Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>SPOR
18 Kasım 2022 Cuma - 03:46

Dikkatler Spor Toto 1’inci Lige yöneldi

Erzurumspor’da hazırlıklar devam ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen’in ziyareti takıma özel motivasyon kazandırdı.

Dikkatler Spor Toto 1’inci Lige yöneldi

Katar’da düzenlenecek olan Dünya Kupası nedeniyle Süper Lige ara verilmesi, dikkatleri Spor Toto 1’inci lige topladı. 14’üncü haftasına giren ligde düşme hattında yoğun mücadele sürerken, ilk 8 için ekipler arasında rekabet artıyor.

Bu hafta deplasmanda Manisa FK ile karşılaşacak olan Erzurumspor’da hedef 3 puan olarak belirlendi. Süleyman Koç dışında eksiği bulunmayan mavi beyazlı ekipte futbolcuların da galibiyete odaklandıkları gözlendi.

Erzurumspor’da hazırlıklar devam ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen’in ziyareti takıma özel motivasyon kazandırdı. Mehmet Sekmen yaptığı açıklamada, ‘Mavi Beyazlı futbolcularımızı ziyaret ederek Manisa maçı öncesi başarı dileklerimi ilettim. Onlar da teknik heyetimiz de ve yönetimimiz de kararlı, inşallah deplasmandan üç puanla döneceğiz. Dualarım sizinle çocuklar. ‘ mesajını verdi

GÖZTEPE’DE SAKATLIK KABUSU

Spor Toto 1. Lig’de yer alan Göztepe'de, Bucaspor 1928 ile oynanan kupa maçında sakatlanan Hüsamettin Yener'in ardından Ankara Keçiörengücü karşılaşmasında da Yunus Emre Gedik sakatlandı.

Göztepe geçtiğimiz günlerde Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçında Bucaspor 1928 müsabakasında çapraz bağlarını koparan Hüsamettin Yener’in sahalardan 4 ay uzak kalacağı açıklamıştı. Daha sonra bir sakatlık şoku da sarı-kırmızılıların bu hafta konuk ettiği Ankara Keçiörengücü maçında geldi. Karşılaşmanın 11. dakikasında oyundan çıkmak zorunda kalan Yunus Emre Gedik, yerini takım arkadaşı Tarık Çamdal’a bırakmıştı. Oyuncunun ayağındaki ödem nedeniyle MR’ının çekilemediği öğrenildi. Bu sebepten dolayı 23 yaşındaki sol bekin sahalardan ne kadar uzak kalacağı bilinemiyor.

GÖZTEPE’DEN 3 MAÇLIK BİLET KAMPANYASI

Spor Toto 1. Lig’de yer alan Göztepe, Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynayacağı Altay, Manisa FK ve Bodrumspor müsabakaları için 3 maçlık fırsat paketi hazırladı.

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Göztepe, Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynayacağı Altay, Manisa FK ve Bodrumspor müsabakaları için bilet kampanyası başlattı. Sarı-kırmızılılar, taraftarlarının iç sahada yalnız bırakmaması için avantajlı bir maç bileti tarifesini hayata geçirdi. İzmir ekibi ayrıca bu bilet paketini kredi kartına 3 ve 5 taksite bölebilecek. Göztepe, bu etkinlik sayesinde alınan 3 maçlık biletlerin devredilemeyeceğini ve Passolig üzerinden 18 Kasım Cuma günü saat 10.00'da satışa çıkacağını da açıkladı. Öte yandan bu avantajlı paket, 27 Kasım Pazar günü saat 19.00'daki Altay maçının başlamasıyla sona erecek.

GENÇLERBİRLİĞİ, ALTAY MAÇI HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRDÜ

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, takımın ligdeki durumuyla ilgili, "Biz bu mücadelenin içinde her anlamda dimdik duracağız, güçlü olacağız ve buradan başarılı bir şekilde çıkacağız. İnşallah Gençlerbirliği’ni biz bu sene mutlaka ve mutlaka bu ligde tutacağız" diye konuştu.

İlhan Cavcav Tesisleri'nde Teknik Direktör Mustafa Dalcı yönetiminde ilk 20 dakikası basına açık olan bölümde yapılan çalışma saat 12.00’de başladı. Isınma koşusuyla başlayan antrenman, koordinasyon çalışmasıyla devam etti. Daha sonra basına kapalı bölümde ise takımın 5'e 2 top kapma ve dar alanda çeşitli pas organizasyonlarında bulunduğu öğrenildi. Antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Mustafa Dalcı, Gençlerbirliği’nin bir kültürü olduğunu vurgulayarak, “Türk futbolunda gerçekten önemli bir yeri var. Konum itibari ile şuan da zor bir durumda. Ama başkanımızla belli istişarelerimizi yaptık. Yapılması gereken eylemleri mutlaka yönetim ile birlikte en kısa sürede mutlaka yapacağız. Bulunduğumuz bu durumdan bir an önce kurtulmak adına yapılması gereken neyse ekibim, ben, futbolcular, yönetimimiz ve başkanımızla birlikte mutlaka doğru işler yapacağımızı düşünüyoruz. Tabii ki gerçekçi olmak lazım. Şuanda da ilk yarının bitmesine altı maç var. Mevcut kadromuzla bulunan bu altı maçta şahsen ben ve ekibim bütün puanlara talibiz” dedi.

“İNŞALLAH GENÇLERBİRLİĞİ’Nİ BİZ BU SENE MUTLAKA VE MUTLAKA BU LİGDE TUTACAĞIZ”

Bu hafta oynanacak olan Altay maçının kendileri için çok önemli olduğunun altını çizen Dalcı, sözlerine şöyle devam etti: “Oyuncularımızla oturup, onlardan neler istediğimizi, neler yapabilmeleri gerektiğini sürekli görüşmeye ve çalışmaya başladık. Bunu gerek görsel, gerek mini toplantılar, gerekse de saha da çalışmalarımızla anlatmaya çalışıyoruz. Oyuncular da doğru reaksiyon gösteriyor. Şöyle bir gerçek var; evet her şey zor mu zor. Zor olan şeyler güzeldir sonucunda. Biz bu mücadelenin içinde her anlamda dimdik duracağız, güçlü olacağız ve buradan başarılı bir şekilde çıkacağız. İnşallah Gençlerbirliği’ni biz bu sene mutlaka ve mutlaka bu ligde tutacağız.”

BARIŞ ALICI: “UMARIM HOCAMIZ İÇİN DE BİZİM İÇİN DE HAYIRLI OLUR”

Spor Toto 1. Lig’in son iki müsabakasında mücadele anlamında iyi bir reaksiyon gösterdiklerini söyleyen Barış Alıcı, “Mustafa hocamızın gelişi ile birlikte çıkış yakalayacağımıza inanıyorum. Hocamızın da geçen sene yaptıkları ortada. Şampiyon bir takımdan geldi bize. Umarım Mustafa hocamız ve ekibimizle beraber güzel bir sinerji yakalayacağımızı düşünüyorum. Devre arasında da tabi, o konuları biz şuan bilemiyoruz. Yönetimin bildiği bir durum. Transfer de açılırsa, çok daha güçlü bir kadro kurulursa; ben bu takımın şuan ki durumundan çok daha güzel yere geleceğini düşünüyorum. Bunu da yapabilecek potansiyele sahip bir ekibiz. Umarım hocamız için de bizim için de hayırlı olur. Bizler de futbolcu grubu olarak saha içinde skora da yansıtıp güzel sonuçlar alırız” diye konuştu.

Muhammed Bayır: “İnşallah Mustafa Hoca ile de en yakın zamanda galibiyetle puan serisine başlarız”

Uzun süredir devam eden mağlubiyet serisi olduğunu hatırlatan takım kaptanı Muhammed Bayır, “Tabii ki bu ister istemez moral bozuyor ama biz şartların böyle olacağını transfer kapalı olduğundan beri biliyorduk. O yüzden mücadelemizden hiçbir zaman ödün vermedik vermeyeceğiz de. Şimdi de yeni bir hocamız geldi. Tabii ki onun da bize enerjisi ile pozitifliği ile tekrar bir hava yakalayıp en azından kısa vadeli de olsa galibiyet ve puanlar almak istiyoruz. İnşallah Mustafa Hoca ile de en yakın zamanda galibiyetle puan serisine başlarız” ifadelerini kullandı.

ALTAY’DA YÜZLER GÜLÜYOR

Spor Toto 1. Lig’de yer alan Altay’da, son haftalardaki başarılı sonuçlardan sonra yüzler gülmeye başladı. Ligin ilk 3 haftasında üst üste mağlup olan siyah-beyazlılar, son 5 haftada ise mağlubiyet yüzü görmedi.

Spor Toto 1. Lig’de sezona kötü bir giriş yapan Altay, ligin ilk 3 haftasında Samsunspor, Pendikspor ve Ankara Keçiörengücü müsabakalarından mağlubiyetle ayrılmıştı. Ligdeki ilk galibiyetini ise 4. haftada Bodrumspor’a karşı almıştı. Bu maçtan sonra tekrar galibiyete hasret kalan siyah-beyazlı ekip, 5 haftalık aradan sonra Sakaryaspor deplasmanında galibiyet hasretini dindirmişti. Son 5 haftada 2 galibiyet 3 beraberlik alan İzmir temsilcisine bu sonuçlar pozitif etki etti.

Tesislerde şölen havası

Altay, Spor Toto 1. Lig'in 14. haftasında 21 Kasım Pazartesi günü Gençlerbirliği ile karşı karşıya gelecek. Mücadele Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu’nda oynanacak. Siyah-beyazlı ekip, bu müsabakanın hazırlıklarını tesislerde gerçekleştirirken, Altaylı oyuncuların mutluluğu gözlerden kaçmadı. Takımda 11'de oynayan, oynamayan tüm oyuncuların neşeyle sürdürdüğü idmanda, son haftalardaki başarının oyunculara pozitif bir etki ettiği bariz bir şekilde görüldü. Antrenmanda yapılan maçta ise kazanan takım galibiyet pozu vererek mutluluklarını yaşadı.

ÖZBALTA: “YENİ BİR SAYFA AÇMIŞIZ GİBİ DÜŞÜNÜN”

Spor Toto 1. Lig'de mücadele eden Sakaryaspor’un Teknik Direktörü Serkan Özbalta, “Yeni bir sayfa açmışız gibi düşünün. Hem oyun hem de savunma prensipleri anlamında. İnşallah Artem Kravets ve Kasongo’nun dönüşüyle hem de takım oyuncularının verdiği reaksiyonla beraber önümüze çok daha umutlu bakıyorum” dedi.

Spor Toto 1. Lig'de mücadele eden Sakaryaspor, son 5 maçta 1 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik alarak 11. sırada yer alıyor. Ligin 14. haftasında sahasında Bandırmaspor’u konuk edecek Sakaryaspor bu müsabakanın hazırlıklarını sürdürürken yeşil-siyahlıların golcü oyuncusu Kabongo Kasongo ve Oğuz Kocabal sakatlığı sebebiyle antrenmanlara katılamıyor. 20 Kasım Pazar günü saat 19.00’da Yeni Sakarya Atatürk Stadyumu’nda oynanacak maç öncesinde açıklamalarda bulunan Özbalta, oyuncuların verdikleri reaksiyonlar beraber önlerine çok daha umutla baktıklarını aktardı.

Sakaryaspor Teknik Direktörü Serkan Özbalta, “Birkaç haftadır olumsuz bir gidişat vardı. Aslında maçlara baktığınız zaman kötü bir maçımız yok, bakış açımızı biraz değiştirmemiz gerekiyor bu konuda. Genelde maçlarda üstün bir oyun oynadık. Takım savunması anlamında becerilerimizi geliştirdik. Bulunduğumuz sıralamaya bakıldığında biraz fazla gol yiyen bir takımdık, sezon başından gelen rahat gol yeme ortalamasıyla oynayan bir ekiptik. Bu oyunun hücum yönüne daha çok önem veren bir teknik ekibim var ama burada gördük ki savunmayla alakalı biraz sıkıntılarımız var. Burada şu anlaşılmasın; kaleci ve onun önünde oynayan dört defans oyuncusundan bahsetmiyorum, takım savunmasından bahsediyorum. Takım savunması anlamında bazı şeyleri yerine oturtturmamız gerekiyordu. Biz de birkaç haftadır bunun üzerinde duruyoruz. Birkaç maç üzerinden neticeye bakıldığı zaman tabi kötü gidişat var gibi gözüküyor ama alakası yok. Olumsuzluklarla yani sakatlıklarla beraber bir hafta kurduğumuz kadroda diğer hafta cezalı oyuncularımızın olmasıyla değişen kadrodaki istikrarsızlıktan dolayı kısır bir döneme girmiştik. Ama üç maçtan sonraki Pazartesi günü oynadığımız maçta ki reaksiyon beni çok mutlu etti ve sevindirdi. Takım olma adına gerçekten birbirlerini koruyup, birbirine sahada sahip çıkan bir ekip görüntüsü vardı. Bence bu Sakarya’da ki hem ekran başındaki hem de tribündeki taraftarlara moral olmuştur, güven vermiştir ve hem de memnun olduklarına inanıyorum. O anlamda biz hem az gol yiyen hem de adım adım hücumsal fonksiyonlarımızı takım savunmasıyla paralel götürmeliyiz ki ilerleyen maçlarda sıkıntı yaşamayalım diye. Sanki yeni bir sayfa açmışız gibi düşünün. Hem oyun hem de savunma prensipleri anlamında. İnşallah Artem Kravets ve Kasongo’nun dönüşüyle hem de takım oyuncularının verdiği reaksiyonla beraber önümüze çok daha umutlu bakıyorum” dedi.

YENİ MALATYASPOR, PENDİKSPOR MAÇI HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Yeni Malatyaspor, Spor Toto 1. Lig'in 14. haftasında sahasında oynayacağı Pendikspor maçının hazırlıklarını tamamladı.

Doğu Anadolu ekibi, Nurettin Soykan Tesisleri'nde, Teknik Direktör Hasan Özer yönetiminde çalışmalarını tamamladı. Sarı-siyahlılarda savunma oyuncusu Barış Başdaş, kart cezası nedeniyle bu maçta forma giyemeyecek. Kaplanlarda Barış dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

Ligde 10 puanla 17. sırada bulunan sarı-siyahlı ekip, Pendikspor maçını kazanarak çıkışa geçmek istiyor.

 
Terör bitti, huzur geldi
 
Milletvekili Aydemir’den Sezai Karakoç’a vefa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumspor – Manisa FK maçını Güldal yönetecek
Erzurumspor’un Cumartesi günü deplasmanda çıkacağı Manisa FK maçını Tarık Güldal yönetecek.
11 ilden 500 atlet Erzurum’da yarıştı
Erzurum’da Atletizm kros yarışları düzenlendi. U14, U16 ve U18 kategorisinde ...
Manisa FK’nın Erzurumspor hazırlıkları devam ediyor
Manisa Futbol Kulübü, Spor Toto 1. Lig 14. hafta mücadelesinde sahasında ...
 
Spor Toto 1’inci Ligde 14’üncü hafta gündemi
Spor Toto 1’inci Ligde 13 puanla 14’üncü sırada yer lalan, Adanaspor maçında ...
Cirit maçları dostluk karşılaşmasıyla başladı
Sezonun bitmesiyle birlikte ara verilen cirit müsabakaları, yeni kurulan ...
Sezonun ilk kayağını yaptılar
Kayak ve macera tutkunları, karla kaplı 3 bin 200 rakımlı Ergan Dağı’nın ...
 
Manisa FK'da Erzurumspor mesaisi
Manisa Futbol Kulübü, Spor Toto 1. Lig 14. hafta mücadelesinde sahasında ...
Arın’dan ‘Tecrübeye yenildik’ yorumu
Adanaspor Teknik Direktör Eyüp Arın, Erzurumspor mağlubiyetinin ardından ...
Bilazer: ‘Önemli olan kazanmaktı’
Erzurumspor FK Teknik Direktör Muzaffer Bilazer, Adanaspor maçının ardından ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri