Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
12 Temmuz 2012 Perşembe - 02:00

Bu görüntünün benzeri yok

Palandöken ilçe Belediyesi Sınırları içerisinde bulunan Yıldızkent Osmangazi Mahallesi’nde tam iki yıldır yer altına alınmayan elektrik direkleri yol ortasında tehlike saçarken, görenleri de hayretlere düşürüyor.

Bu görüntünün benzeri yok

Mahmut AKDAĞ
Palandöken Belediyesi yolda asfalt çalışması yapabilmek için tam iki yıl elektrik direklerinin yer altına alınmasını bekledi. İki yıl boyunca yer altına alınmayan elektrik direkleri mahalle sakinlerini mağdur etti. Hemen her gün belediyenin kapısını çalan mahalle sakinleri her ne olursu olsun yolun asfaltlanmasını, mahallelinin toz topraktan kurtulmasını talep etti. Mahallelinin yoğun baskısı, Palandöken Belediyesi’ni asfalta sürükledi.
Palandöken İlçe Belediyesi Mahalle sakinlerinin yoğun baskısı üzerine yolda asfalt çalışması başlattı. Tam iki yıl boyunca yer altına alınmayan direklerde yol ortasında ilginç görüntü oluşturdu. Yoldan geçen vatandaşlar “Şaka gibi” ifadeleriyle yorumda bulunurken, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar da “Tam iki yıl boyunca ilgili kurumla yazımda bulunduk. Bir türlü gelip direkleri yer altına almadılar. Mahalleli bu direkler yüzünden iki yıl boyunca toz toprak içerisinde kaldı. Hemen her gün kapımızı çaldılar, toz topraktan şikayette bulundular. Bizde durumu sakinlerimize bildirdik. Haklı şikayetlere artık cevap veremez olduk ve mecburen asfalt çalışmasını başlattık. Mahalle sakinlerini toz topraktan kurtardık.” diye konuştu
Elektrik direkleri asfalt dökülmeden önce yer altına alınsaydı ciddi oranda masraftan kaçınılmış olunacaktı. İlgili kurum şimdi elektrik direklerini yer altına alabilmek için Belediyeye asfalt parası ödemek zorunda. 2 yıl boyunca üç direği yer altına almayan kuruma mahalle sakinleri de tepkili. Mahalle sakinleri, “Üç liraya yapılacak işi şimdi beş liraya yapacaklar. Başka bir deyişle iki iş yapılacak parayla bir iş yapılacak. Yazık günah. İki yılda 3 direği yer altına alamayan kurum sayesinde bizlerde 2 yıl boyunca toz toprak yuttuk.” Şeklinde tepkilerini dile getirdiler.
 

 
TÜİK'ten 2050 tahmini
 
Kadayıfa bu yıl da zam yok
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yoncalik, 12 Temmuz 2012 Perşembe 14:07

Arkadas iyiki diyon, Cumhuriyet caddesinden daha fazlamitrafik var orda ? en az bi iki yüz yil o alanda, gidis-gelis ücseritli yol ihtiyaci olacagi, ihtimali vermiyorum. Ama haklisniz, alan genis birakilmali, ilerisi icin ama asfaltlayip hem asfalti hem alani ziyan etmeye ne gerek..Yapin kaldirimlari daha genis, yesillendirin ordasindan yada cift yönlu bisiklet-kosu yolu yapin...Bilmem yaniliyormuyum, ama bi cok sehir gezdim sehir icinde bu kadar genis asfaltli yol görmedim, cünkü fizibilitesi yapilir acaba buna iytiyac varmi?? sonra bakim gerekir, belliki bu yönü kimsenin umrumda degil..Hani Erzurum bide kis memleketi.

Yorumu oyla      6      4  
Yildirim Denizli 12 Temmuz 2012 Perşembe 11:05

Kim ne derse desin, dogdugum bu sehire tutkum her gün daha bir artiyor.Burda, Almanya daki gibi en ince detayina kadar düsünülmüs bulvar olsaydi,Erzurum lunun disinda, dünyanin geri kalani buna metelik bile vermezdi.Ama su andaki durum? tabiiki essiz.Essiz olmak, günümüzde mal satmak icin en etkili itici güc!Benim önerim direkleri yerinde birakip, onlari reklam icin kiraya vermek.Üzerinde elektirikde oldugu icin, hatta isiklisi bile olur.Verdigim bu akilda Erzurum Belediyesine benim kiyagim olsun.Ayrica helalide hos olsun.Yanliz direklerin etrafini cok korunakli hale getirmek sarti var, niyemi? Söyliyeyim, bu dadas milleti biraz " Tavuk Peleveri " dir( yani karanlik olunca görme becerisi zayiflar).Düsünün, arkanizda Palandöken dagi, yol üc serit birde karanlik cökmüs, sen gelde isin icinden cik.Demokrasilerde care tükenmez, Ruslarin uzay araclari dünyaya dönüslerinde sert topraga indirildigi icin etrafleri HAVA YASTIK la korunuyor.Bu kullanilabilinir. Y. Denizli - Ratingen/Düsseldorf

Yorumu oyla      6      4  
selam 12 Temmuz 2012 Perşembe 10:39

yolun genişligi ilerisi için iyi günlük düşünmeyelim şimdi cumhuriyet caddesinin yolunu genişletebilirmisiniz zamanında geniş olsaydı şimdi trafik aksamazdı yolun suyun bakımı belediyenin olmazsa olmaz görevi ELEKTİRİK diregi bu direk burda duruyorsa elektirikten sorumlu insanın utanması lazım ne utanmaz iş güzar adamlar böle bişe türkiyenin neresinde yolun ortasında elektirik diregi seçilen atanan görmüyormu bu rezaleti vatandaş sivil toplum kuruluşları uyanmasın hakkını arasın resimde gördüm utanç verici büyük şehire yakışmıyor vesselam

Yorumu oyla      6      4  
dadaş. 12 Temmuz 2012 Perşembe 10:36

tabiki geniş olacak..trafiğe gelince şimdi her yerde trafik var..yolun düzenlemesi gerektiği kısmına katılıyorum..

Yorumu oyla      6      4  
yoncalik, 11 Temmuz 2012 Çarşamba 18:16

Biri bana allah askina su yolun neden bu kadar genis oldugunu anlatsin, yani nerdeyse gdis-gelis 3 seritlik trafik varmi o bölgede ? Bunun bakimi yapilacak, bir !!, genis oldugu icin özensiz-kalitesiz asfalt atildi iki !! Modern trafikle hic bi alakasi yok üc !!

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Leylekler Doğu'da mutlu..
Mart ayının ikinci haftasında gelmeye başlayan leyleklerin yavruları, ...
‘İmdadıma helikopter yetişti’
Aziziye ilçesine bağlı Aynalıkale köyünde 44 yaşındaki Mevlüt Dilekçi, ...
Zabıtadan ramazan öncesi denetimi
Palandöken Belediyesi Ramazan ayının yaklaşması sebebiyle denetimlerine ...
 
Tarladan dönerken ayı saldırdı
Erzurum’un Aziziye İlçesi’nde ayının saldırısına uğrayan şahıs yaralandı.
Karayazı’da elektrik faciası
Erzurum’un Karayazı İlçesinde elektrik akımına kapılan çocuk hayatını kaybetti
Kan bağış TIR’ı Erzurum’da…
Kızılay Kan bağış Tır’ı Erzurum’da açtığı stantta bağış toplamaya başladı.
 
İşsiz amca, yeğenlerine sahip çıktı
Erzurum'da sevdiği kıza kavuşamayan 25 yaşındaki Haydar Yıldız'ın gözünü ...
Konuk öğrenci tedavi altında
Seyyah Ulu Çınar’ın İzinde Projesi kapsamında Erzurum’a gelen Vanlı öğrenci ...
Karaçoban’da içme suyu sevinci
Karaçoban ilçesinde yıllardan beri devam eden içme suyu sıkıntısı belediyenin ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri