çalışmaları yerinde denetleyen Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, işçilerle tokalaşarak çalışmalar da başarılar diledi. Fen İşleri Müdürü Ahmet Öztürk’ten teknik bilgileri alan Başkan Bulutlar,” 2010 yılı çalışma döneminde ilçeye ilk defa kaliteli ve standartlara uygun asfalt döküm çalışması gerçekleştirdik. Yine 2011yılı için yaptığımız planlar dahilinde şuanda seri bir şekilde serilen asfalt en az 5 yıl dayanabilen kaliteli ve standartlara uygun olan asfalt tipi. Bu kaliteli asfalttan ilçemiz de belirlediğimiz muhtelif noktalar 50 bin ton dökümü gerçekleşecek. Bizim için ilçemizin her mahallesi her sokağı ve caddesi çok önemli ve eşittir. TEDAŞ, Doğalgaz, ESKİ, TELEKOM gibi alt yapıları bitmiş bölgelerimize hızlı bir şekil de asfalt serme çalışmamızı başlattık. Yine asfalt çalışmalarımızı yürütürken karo, bordür, renkli asfalt, granit doğal taş, dökme kilit taş gibi çalışmalarımız da ihtiyaç duyulan alanlar da devam ediyor.

İLÇEYE YENİ PARKLAR İNŞA ETTİK

Ramazan ayın da çalışmaların da bir aksaklık olmadan çalışmalara devam edildiğini ifade eden Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,” Kayakyolu semtinde Palandöken Dağı eteklerinde imara kapatılarak yeşil alan ilan ettiğimiz yaklaşık 35 bin metrekare alanına sahip rekreasyon alanını ilk etap olan 10 bin metrekare alanındaki park çalışmalarımız aksamadan devam ediyor. Artan nüfusun, gelişen yapılaşmanın önünü açmak ve kente nefes aldırmak amacıyla başlattığımız çalışmalar kapsamında ilçemizde site ve apartman aralarında ne kadar boş alanlar varsa bu alanları en iyi şekilde değerlendirme kararı aldık. Artık Palandöken ilçemizde site ve apartman aralarında satılık arazi yok. Bu alanları tespit ettik. Şimdiye kadar tespit ettiğimiz yaklaşık 25 bin metrekare alan park, çocuk oyun alanı ve otopark olarak tescilleyerek amacına uygun kullanımına başladık. Bu bağlamda Yıldızkente 5 yeni park alanı oluşturuldu 3 bitirilmek üzereyken 2 park projesi çalışması devam ediyor." dedi.

RUTİN TEMİZLİK ÇALIŞMALARIMIZ AKSATMADIK

Palandöken Belediyesi rutin görevlerinden biri olan Temizlik çalışmalarını ramazan süresince daha hassa ve daha titiz bir şekilde aksatmadan sürdürdüğünü belerten Belediye Başkanı Bulutlar,” Temizlik çalışmalarımız ramazan süresince aksatmadan düzenli bir şekilde sürdürerek olumsuzluğa müsaade etmedik. İlçe insanımızın temiz ve sağlıklı ortamda ibadetlerini yerine getirmeleri için bizle de üzerimize düşen sorumluluğu bilerek davrandık. Ramazan süresince ilçe halkımızın dan olumsuz her hangi bir tepki olmadık. Sorumluluk alanımızın geniş olmasından dolayı küçük çaplı telafisi basit olan olumsuzluklar olmuşsa da temizlik ekiplerimiz anıda müdahale etmiştir” dedi.

RAMAZAN BAYRIMI İSLAM ÂLEMİNE VE İNSANLIĞA HAYIR GETİRSİN

Ramazan ayı ile ilgili derlendirmesini son bölümünde Ramazan Bayramı dolayısıyla dilek ve temellide bulunan Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,"Ramazan ayı bitti. Mübarek Ramazan ayını Erzurum’da güzel bir şekilde geçirdik. En iyi şekilde değerlendirmeye çalıştık. Bizde Belediye olarak üzerime düşen görevleri en iyi şekilde yapmaya çalıştık. İnşallah bayramında hainliklerin ve terörün olmadığı gözyaşlarını akmadığı bir bayram şekilde geçiririz. Hayırlı bir bayram geçirmek temennisiyle tüm halkımızın, İslam alemini Ramazan Bayramını kutluyor insanlığa hayır getirmesini diliyorum" dedi.

 
Aziziye’de 21 etkinlik düzenlendi
 
Büyükşehir’in sofrasına 45 bin kişi misafir oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aziziye’de 21 etkinlik düzenlendi
Aziziye Belediyesi dolu dolu bir Ramazan ayı geçirdi. Ramazandan önce ...
Akdağ'dan tarımsal yatırım vurgusu
Erzurum'da hayvancılık tesislerinde incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı ...
'Sende git bir yardım et'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Yardımlarla şov yapıyorlar' ...
 
Yılmaz’dan ER-VAK’a ziyaret
Erzurum Ak Parti Milletvekili Adnan Yılmaz, Erzurum Kalkınma Vak’ı (Er-Vak) ziyaret etti.
Bayram denetimleri sürüyor
Erzurum'da, Ramazan Bayramı öncesi fırınlar ile şeker ve tatlı üretim ...
Yılmaz'dan kentsel dönüşüm desteği
Erzurum Ak Parti Milletvekili Adnan Yılmaz, kentsel dönüşümün yapıldığı ...
 
MHP’den Somali’ye destek
Erzurum MHP Yakutiye İlçe teşkilatı, geleneksel iftar programını iptal ...
Aziziye, hizmet filosunu güncelliyor
Aziziye Belediyesi, araç parkına takviye yapmaya devam ediyor.
Siyasette Erzurum açılımı
Stratejik Düşünce Enstitüsü üyesi ve Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri