Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>BÖLGEDEN
22 Temmuz 2011 Cuma - 05:46

Bitlis Doğu’nun gururu oldu

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının açıklanmasının ardından Bitlis yine Türkçe-Sosyal dalında Türkiye birincisi oldu.

Bitlis Doğu’nun gururu oldu

VAHİT OLCAY(İHA) - Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının açıklanmasının ardından Bitlis yine Türkçe-Sosyal dalında Türkiye birincisi oldu.
Sonuçların açıklanmasının ardından bir basın açıklaması yapan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, geçen yıl da aynı dalda birinci olduklarını ve bu başarının tesadüf olmadığını bir kez daha ortaya koyduklarını söyledi.
VALİ YILMAZ’IN DEĞERLENDİRMESİ
Vali Yılmaz, Bitlis'in eğitimdeki başarısını görmek isteyenlerin Bitlis'e mutlaka gelmeleri gerektiğinin altını çizerek, "Bitlis tarihi geçmişi olan bir ildir. Bu başarılar eğitime yapılan alt yapının meyveleridir. Geçen yıl ki başarımız bazı köşe yazarları tarafından eleştirilmişti. Öğrencilerimiz bu yıl bunun tesadüften ibaret olmadığını bir kez daha ortaya koydular. Bugün açıklanan üniversite sınavlarına göre Bitlis yine Türkçe-Sosyal alanında Türkiye birincisi olmuştur. Bitlis'te gurur dolu bir gün yaşıyoruz. Geçen yıl ki birinciliğimizi bu yıl korumayı başardık. Burada özellikle geçen yıl da aynı şeyleri söylemiştik. Bu bir ekip işidir. Velilerimizden tutunda müstahdemlerimize, valimize, kurum amirlerimize ve öğrencilerimize kadar herkesin emeği vardır. Evlatlarımızın geleceğe bakışını, umudunu ve geleceğe olan inancını vurgulamak istiyoruz. Gelecekte bu tür başarıları kolay yakalayacağız. İnanıyoruz ki öğrencilerimiz bu başarılarını üniversitede de gösterirler. Bu başarı tesadüfi bir başarı değil, sürdürülebilir bir çalışmanın ve gayretin sonucudur. Bir kerelik başarı bazen tesadüf olarak gösterilebilir. Ancak tekrarlanan başarının arkasına baktığınızda devamlı olarak yapılan faaliyet ve gayretler ön plana çıkıyor. Müstahdemden valiliğe gelinceye kadar arada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada asıl teşekkürü, başarıyı bize getiren öğrencilerimiz hak ediyor. Onlara da ayrıca teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
"FİZİKİ ALT YAPI BAŞARIYI TETİKLEDİ"
Vali Yılmaz, Bitlisli iş adamlarının eğitim yatırımlarına değinerek, "Bitlisli hayırsever iş adamları milyon TL'lik yatırımlar yaparak Bitlis'in eğitimdeki alt yapısını tamamladılar. Ahmet Eren Üniversitesi'ndeki binalar yapıldı. Cemil Özgür, Sadullah Gencer, Nezir Gencer ve Hikmet Kiler gibi Bitlisli iş adamları eğitime önemli yatırımlar yaptılar. Bu da başarının gelmesini sağladı. Hayırsever iş adamları ile birlikte kamu yatırımlarımız da oldu. Özellikle kırsal alanda okumak isteyen öğrencilerimiz için çok sayıda kız ve erkek öğrenci yurtları inşa ettik. Şimdi 'Ben okumak istiyorum, barınma problemim var' diyen kimse kalmadı. Bazı ilçelerimize giderek evler kiralardık. Dayayıp döşedik. Bazı ilçelerimizde öğrencilerimiz için servisler kiraladık. Bu işleri kaymakamlar ve milli eğitim camiası ile birlikte yürüttük. Özellikle okul yaptıran hemşehrilerimiz, öğrencilerimizi büyük şehirlerdeki üniversitelere götürerek, onların ufuklarını açtık. Köyünden başka hiçbir yeri görmemiş evlatlarımızın da ufuklarını açtık" ifadelerini kullandı.
"EĞİTİME VERİLEN BU KADAR ÖNEMDEN SONRA BAŞARI KAÇINILMAZDIR"
Vali Nurettin Yılmaz, Bitlis'te eğitime çok büyük önem verdiklerini ve bu başarının da verilen emekler sonrasında kaçınılmaz olduğunu belirterek, "Eğitime verilen bu kadar önemden sonra bu sonuç kaçınılmazdır. Geçmişe baktığınız zaman Bitlis'i görmeden, bir yerlerde Bitlis ile ilgili konuşmanın yazı yazmanın fazla bir anlamı yok. Buraya gelip gören herkes özellikle bazı köşe yazarları, Bitlis'i ziyaretlerinin ardından Bitlis ile ilgili görüşlerinin değiştiğini görmekteyiz. Onların ortaya çıkardığı resim, bugünün tablosunu gösteriyor. Çocuklarımızın emeğini boşa çıkarmamak lazım" şeklinde konuştu.
"BİTLİS'İN KÖKLÜ BİR GEÇMİŞİ VAR"
Vali Yılmaz, Bitlis'in köklü bir geçmişi olduğuna da işaret ederek, "Bitlis'te çocuklarımızın eğitim seviyesini sadece okulda verdiğimiz eğitimle ölçmüyoruz. Bunun içerisinde aileden ve çevreden elde ettiği bir bilgi birikim var. Bunu görmek lazım. Çocuklarımızla buluştuğumuzda ezbere konuşmuyorlar. Okulda neyi hedefliyorsun dediğinizde, branş göstererek konuşuyorlar. Bu büyük bir gelişmedir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bile Bitlis'te bugünleri işaret ederek, üniversite yapılmasını vaat etmişti" dedi.
Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz ise, kendisi için bu başarının büyük bir sürpriz olmadığını belirterek, "Eğitim paydaşlarımızla okullarımızı ziyaretlerimiz sırasında öğrencilerimizin özgüveni bugünün başarını gösteriyordu. Biz Türkçe-Sosyal dalında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye birincisiyiz. Ancak önemli olan bu değil, Bitlis Türkiye genel sıralamasında Türkiye 6'ncılığını da elde etmiştir. Buradan ortaya çıkan sonuç sadece Türkçe-Sosyal alanında değil, diğer alanlarda da başarı seviyemiz yükselmiştir. Burada emeği geçen başta Sayın Valimiz Nurettin Yılmaz olmak üzere ilçe kaymakamlarımız, eğitim camiamız, velilerimiz, dershaneler ve en önemlisi bu başarının sağlanmasında önemli rol oynayan öğrencilerimize sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.
Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, daha sonra beraberindeki ilçe kaymakamları, yardımcısı İsmail Ayhan Tavlı, Milli Eğitim Müdürü Emin Korkmaz ile İl Kültür ve Turizm Müdür Hüsnü Işıkgör ile birlikte valilik girişinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

 
Silah çekme olayı soruşturuluyor
 
Kampus temeline asırlık toprak
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
erzurumlu 23 Temmuz 2011 Cumartesi 23:11

Erzurum da bu dereceleri belki yakalardı ama M.Rağıp ÜYE isimli milli eğitim müdürüne sahip çıkamadı şimdi İzmir milli eğitim müdürü.Adam gece gündüz çalışıyordu ama fevzi budaka kurban gitti.

Yorumu oyla      6      4  
tec dağlı 22 Temmuz 2011 Cuma 09:34

Ey Erzurum Milli Eğitimi!..Ey Erzurum özel okul müdürleri!..Ey dersha ne müdürleri!.. Bitlis'i gidin de örnek alın.Başarılı olmanın yollarını öğrenmek hiç de ayıp değildir.Başarısız olmak, bilmemek ayıptır.Sizin yarınız kadar olan il,Türkiye çapında derece yapıyor da sizin hiç esameniz okunmuyor.Zaten Milli Eğitim belli.Salla başın,al maaşın gibi, klasik devlet memuru zihniyeti.Han tal bir yapı.Radikal bir karar alınıp radikal bir uygulama yapılmıyor.Peki sadece para peşinde koşan özel okullar ile dershanelere ne denilmeli?Hani sizde neden böyle bir derece yok?Neden böyle bir başarınız yok?Bol bol bilbortlarda, suni reklamlarınızı yapıyorsunuz.Bitlis o imkansızlıklar içerisinde başarılı ise siz başarısızsanız,başınızı ellerinizin arasına alıp Aristo gibi çok çok iyi bir düşünmeniz lazım. Bitlis'i kutluyorum.Valisinden ta en aşağısına kadar herkesi,can-ı gönülden tebrik ediyorum.Ya Erzurum'dakileri...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yağışlar Doğu’yu vurdu
Kars'ta yaklaşık 10 dakika yağan sağanak yağmur caddeleri sular altında bıraktı.
Doğu’da yakacak derdi bitmiyor
Doğu Anadolu Bölgesi'nde kırsal kesimdeki vatandaşlar, vazgeçilmez kışlık ...
İşçileri taşıyan kamyon devrildi
Kars'ın Kağızman ilçesinde, kayısı işçilerini taşıyan kamyonun şarampole ...
 
Çerçicilik geleneği devam ediyor
Uzun yıllar Anadolu'da yaygın olarak devam eden ve son yıllarda gittikçe ...
Sel ahırları yıktı
Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan yağışlar su baskınları ve sele yol açtı.
Yiğidolar bölücüleri lanetledi
Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki 13 askerin şehit olduğu çatışmanın ardından ...
 
Doğu’da ulaştırma sinerjisi
Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) ...
Buna yürek dayanır mı?
Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK), 13 ...
Dolu tarım arazilerini vurdu
Ardahan merkeze bağlı Sugöze köyünde öğleden sonra etkili olan dolu yağışı, ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri