Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>BÖLGEDEN
15 Temmuz 2011 Cuma - 22:48

Buna yürek dayanır mı?

Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK), 13 askerin şehit edilmesini düzenlediği basın açıklaması ile kınadı.

Buna yürek dayanır mı?

MURAT ÇAKA(İHA) - Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK), 13 askerin şehit edilmesini düzenlediği basın açıklaması ile kınadı.
Cuma namazı çıkışında Dörtyol Saat Kulesi önünde bir araya gelen BİŞHAK yönetimi ve bir grup vatandaş, dün Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında çıkan çatışmada şehit olan 13 askere rahmet dileyerek terörü lanetledi. Grup adına basın açıklamasını okuyan eksi BİŞHAK Başkanı Ziya Sözen; 13 askerin şehit olduğunu, 7 askerin de yaralandığını hatırlatarak, "Bakın 13 ailemizin ocağına yine ateş düşürülmüş, gencecik bedenler şehadete ermiştir. Bu ateş hepimizin yüreğini dağlamıştır. Bu şehitler hepimizin şehitleri, bu acı hepimizin acısıdır. Bakın hepimizin çocukları, kardeşleri, akrabaları askerde. Allah korusun, böyle acı bir haber bize gelseydi ne yapardık? Gelin ocağımıza ateş düşmeden hep beraber terörü lanetleyelim, teröre destek verenleri dışlayalım. Yazık günah değil mi bu gencecik masum insanlara? Bu insanlar kim için, ne için vuruluyor? Bu askerlerimizin tek suçu huzurumuzu, namusumuzu, şerefimizi, bayrağımızı korumaktı. Aileler bizi korumak için gencecik evlatlarını buralara gönderiyor, bizler onların evlatlarını al bayrağa sarılı tabutlar içinde gönderiyoruz. Bu acıya dayanır mı bu yürek? Bakın 13 insan hayatından bahsediyoruz. Oysa 13 hayvanımız telef olsa yüreğimiz yanar. Bunlar 13 can, 13 evlat. Evlat acısına hangi ananın, babanın yüreği dayanır? Allah bu acıları bir daha yaşatmasın" dedi.
BÖLÜCÜLERE LANET OLSUN
Konuşması sık sık, "Kahrolsun PKK" sloganları ile kesilen Sözen, "Bu evlatlar; ABD, İsrail ve Ermeniler istediği için ölüyor. Bu dış güçler kendi çıkarları için bizi birbirimize kırdırtıyor. Kardeşi kardeşe vurdurtuyorlar. Birilerinin dediği gibi, bu mesele Türk-Kürt meselesi değildir. Bu oyunlar Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Balkanlarda, Kıbrıs'ta atalarımıza yenilerek boyun eğen Haçlıların, Ermenilerin bizden öç alma oyunudur. PKK terör örgütü sadece maşadır, taşeron firmadır. ABD, İsrail ve Ermenistan; Müslüman Türk halkını öldürme ihalesini maşa olarak kullandıkları PKK terör örgütüne vermişlerdir. Bu oyunun baş aktörleri de sözde Kürt halkının temsilcisi olduğunu iddia eden PKK'nın siyasi uzantısı olan BDP'dir. Bunlar Kürt halkına, 'Demokrasi, barış, özgürlük ve insan hakları getireceğiz' diye halkımızı kandırıp ceplerini doldurarak, 'Vur patlasın, çal oynasın' diyerek günlerini gün etmektedirler. Halkın iradesini, vekaletini alarak günlerini Meclis'te değil, Diyarbakır'da saati 3 bin TL'ye kumar oynayarak zevk ve sefa içinde geçirmektedirler. Bu geleneğe Bingöl halkının vekaletini verdiği malum şahıs da katılmıştır. Sonra da bunların genel başkanı dün kalkıp, 'Bu gençler siyasi cesaret gösterilmediği için ölüyor' diyerek adeta kendi yaptıklarıyla çelişiyor. Soruyorum kendisine: Hangi siyasi cesaretten bahsediyorsun? 13 askerimizin şehit olduğu bir günde kalkmış, 'Demokratik özerklik ilan ediyoruz' deme küstahlığında bulunuyor. Bu zavallılara sesleniyorum: Yeter artık kandan, gözyaşından beslendiğiniz. Yeter artık, anaları ağlatmayın. Ailelerin ocağına ateş düşürmeyin. Sizler ABD ve İsrail'in maşalığını yapmanın ötesine asla geçemezsiniz. Sizler Zazaların, Kürtlerin temsilcisi olamadınız, olamazsınız. Sizin aklınız fikriniz cebinizde. Yeter artık, düşün yakamızdan. Daha kaç ailenin ocağına ateş düşüreceksiniz? Bu suçsuz, günahsız askerlerin ocağına ateş düşürenlerin Allah ocağına taş düşürsün" şeklinde konuştu.
Konuşmasında birlik beraberlik mesajı da veren Sözen, "Bunu unutmayın ki, her gün şehit versek de her gün ocağımıza ateş düşürseniz de et ve tırnak gibi olmuş Türk-Kürt halkının kardeşliğini asla bozamayacaksınız. Gün gelecek, döktüğünüz bu kanda boğulacaksınız. Gelin bir olalım, gelin beraber olalım. Huzurumuzu bozmaya çalışanlara fırsat vermeyelim. Terör örgütü bizim de ocağımıza ateş düşürmeden tepkimiz net bir şekilde dile getirelim" ifadelerini kullandı.
Yapılan açıklamanın ardından, kalabalık sessizce dağıldı.

 
Yeni Toyota Avensis daha prestijli*
 
Şehit annesinin yüreği dayanamadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolu tarım arazilerini vurdu
Ardahan merkeze bağlı Sugöze köyünde öğleden sonra etkili olan dolu yağışı, ...
East Yorkshire ile kardeş ilçe oldular
Ağrı'nın Patnos Belediyesi ile İngiltere'nin East Yorkshire Belediyesi kardeş belediye oldular.
Asım Ayte hoca hakka yürüdü
Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Koyunlu beldesinde yaşayan kanaat önderi ...
 
Tırpancılar teknolojiye direniyor
Nüfusunun yaklaşık yüzde 35’i tarım sektöründe istihdam olan Türkiye’de, ...
Aşırı yağışlar sele neden oldu
Kağızman'a bağlı bulanık köyü ve Akçay köyü aşırı yağışlardan ötürü zarar ...
Damal Şenliğine sis engeli
Ardahan'ın Damal ilçesinde düzenlenen "Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde ...
 
Yurttaş, Kemah Kalesi Kazısını değerlendirdi
Doğal kale özelliği taşıyan Hasankeyf'in ardından Kemah ilçesindeki Kemah ...
Köy camisinde vatandaşı dinledi
Van Valisi Münir Karaloğlu, kaçak elektrik kullanan vatandaşın devletten ...
Kul Yusuf Kümbeti yok olmak üzere
Iğdır'da tarihi 'Kul Yusuf Kümbet'nin etrafındaki mezarlık tamamıyla yok ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri