Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
En kıymetli varlığı babasının İstiklal Madalyası
En kıymetli varlığı babasının İstiklal Madalyası
ATAUNİ’de ortak akıl istişaresi
ATAUNİ’de ortak akıl istişaresi
Erzurum’dan gönderilen 300 kg kaçak et imha edildi
Erzurum’dan gönderilen 300 kg kaçak et imha edildi
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
Erzurum ülke ortalamasını geçti
Erzurum ülke ortalamasını geçti
HABERLER>TÜRKİYE
15 Nisan 2013 Pazartesi - 18:16

Doğu O’nun sevgisinde buluştu

Alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Peygamberin(SAV) kainata teşrifini ifade eden Kutlu Doğum haftası tüm ülkede olduğu gibi, Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde coşkulu etkinliklerle idrak ediliyor.

Doğu O’nun sevgisinde buluştu

ERZURUM
Alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Peygamberin(SAV)  kainata teşrifini ifade eden Kutlu Doğum haftası tüm ülkede olduğu gibi, Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde coşkulu etkinliklerle idrak ediliyor.
ELEŞKİRT’TE KUTLU DOĞUM HAFTASI
Ağrı’nın Eleşkirt Anadolu Meslek Lisesi tarafından Kutulu Doğum Haftası nedeniyle bir program düzenlendi. 100. Yıl İlköğretim Okulu çok amaçlı spor salonunda, Eleşkirt Anadulu Meslek Lisesi tarafından düzenlenen program, Peygamberimiz Hz. Peygamber’in (s.a.v) güzel ahlakını anlatan slayt gösterisiyle başladı. Davetlilere gül suyu ve çikolatanın da ikram edildiği program, Anadolu Meslek Lisesi kız ve erkek öğrencileri ayrı ayrı korolar halinde ilahiler söyledi.
Yücekapı Belde Belediye Başkanı Nurettin Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Uğurlu, İlçe Mal Müdürü Nazar Teker, Eleşkirt Müftü Vekili İlhan Yalçın, Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Öztürk, öğretmenler, öğrenci velileri ve vatandaşlar.
BİTLİS’TE KUTLU DOĞUM ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR
Bitlis Valiliği, Bitlis Belediyesi ve il Müftülüğünün organizesinde gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çeşitli programlarla devam ediyor. Hazırlanan programın ikinci gün etkinliklerinde etli pilav dağıtımı gerçekleştirildi. Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ve İl Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç, Gökmeydan Camisi önünde namaz sonrası etli pilav dağıttılar.
Kendi elleri ile vatandaşlara etli, pilav dağıtan protokol üyeleri 19 Nisan’a kadar sürecek olan etkinlikler çerçevesinde her gün farklı bir noktada etli pilav dağıtımını gerçekleştireceklerini söylediler. Vali ve beraberindekiler sıraya giren vatandaşlara kendi elleri ile pilavı dağıtıp, vatandaşlarla birlikte pilav yediler.
AHLAT MÜFTÜLÜĞÜ SALAVAT EŞLİĞİNDE GÜL DAĞITTI
Bitlis’in Ahlat İlçe Müftlüğü tarafından, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle vatandaşlara gül dağıtıldı.
Ahlat Müftülüğü'ne bağlı 50 din görevlisi tarafından, ilçedeki esnaflara ve yoldan geçen vatandaşlara Salavat-ı Şerif eşliğinde canlı gül dağıtılarak, Kutlu Doğum Haftası davetiyesi verildi. Konu ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bu hafta birçok etkinlik yapılacağını ifade ederek, "Yapılan etkinlikle hem vatandaşların Kutlu Doğum Haftalarını kutluyoruz hem de Salavat-ı Şerif eşliğinde canlı gül dağıtarak Kutlu Doğum Haftası etkinliklerimizin yazılı olduğu davetiyelerimizi veriyoruz. Oluşturduğumuz 50 kişilik ekip ise 5 gruba ayrılarak Salavat-I Şerif eşliğinde gül dağıtımı yaptılar. Etkinliklerimiz hafta boyunca devam edecektir" dedi.
AHLAT'TA KUTLU DOĞUM
Peygamber Efendimizin doğumunun 1442. yılı münasebetiyle Ahlat'ta İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen etkinlikler oldukça ilgi görüyor.
Cumartesi günü İlköğretim Okulları arasında yapılan Siyer Yarışması ve ilçede din görevlileri tarafından gül dağıtılması Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine renk katarken, pazar günü başlayan Liseler arası Siyer Yarışması da oldukça renkli geçti. Ahlat Kültür Merkezi’nde başlayan program, İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Yahya Koçak'ın Kur'an-ı Kerim tilavetini okumasıyla başladı. Ardından bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Zahit Demirel, "Bizi yoktan var eden, Peygamberimizin (S.A.V) doğum gününü bize kutlamayı nasip eden Yüce Rabbime hamdolsun. Peygamber Efendimizin (S.A.V) sevgisi olmasaydı hiçbirimiz burada olmazdık. Yine öğrencilerimizin de kalbinde Peygamber sevgisi olmasaydı, onları da buraya kimse getiremezdi. Liseler arası Siyer Yarışması’nda amaç ödül değil, Peygamberimizin hayatını daha iyi anlamak. Yarışmada derece her ne olursa olsun amacımız, öğrencilerimizin hepsiyle beraber Peygamber Efendimizin (S.A.V.) hayatını en güzel bir şekilde anmaktır" dedi.
4 etapta toplam 20 sorunun sorulduğu yarışmada Sadullah Gencer Anadolu Lisesi 150 puanla birinci, İmam Hatip Lisesi 140 puanla ikinci, Selçuklu Lisesi 90 puanla üçüncü olurken Çok Programlı Lise ise 80 puanla dördüncü oldu.
ÇILDIR’DA “VEDA HUTBESİ” YARIŞMASI
Ardahan Çıldır ilçesinde kutlu doğum haftası etkinlikleri başladı. Çıldır İlçe Müftlüğünün organize ettiği kutlu doğum haftası etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Ortaöğretim "5,6,7,8." sınıflar arasında düzenlenen veda hutbesini güzel okuma yarışmasına Aşıkşenlik, Kurtkale ve Çıldır Şehit Öğretmen Sezgin Yolcu YBO öğrencileri katıldı.Yarışmaya katılan öğrenciler veda hutbesini güzel okumak için kıyasıya yarıştılar. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere İlçe Müftülüğü tarafından çeşitli hediyeler verilirken, yarışmada dereceye giren öğrencilere 18 nisan 2013 tarihinde düzenlenecek Kutlu Doğum Haftası programda hediyeleri verilecek. Ayrıca Çıldır Lisesi öğrencileri arasında "Peygamber Efendimizin Hayatı" konulu bilgi yarışması düzenlenecek.
ERZİNCAN’DA KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ
Erzincan’da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında müftülük personeli ve vatandaşların katılımı ile kan bağış kampanyası düzenlendi. Kızılay Erzincan Kan Merkezi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan kan bağış çadırında gün boyunca kan bağışında bulunuldu.İl Müftüsü Burhan İşliyen’in de katıldığı kan bağış kampanyasında müftülük çalışanları sırayla kan bağışında bulundular. Müftü Yardımcısı Nevzat Soylu, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini ifade etti. Kutlamalar çerçevesinde Kızılay tarafından kurulan kan bağış çadırında kan bağışında bulunduklarını ifade ederek; “ Vatandaşlarımızı hayırlı bir vesileye destek vermek amacıyla Cumhuriyet Meydanı’na davet ediyoruz” dedi.
ERCİŞ’TE KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİĞİ
Van’ın Erciş ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde ‘Peygamber ve İnsan Onuru’ konulu bir konferans düzenlendi.
Erciş Kaymakamlığı çok amaçlı salonunda düzenlenen konferansa Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı Teftiş Kurulu Üyesi Başmüfettiş Sait Arslan, İlçe Müftüsü Ziya Albayrak, ETSO Başkanı Abdulkadir Arslan, kamu kurum üyeleri ile müftülük personeli katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından, konferansın açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Ziya Albayrak yaptı. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Teftiş Kurulu Üyesi Başmüfettiş Sait Arslan tarafından ‘Peygamber ve İnsan Onuru’ isimli konferans verildi. Yaklaşık bir saat süren konferansta Başmüfettiş Sait Arslan, peygamberimizin insan onuruyla ilgili hayatından örnekler verdi. 20. yüzyılda insan onurunun yok olduğu bir asır olarak ta değerlendiren Arslan, en büyük günahın ise insanı öldürmek olduğunu söyledi. İnsan onurunun ölmemesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini de anlatan Arslan, “Peygamberimiz insan onuruna çok önem vermiştir. Bizlere intikal eden her şeyi önce kendisi yaşıyordu. Siz diyanet mensupları da vatandaşlarımıza anlattıklarınızı önce kendinizde uygulayın” dedi. Konferans sonunda Başmüfettiş Arslan davetlilerin sorularına da yanıt verdi
BAŞKALE’DE KUTLU DOĞUM HAFTASI
Van’ın Başkale İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle mevlit okutularak Kur’an kursları yararına kermes düzenlendi.
İlçe Müftülüğü’nce Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle ilçe ve köylerde bulunan Kur’an kurslarının eksikliklerini gidermek amacıyla Merkez Cami Taziye Evi’nde bir kermes düzenlendi. İlçe Müftüsü Mehmet Raşit Batur, Peygamber Efendimizin Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle camide mevlit de okuttuklarını ve kermes düzenlediklerini söyledi. Kutlu Doğum Haftası boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini ifade eden Batur, Başkale halkına katılımlarından ve duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ettiğini söyledi.
ÖZALP’TA KUTLU DOĞUM HAFTASI
Van’ın Özalp İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinliklerle Kutlu Doğum Haftası kutlanmaya başlandı. İlçe Müftüsü Muhammed Aydın, beraberindeki personeliyle ilçe merkezinde esnafı ziyaret ederek gül dağıttı. Ardından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda bayanlara yönelik “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” konulu bir konferans verildi. Özalp Müftüsü Muhammed Aydın, Özalp Kaymakamı’nın eşi Mehtap Çiçek, İlçe Emniyet Amiri’nin eşi Nazan Ak ve daire amirlerinin eşleri ile halk yoğun ilgi gösterdiği konferans, Özalp İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin ilahi okumasıyla başladı.Ardından “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” üzerine konferans veren Van Müftülüğü Vaizesi Emine Araman Doğan, İslam dininin insan onuruna verdiği önemi aktardı. Konferans, İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin sahnelediği tiyatro gösterimiyle son buldu.
ÇALDIRAN'DA KUTLU DOĞUM HAFTASI
Van'ın Çaldıran ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.
AK Parti Çaldıran Gençlik Kolları tarafından organize edilen etkinliklere AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, İl Başkan Vekili Abdulhekim Karabıyık, Çaldıran Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, Çaldıran İlçe Başkanı Fevzi Akbalık, İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Eyyüp Acar, Çaldıran Gençlik Kolları Başkanı Servet Aladağ ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve binlerce kişi katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlanan kutlamalar; Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahilerin okunmasıyla devam etti. Semazen gösterisinin de yapıldığı kutlamalarda söz alan İlahiyatçı Osman Nuri Gülaçar, Peygamber Efendimizin hayatıyla ilgili konuklara bilgi verdi.
AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, iş yoğunluğu nedeniyle katılamadığı kutlama programına bir mesaj gönderdi. Bilicinin mesajının okunmasının ardından bir konuşma yapan Van Milletvekili Gülşen Orhan, geçmişte bu tür organizasyonların bu denli rahat yapılamadığını, baskı politikalarının farklı din, dil ve kültürlerin yaşamasına fırsat vermediğini söyledi. Orhan, ''Bugün böyle bir organizasyonu hiç bir sıkıntı yaşamadan yapabiliyorsak bunun sebebi Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Eskiden farklı dil, din ve kültürler büyük bir baskı altındaydı. Adeta yaşamalarına fırsat verilmiyordu. İçinde bulunduğumuz süreç halkların kendi kültürlerini yaşama noktasında daha çok özgürlükler getirecektir. Özellikle kadınlarımızdan, yani analarımızdan bu sürece katkıda bulunmaya çağırıyorum. Hangi tarafta olursa olsun çocuğunu bu kavgada kaybetmiş bütün analara sesleniyorum, sizlerin katkısı bu süreç için çok önemlidir'' dedi. Yaklaşık üç saat süren kutlamalara özellikle kadınların ilgisi hayli yoğundu.
 

 
Eski terminale yeni çehre
 
Ahıra giren kurt 80 kuzuyu telef etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜSEM Konseyi Erzurum’da toplandı
Türkiye Üniversiteler Sürekli Eğitim Merkezleri Konsey toplantısı, Atatürk ...
Erzurum’da Fenerbahçe coşkusu
Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa ligi Çeyrek final rövanş maçında Lazio ile ...
‘Unutmayın zayıf değiliz, aslında çok güçlüyüz’
Erdoğan, Kırgız-Türk Manas Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, aynı tarih ...
 
Yaralı Er Ankara’ya sevk edildi
Iğdır’da askeri aracın kaza geçirmesi sonucu ağır yaralanan Piyade Er ...
Başbakan’dan Silivri eleştirisi
Erdoğan, "Dün CHP marjinal bir partinin kuyruğuna takıldı, Silivri'de ...
Doğu Anadolu rekor kırdı…
Teşvik uygulamalarıyla ekonomisinde canlanma dönemi yaşanan Doğu Anadolu ...
 
Türkeş rahmetle anıldı
Törene, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkeş’in oğulları MHP Genel ...
Akil İnsanlar Listesi açıklandı
Çözüm sürecine katkı sağlaması beklenen Akil İnsanlar heyeti açıklandı.
Başbakanlıktan Ekmek Genelgesi
Başbakanlığın “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” Genelgesi Resmi Gazete’de yayımlandı.
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri