Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Aras coştu
Aras coştu
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
HABERLER>SİYASET
29 Mayıs 2023 Pazartesi - 11:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum’da oy oranını artırdı

Nihat Kılıçoğulları - 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin resmi olmayan sonuçları açıklandı. Erzurum’daki tablo birinci tur sonuçları ile hemen hemen benzer oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum’da oy oranını artırdı

Nihat Kılıçoğulları - 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin resmi olmayan sonuçları açıklandı. Erzurum’daki tablo birinci tur sonuçları ile hemen hemen benzer oldu.

Erzurum’da ikinci turda katılım oranı düştü

Erzurum, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine 2 bin 241 sandıkta, 510 bin 238 seçmen ile girdi. Pazar günü Erzurum’da 423 bin 959 kişi oy kullanırken, bu oyların 416 bin 677’si geçerli sayıldı. Erzurum’da seçime katılım oranı birinci turda yüzde  86,53 iken 28 Mayıs seçimlerinde yüzde 83,09 olarak gerçekleşti.

ERDOĞAN’A EN ÇOK DESTEK VEREN İLK 10 İL İÇİNDE

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye genelinde yüzde  52,16 oy alarak yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum’da oyunu ilk tura oranla yaklaşık 5 puan arttırdı ve 306 bin 489 oy aldı. Erzurum bu destekle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a en çok oy veren ilk 10 il içinde yer aldı. Buna karşılık rakibi Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum’dan 110 bin 188 oy alarak önceki tura göre oyunu yüzde  2 arttırdı. Erzurum’un 20 ilçesi içinde Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’a en çok oy yine Pazaryolu’ndan geldi. Bir önceki turda Karayazı’dan en çok destek alan Kemal Kılıçdaroğlu’na bu kez Karaçoban’dan en çok oy çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018’de yapılan seçimlerde Erzurum’dan yüzde  72,33 oranında oy almıştı.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A DESTEK

Erzurum’da açılan sandıklarda; Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde  73,56 oranından oy çıktı. Birinci turda bu oran yüzde  68,59 idi. Erzurum’dan Kemal Kılıçdaroğlu’na ise yüzde  26,44 oranında oy çıkarken, birinci turda bu oran yüzde  24,56 idi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Erzurum’un ilçelerinden en yüksek destek yine Pazaryolu ilçesinden yüzde  89,90 ile gelirken, Kemal Kılıçdaroğlu’na en çok oy bu kez Karaçoban ilçesinden yüzde  72,22 oranı ile geldi.

16 İLÇEDEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A GÜÇLÜ DESTEK

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’a Erzurum’un 20 ilçesinin 16’sından yüksek oy oranında destek geldi. Seçimin birinci turunda da benzer sonuçların çıktığı Aşkale’den yüzde  83,89, Aziziye’den yüzde  81,17, Çat’tan yüzde 70,40, Horasan’dan yüzde  83,27, İspir’den yüzde  84,75, Köprüköy’den yüzde  82,61, Narman’dan yüzde  83,77, Oltu’dan yüzde  82,13, Olur’dan yüzde 81,53, Palandöken’den yüzde 72,68, Pasinler’den 83,26, Pazaryolu’ndan yüzde  89,90, Şenkaya’dan 59,47, Tortum’dan yüzde  88,88, Uzundere’den yüzde 84,09 ve Yakutiye’den yüzde  77,66 oranında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy çıktı.

MERKEZ İLÇELERDEKİ OY ORANLARI

Erzurum’un en çok seçmen sayısına sahip olan merkez ilçeleri Palandöken, Yakutiye ve Aziziye’den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüksek bir oy desteği geldi. Aziziye ilçesi yüzde 81,17 ile Erdoğan’a en çok desteği veren merkez ilçe oldu. Kemal Kılıçdaroğlu ise; Palandöken’den yüzde 27,32, Yakutiye’den yüzde  22,34 ve Aziziye’den yüzde 18,83 oy aldı.

Güney ilçelerinde Kılıçdaroğlu ipi göğüsledi

Cumhurbaşkanlığı birinci turunda Erzurum’un güney ilçelerinde yüksek oy oranı ile birinci sırada çıkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ikinci turda da 4 ilçeden destek geldi. Karaçoban yüzde  72,22, Tekman yüzde  67,97, Karayazı yüzde  69,27 ve Hınıs yüzde  54,92 ile Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verdi.

14 MAYIS SEÇİMLERİNDE İTTİFAKLARIN ALDIĞI OYLAR

Erzurum’da 14 Mayıs 2023’te yapılan seçimlerde; Cumhur İttifakı’nı oluşturan partilerden Ak Parti yüzde  43.27 ile dört milletvekili, MHP yüzde  16.71 ile bir milletvekili çıkarırken, Yeniden Refah Partisi yüzde 4.95 ve BBP yüzde 1.74 oyda kalmıştı. Yeşil Sol Parti yüzde  9.89 ile Erzurum’da bir milletvekili çıkarmıştı. Cumhur İttifakı’nın Erzurum’daki oy oranı yüzde  66,89, Millet İttifakı’nın yüzde 16,15, Ata İttifakı’nın yüzde  2,64, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın yüzde  9,89 ve Sosyalist Güç Birliği yüzde  0,31 olarak gerçekleşmişti.

 
2 kilo 115 gram metamfetamin ele geçirildi
 
Trafik kazası kameralara yansıdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Rabbim mahcup etmesin, yolda bırakmasın’
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Tezahür eden milli iradeye herkes ve ...
Doğu Anadolu Bölgesinde ‘Erdoğan Coşkusu’
Erdoğan’ın 13. Cumhurbaşkanı olarak yeniden seçilmesi Tüm ülkede olduğu ...
Aydemir: ‘Kazanan Yüce Türk Milletidir’
Ak Parti 27’inci dönem Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Millet iradesi, ...
 
Aydemir: ‘Cumhurbaşkanımıza vefada ahdimiz bir’
Aydemir, ‘21 yıldır Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Liderliğinde sürdürülen ...
Osmanlı Ocaklarından Erdoğan’a destek
Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, “28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımız ...
Aydemir: ’Haydi Dadaşlar, lidere vefa zamanı’
Aydemir, ‘Aşkale’den Horasan’a, Pasinler’den Oltu’ya, Hınıs’tan Çat’a, ...
 
Yurdagül: ’Siyasi mevta olacaklar’
MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, 28 Mayıs seçimlerine sayılı günler ...
Çakır seçmenlere seslendi
MHP’den 28. Dönem Erzurum Milletvekili adayı olan Mehmet Musa Çakır, Pasinler’de ...
Çat ‘tan Türkiye Yüzyılı vurgusu
Yeniden Refah Partisi Milletvekili adayı, MKYK üyesi ve Erzurum sorumlusu ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri