Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EKONOMİ
1 Temmuz 2011 Cuma - 09:03

Doğalgaz kullanma oranı arttı

Erzurum’daki doğalgaz abonesi sayısı, 63 bine ulaştı. Tayin dönemi olması nedeniyle yaşanan ev ve adres değişiklikleri ise, yeni abonelerin sayısında artış yaşanmasına neden oldu.

Doğalgaz kullanma oranı arttı

ERZURUM(GHA) – Erzurum’daki doğalgaz abonesi sayısı, 63 bine ulaştı. Tayin dönemi olması nedeniyle yaşanan ev ve adres değişiklikleri ise, yeni abonelerin sayısında artış yaşanmasına neden oldu.
Palen Doğalgaz Müşteri Hizmetleri Uzmanı Gökhan Kaçmaz, Erzurum’da havaların ısınmasıyla birlikte düşen doğalgaz tüketiminin, yerini yeni aboneliklere bıraktığını söyledi. Tayin dönemi olduğu için yapılması zorunlu olan adres ve ev değişiklikleri dolayısıyla birçok vatandaşın yeni abonelik yaptırmak için Palen Doğalgaz merkezine başvuruda bulunduğunu kaydeden Kaçmaz, sadece Mayıs ayından bu yana işleme koyulan yeni abonelik sayısının bine ulaştığını bildirdi. Toplam doğalgaz abonesi sayısının 63 bin olduğunu vurgulayan Kaçmaz, bu rakamın yılsonuna kadar 70 bine ulaşmasının beklendiğini kaydetti.
Sadece yaz dönemi içerisinde gerçekleştirilen abonelik işlemlerinin, geçen yıl aynı dönemine göre yüzde 30 oranında artış gösterdiğini belirten Müşteri Hizmetleri Uzmanı Kaçmaz, bu artışın, doğalgaza gösterilen ilginin bir göstergesi olduğunu ifade etti. Kaçmaz, “Erzurum, doğalgazla tanıştığı ilk dönemlerde daha önce tüketimi olmadığı için çekimser bir durum sergiliyordu. Fakat zaman geçtikçe doğalgaza olan yakınlık arttı ve doğalgazla ısınmanın, abonelere çok daha fazla avantaj sağladığı anlaşıldı. Bununla birlikte binalarda yapılan fiziki düzenlemelerle birlikte doğalgaz artık daha kazançlı bir yakıt haline geldi. İnsanlar ısınmak için kullanmaya tereddüt ettikleri doğalgazı, şimdi mutfaklardan banyolarına varıncaya kadar kullanmaya başladılar.” ifadelerini kullandı.
DOĞALGAZ FATURALARI 15 LİRAYA KADAR DÜŞTÜ…
Öte yandan yaz mevsiminin gelişiyle birlikte ısınma giderlerinin de önemli ölçüde düştüğünü vurgulayan Gökhan Kaçmaz, bu dönemlerde doğalgaz tüketiminden dolayı yapılan ödemelerin 15 ile 25 lira arasında değişmeye başladığını ifade etti. Ekim ayına kadar bu sürecin devam edeceğini, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte kullanımın yeniden artışa geçeceğini dile getiren Kaçmaz, “Doğalgaz yaz mevsimlerinde sadece zorunlu kullanım alanlarında tüketiliyor.” dedi.
Kaçmaz, doğalgazın çevre dostu bir yakıt olduğunu, havayı kirletmediğini ve diğer katı yakıtlara göre sağlık açısından da pek bir sakıncasının bulunmadığının altını çizerek, konutlarında halen daha doğalgaza geçmemiş olan vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Erzurum’da doğalgazla halen daha tanışmamış olan konutların yöneticilerini ve sakinlerini, hem ekonomik, hem de çevre dostu bu yakıtla tanışmaya davet ediyoruz.” ifadesini kullandı.
 

 
İtfaiye’den merhamet operasyonu
 
Iğdır Yolu’nda kaza: 2 Ölü, 5 Yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Turizm, kalkınmayı tetikleyecek
Erzurum’da innovasyon eğitimleri veren Technopolis firmasının Türkiye ...
Erzurum’dan AB açılımı
Çağlayan Bilim Kültür ve Sanat Derneği, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından ...
DATAE’den tarımsal eğitim
Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nce “Doğu Anadolu ...
 
Tarımda olumlu süreç
Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği, 59 milyon lira olarak ...
İstihdama’’Güvenli’ yaklaşım
Türkiye ekonomisinin ana sorunu haline gelen işsizlik problemine çözüm ...
Şeker fabrikasından taşınmaz ihalesi
Türkiye Şeker Fabrikaları A Türkiye Şeker Fabrikaları A. Ş. 'nin mülkiyetine ...
 
TÜMSİAD’dan Makedonya çıkarması
TÜMSİAD'lı İş Adamlarından Kosova’dan sonra Makedonya’ya çıkarma yaptılar. ...
Göç sorununa kararlı yaklaşım
Palandöken İlçe Kaymakamı Esmer, hazırladıkları projelerle köyden kente ...
Anadolu Zirvesi'ne doğru..
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nca ikincisi gerçekleştirilecek olan ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri