Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
En kıymetli varlığı babasının İstiklal Madalyası
En kıymetli varlığı babasının İstiklal Madalyası
ATAUNİ’de ortak akıl istişaresi
ATAUNİ’de ortak akıl istişaresi
Erzurum’dan gönderilen 300 kg kaçak et imha edildi
Erzurum’dan gönderilen 300 kg kaçak et imha edildi
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
Erzurum ülke ortalamasını geçti
Erzurum ülke ortalamasını geçti
HABERLER>SİYASET
15 Nisan 2013 Pazartesi - 17:55

Eski terminale yeni çehre

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile MNG Holding CEO'su Abiş Hopikoğlu, ortak basın toplantısı düzenledi.

Eski terminale yeni çehre

ERZURUM (İHA) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile MNG Holding CEO'su Abiş Hopikoğlu, ortak basın toplantısı düzenledi. Hopikoğlu, eski şehirler arası otobüs terminal alanı üzerine, dünyanın üçüncü büyük eğlence merkezinin de içinde bulunacağı 25'er katlı 763 konutlu site şeklinde rezidans ve AVM'nin yapılacağını söyledi.
Müceldili Konağında düzenlenen basın toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Yakutiye ilçesindeki eski şehirlerarası otobüs terminal alanı üzerine kuracakları 25'er katlı 4 rezidans ve alışveriş merkezleri ile şehrin geleceğine önemli bir yatırım yapmış olacaklarını söyledi.
Başkan Küçükler, söz konusu alan üzerinde kent otelin tasarı şeklinde yer aldığını, ancak bunun sonradan çıkartıldığı ifade ederek, “MNG Holding ihale sözleşmesi kapsamında kapalı alanlarda her türlü değişikliği yapma hakkına sahip. Yapılması planlanan kent otel projeden çıkartıldı. Bunda da hayır vardır. Şu anda Erzurum'a otel yapmak isteyen iki firma var. 280 dönüm alana sahip Olimpiyat Parkı'nda otel yapılabilir." dedi.
MNG Holding CEO'su Abiş Hopikoğlu’da eski şehirler arası otobüs terminal alanı üzerine, dünyanın üçüncü büyük eğlence merkezinin de içinde bulunacağı 25'er katlı 763 konutlu site şeklinde rezidans ve AVM'nin yapılacağını söyledi.
Hopikoğlu, “Normal şartlarda 2 yıl içerisinde tamamlanmasını planlıyoruz. Erzurum'a 340 milyon TL değerinde bir yatırım yapıyoruz. AVM'de 2 bin 400 kişi istihdam edilecek. Dünya markaları buralarda bulunacak. Rezidanslar bir odalı konutlardan 5 odalı dairelere kadar çeşitli opsiyonlarda bulunacak. Özellikle 1 odalı konutlar ülkenin zengin işadamlarına ve sanatçılara yönelik kış turizmi kapsamında satılmasını planlıyoruz. Proje tasarısında otel de vardı. Ancak oteli projeden çıkarıp yerine otel tipi tek odalı konutlar koyduk. Bu konutları ülkenin zenginlerine satmayı hedefliyoruz.
Rezidans ve AVM'yi hizmete açtığımızda bugün bu arsayı çok komik bir rakama almış gibi olacağız. Çünkü projemizin tamamlanmasıyla bölgedeki arsa ve menkul değerleri tavan yapacak. Ayrıca inşaat ve alımların yüzde 80'ini Erzurum'dan yaparak şehir ekonomisine önemli miktarda sıcak para girişini temin etmiş olacağız." diye konuştu.
 

 
5 gün yağmur var
 
Doğu O’nun sevgisinde buluştu
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ercan 20 Nisan 2013 Cumartesi 11:00

Proje nasıl açıklandı ise o şekilde yapılmalıydı.şimdi açıklanan proje için başkan Küçüklerin" bana öyle söylemişlerdi" bahanesi ne kadar gerçekçidir? Terminal arsasının dörtte biri büyüklüğündeki eski Köy hizmetleri binasının 15 milyona satıldığı söylenirsen daha iyi mevkiideki Terminal binasının o fiyata gitmesini sayın Küçükler nasıl izah edebilir.

Yorumu oyla      6      4  
anadolu25 19 Nisan 2013 Cuma 18:10

erzurumun farkli mimaride modern binalara ve yapilasmaya acil ihtiyaci var. bu tarz yatirimlara kapilarimizi acmamiz gerekir. parselin ucuz gittigi inkar edilemez bir gercek ancak yapilan imar duzenlemesi ile arsanin degerinin kat kat artirildigida unutulmamali. cevredeki imara uygun bir yapilasmada parselin degeri erzurum sartlarin 40.000.000 milyon civarinda bir rakam ederdi...alisveris merkezinde belediyenin bir hakki varmi bilmiyorum eger bir orta kligi varsa cokta zarar edilmis bir alisveris olmustur diyemeyiz....

Yorumu oyla      7      4  
Dadaş Hakan 19 Nisan 2013 Cuma 13:17

Eskiden yapılmıyor der küfür ederdik,şimdilerde niye yapılıyor deyip küfür ediyoruz.Bu projeye karşı çıkanlar açılınca oradan çıkmazlar.

Yorumu oyla      7      6  
Mökkem dadaş 17 Nisan 2013 Çarşamba 19:31

Ejder tepesi kardeşim belediyede şeffaflık yokki. Birşey öğrenmeye çalışıyorsun, ne mümkün ! Elli dereden elli su getirmen gerek. Bunun yanında eğer burası konut yapılacakdıysa niçin benim erzurumumum yerli firmalarına ihale edilmedi. ?

Yorumu oyla      8      6  
ejder tepesi 17 Nisan 2013 Çarşamba 15:59

Sayın Cemal Polat Bey ile Sayın Celal Demir Bey'in verdiği rakamlar kafaları kariştırdı. İkisi ayrı ayrı meblağlar yazmışlar.Doğrusu hangisi?İkisi de bu işin uzmanı oldukları için gerçek mebleğı lütfen,Allah rızası için yazınız da halkımız neyin ne olduğunu öğrensin.Bekliyoruz.Lütfen yazınız.

Yorumu oyla      7      4  
17 Nisan 2013 Çarşamba 11:50

İptal edilmezse, mahkemeye başvurmalıyız. Burası patagonya mı?

Yorumu oyla      7      5  
Cemal polat 17 Nisan 2013 Çarşamba 03:24

Sayın Başbakan köprü ve otoyol ihalelerini ucuz teklif nedeniyle iptal etti.Çünkü gercege yakın teklif verilmemişti. Şimdi Ahmet Bey sizde Insaat ruhsatindaki 809 konut ve 197000m2 Avm yapılacak arsayı kendi malın gibi düşünerek Şehrulemin olarak elini vicdanına koy 125milyonTL ucuza verilen kamu malinin ucuza gitmemesi için farkı MNG den al ayağını öpelim. Yoksa Bu vebalin altında kalırsınız. Belki size birsey olmaz. Fakir fukarinin 125 milyonu ile zenginlerin zenginliğine zenginlik katmayın.Bu vebal çok ağır. Bu hesabı uzmanlara yaptırın yazık...

Yorumu oyla      11      5  
Celal Demir 17 Nisan 2013 Çarşamba 03:05

Acaba bu 68000m2 arsa Ahmet Beyin şahsi mülkü olsaydı bu mülkü MNG ye verdigi 27milyon300 bine satar miydi?. En az yüzde yirmibes kat karşılığında verirdi ve cebine Insaat ruhsatindaki 809 konut ve197000m2 Avm den 150 milyon para girerdi . Peki sozkonusu halkın malı olunca neden çok düşük olan bedele verildi . Yoneticiler kurumları basiretli tüccar gibi yönetmek zorundadır. Aradaki 123 milyon Tl farkın hesabını Erzurum'a vermeli. Erzurum Büyükşehir belediyesinin yaklaşık iki yıllık bütçesi neden birilerine kanalize ediliyor. Bunun hesabı önemli. Bugün Sukrupasa da bile arsalar yüzde yirmibes katkarsiligi gidiyor. Sanki MNG sosyal yardımlaşma vakfı konutları yapıp millete bedava verecekmiş yok öyle birsey. Kayıp olan rakam ortada esas tartışılması gereken konu bu fark nereye gidiyor.İmar degisikligini yaparken baskan Erzurum halkına tarihi Çifte minareyi yapacagını beyan etmişti.Rant için neden bu projeden vazgeçildi. Yoneticiler verdikleri beyanları ile itibar kazanırlar. Yazıklar olsu

Yorumu oyla      12      4  
helal olsun size!!!!!!! 16 Nisan 2013 Salı 15:20

her iş gibi bu işinde cılkını çıkarttınız resmen yaa! iki yıl boyunca ikiz kuleler diyin otel diyin sonra kalkın karşımıza bir konut projesiyle çıkın. bu nasıl bir iştir ya. üstelik kalkın birde diyinki oteli yok projeden çıkarttık kuleleri devasa binalara dönüştürdük. Allahım yarabbim bunların özürleri kabahatlerinden beter olmuş resmen. Sayın Başbakan estetik şehirlerden bahsederken hele bunların yaptığı işlere bakın. Bu zihniyet bu kafa bu anlayışla erzurum buraya kadar beyler. Seçimler yaklaşıyor bu anlayış ve bu kafalar ait oldukları gövdelerle birlikte değiştirilmez iseler bir oyda bir oydur vallahi de ben bunlara oyumu vermem billahi de oyumu vermem.

Yorumu oyla      14      5  
Sancak ASLAN 16 Nisan 2013 Salı 14:22

Sayın Başkan Otelin yatırım proğramından çıkarılması büyük bir talihsizlik daha önce otel ve avm yapılacak diye günlerce reklam yaptınız fakat bugün bundada hayır vardır diyerek bizleri kandırmaya çalışıyorsunuz. Allah aşkına siz ne yapmaya çalışıyorsunuz MNG Holdingin oteli Erzuruma yapmamasının ne kadar büyük bir eksiklik olduğunu anlamıyormusunuz. WOW Otelleri bugün türkiyede binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor otelin yapılması ilimize ne kadar büyük katma değer sağlayacaktı siz bunun farkında değilsiniz herhalde. halkı kandırmayın ve lütfen ilgili firmanın projeyi eski haliyle uygulamasını bu olmuyorsada dernhal sözleşmeyi fesh ediniz. yapacağınız konutları zenginlere satacağınızı söylüyorsunuz iş sonunda yaptığınızın yanlış olduğunu anlarsınız ama iş işten geçer olanda Erzuruma olur.........

Yorumu oyla      18      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bulutlar’dan istişare turu
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi’nde ...
Dar gelirli ailelere yardım
Yakutiye Belediyesi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve diğer yardım ...
Yılmaz partililerine seslendi
AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Nisan ayı İl Danışma Meclisi ...
 
Gözütok’tan kutlu doğum mesajı
Büyük Birlik Partisi (BBP) Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok, Kutlu Doğum ...
AK Parti’de Baro ağırlaması
AK Parti Erzurum Kadın Kolları, Erzurum Barosu’na kayıtlı kadın avukatları ağırladı.
‘Veda Hutbesi İlkemizdir’
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Kutlu Doğum haftası nedeniyle yayınladığı ...
 
DES Sandığa gitti
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) 2. Olağan Kongresi'nde Gürkan Avcı, ...
Yenişehir’e alt geçit
Yenişehir’de altgeçit yapılıyor. 70 günde tamamlanması planlanan alt geçit ...
Çalık’tan MEB'e WEB Tepkisi
ERZURUM Gazetesi / Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Telekom işbirliğiyle ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri