Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
HABERLER>GUNCEL
30 Ekim 2023 Pazartesi - 10:32

Çiftçi: “Yeni Türkiye Yüzyılı hayırlı olsun’

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Erzurum Valiliği tarafından kabul töreni düzenlendi.

Çiftçi: “Yeni Türkiye Yüzyılı hayırlı olsun’

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Erzurum Valiliği tarafından kabul töreni düzenlendi.
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi'nin ev sahipliğinde düzenlenen kabul törenine; Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma, Emniyet Teşkilatı personelleri, adli ve mülkî erkân, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile muhtarlar, şehit aileleri ve gaziler katıldı.
Törende davetlilerin Cumhuriyet Bayramını kutlayan Vali Çiftçi, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş aşamasına gelene kadarki sürece vurgu yapan Vali Çiftçi şunları ifade etti: “Bugün malumlarınız Cumhuriyetimizin 100. yıldönümü, aynı zamanda ilk 100 yılı bitirip ikinci 100 yıla adım attığımız müstesna günlerdeyiz. Yeni Türkiye yüzyılının da hayırlı uğurlu olmasını, ülkemiz ve milletimiz açısından hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ederek sözlerime başlamak istiyorum. Dileğim ve duam odur ki Allah, devletimize, milletimize, Cumhuriyetimize zeval vermesin, ilelebet payidar kılsın. Yine birlik beraberlik içerisinde nice dini ve milli bayramlara, özel gün ve haftalara hep birlikte kavuşma dilek ve temennilerinde bulunuyorum.
Büyük Selçuklu ile başlayan, Osmanlı Cihan Devleti ile devam eden Anadolu’nun ebedi Türk-İslam yurdu olarak kalması ülküsü, 1. Dünya Savaşı’ndan yenik çıkmamız, ardından 31 Ekim 1918 tarihinde imzalamış olduğumuz Mondros Ateşkes Mütarekesi, daha sonra da milletimize dayatılmak istenilen Sevr Anlaşması ile büyük bir tehlike geçirmiştir.”
“Bugünlere kolay gelinmedi”
1071 yılında kazanılan Malazgirt Muharebesi’nin rövanşını almak isteyen batılı emperyalist devletlerin planlarının, milletimizin azim ve kararlığı neticesinde suya düştüğünün altını çizen Vali Çiftçi konuşmasına şöyle devam etti: “Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, ‘Korkma! Sönmez Bu Şafaklarda Yüzen Al Sancak’ dizelerindeki milli ruh ve heyecanla başlattığımız istiklâl ve istikbâl mücadelemiz, Anadolu’da yepyeni bir Türk Devleti’nin doğuşuyla sonuçlandı ve Anadolu’da Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz kuruldu. Dolayısıyla bugünlere kolaylıkla gelmediğimizi, devletimize, milletimize, ortak değerlerimize hep beraber sahip çıkmamız gerektiğini asla hatırdan çıkarmamalıyız. Bugün içinde bulunduğumuz bazı problemler, sıkıntılar, milli tarihimizde bir virgül mesabesindedir. İnşallah daha güçlü, daha müreffeh, daha dinamik Türkiye’nin de habercisi olacak diye değerlendiriyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Gençler !Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yüceltecek sizlersiniz’ diye seslendiği gençlerimiz, devletimizin, milletimizin, cumhuriyetimizin ve yarınlarımızın en güçlü teminatı olacaktır.”
“Cumhuriyetimizin 100. yılı ve yeni yüzyılımız kutlu ve mutlu olsun”
Vali Mustafa Çiftçi, konuşmasını şu sözlerle bitirdi: “Bu duygu düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu, ilk meclis başkanımız, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun kahraman silah arkadaşlarını, devletimizin kuruluşunda emeği bulunan devlet ve siyaset adamlarımızı şükranla yâd ediyorum. Yine bu aziz vatan topraklarının Türk-İslam yurdu olması için kanlarını, canlarını sebil eyleyen aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Kahraman gazilerimize de hayırlı uzun ömürler diliyor, ebediyete irtihal eden gazilerimize Cenab-ı Hakk’tan rahmet diliyorum. Devletimizin ve Cumhuriyetimizin ebed müddet olmasını niyaz ediyorum. Programımıza katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılı ve yeni yüzyılımız kutlu ve mutlu olsun.”
Konuşmaların ardından Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 9’uncu Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, davetlilerin masalarını tek tek dolaşarak davetlilerin Cumhuriyet Bayramlarını tebrik etti.

 
Erzurum’da Narkogüç operasyonu
 
Vali Çiftçi icazet törenine katıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrencilere 100. Yıl tatili
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün okulların 1 günlüğüne tatil edildiğini açıkladı
Dadaşlar 100. Yıl gururunu yaşadı
Cumhuriyet Bayramı’nın 100’üncü yıldönümü, Erzurum’da milli gurur ve coşkunun ...
Tanfer:  ‘100'ncü yılın seçkin gururunu yaşıyoruz’
Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ...
 
Işık’tan Cumhuriyet ruhu vurgusu
Türk Ocağı Erzurum Şubesi Başkanı Av. Nizam Işık, yayınladığı mesaj ile ...
Aziziye Tabyasında 100. Yıl buluşması
Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Erzurum ...
'As bayrakları Türkiye’m, yer gök bayrak olsun'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlar, Cumhuriyetin 100’üncü ...
 
ETÜ’de 100. yıl coşkusu
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ile Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, ...
Doğu Anadolu’da 100. Yıl sinerjisi
Erzurum’da Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği(DOSİAD), Kars’ta ...
Yavi Şehitlerine vefa
1993 yılında Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Yavi Köyü’nde terör örgütü ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri