Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>BÖLGEDEN
29 Temmuz 2011 Cuma - 04:47

Doğu’da Ramazan heyecanı dorukta

Doğu Anadolu Bölgesi illerinde ramazan hazırlıkları devam ediyor. Erzurum’da Büyükşehir, Palandöken, Yakutiye ve aziziye Belediyeleri ramazan gecelerini şölene çevirecek etkinliklere hazırlanırken, çok sayıda hayırseverin desteğiyle iftar çadırları açılarak, yoksul ve dar gelirlilere iftar desteği sağlanacak.

Doğu’da Ramazan heyecanı dorukta

DERLEYEN: DİLEK BAYRAK/ERZURUM GAZETESİ
Doğu Anadolu Bölgesi illerinde ramazan hazırlıkları devam ediyor. Erzurum’da Büyükşehir, Palandöken, Yakutiye ve aziziye Belediyeleri ramazan gecelerini şölene çevirecek etkinliklere hazırlanırken, çok sayıda hayırseverin desteğiyle iftar çadırları açılarak, yoksul ve dar gelirlilere iftar desteği sağlanacak. Ramazan ayında aziziye Belediyesi 4 bin yoksula yardım edecek.
Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün başlattığı kampanya ile  korunmaya muhtaç yetim ve kimsesiz çocuklar iftar için evlere davet edilecek.
CAMİLER HAZIR
Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Ramazan ayı öncesi tüm cami ve mescitlerin elden geçirilip bakım ve temizliklerinin yapıldığını söyledi.Van İl Müftülüğü, Ramazan ayı hazırlıklarını tamamladı. Ramazan ayı öncesi bir basın toplantısı düzenleyen Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Arvas, "İl ve ilçe müftülükleri tarafından camilerde vaazlar verilecek. Bayanlara yönelik 90 camide her gün mukabele okunacak. Ramazan ayında vatandaşların dini sorularını 0432 214 76 50 telefonla yanıtlayacağız. Tüm camilerde mukabele programları yapılacak. Fakir aileler tespit edilerek onlara iftar yemeği verilecek. Ramazan öncesi tüm cami ve medreseler elden geçilerek bakım ve temizlikleri yapıldı" dedi.
Arvas, ayrıca bu yıl fitre miktarının da Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından 7.50 kuruş olarak belirlendiğini söyledi.
MALATYA'DA RAMAZAN'DA EKMEĞE ZAM YOK
Malatya'da Ramazan ayında ekmeğe zam yapılmayacağı bildirildi.
Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, Ramazan fırsatçılığı yapmayacaklarını ve Ramazan ayında ekmeğe zam konusunun gündemlerinde olmadığını belirtti. Fırıncılar Odası'nın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nden 300 gram ekmeğin rayici 70 kuruş alınmasına rağmen, fırınlar, genelde 50 kuruştan ekmeği satıyor. Bazı açık ekmek fırınları da 200 gram ekmeği 50 kuruştan satıyor.
Ticaret ve Sanayi Odası'ndan rayiç alan somun fırın ekmek fabrikaları da sütlü ekmek diye çıkardıkları 200 gram somun ekmeğini 50 kuruştan satıyor.
IĞDIR'DA RAMAZAN ÖNCESİ SIKI DENETİM
Iğdır Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Ramazan ayı öncesi denetimlerine hız verdiler.
Iğdır Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü M. Nuri Turan, beraberindeki gıda mühendisleri ile birlikte yaklaşan Ramazan ayı öncesi kentte gıda imal eden ve satan iş yerlerini denetledi. Denetimlerle ilgili bilgi veren Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü M. Nuri Turan, sürekli yapılan bu kontrolleri Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte sıklaştırdıklarını söyledi. Zaman zaman kendisinin de bizzat denetimlere katıldığını ifade eden Turan, amaçlarının, gıda imal eden ve satan iş yerlerinin halka daha kaliteli ve sağlıklı ürünler vermesini sağlamak olduğunu kaydetti. Turan, Türk Gıda Kodeksi'ne uygun olmayan gıda ürünlerini satmaya çalışan kişilere taviz vermeyeceklerini söyledi.
Denetimler kapsamında kentteki lokantaları, pastaneleri ve fırınları gezdiklerini belirten Turan, gördüğü izlenimlerden memnun olduğunu kaydetti. Denetledikleri yerlerde halk sağlığını tehdit eden bir unsurla karşılaşmadığı için iş yeri sahiplerini tebrik eden Turan, kimsenin halkın sağlığıyla oynayamayacağını ifade etti.
ZABITADAN RAMAZAN AYI ÖNCESİ DENETİM
Hakkari Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Ramazan ayı öncesi fırın, pastane, imalathane ve marketleri denetledi.
Zabıta Müdürü Fahri Berkay başkanlığındaki ekip, bugüne kadar sürdürdükleri gıda ve hijyen denetimlerini yaklaşan Ramazan ayı öncesi sıklaştırdı. Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu'nun talimatıyla denetimlerine hız veren zabıta ekipleri, gıda satışı yapan marketler, ekmek fırınları, pastaneler ve imalathanelerde denetimlerde bulundu. Denetimlerde gıdaların son kullanma tarihleri, iş yerlerinin temizliği, çalışanların portör muayene kartları, kıyafetleri, fırınlarda ekmeklerin gramajları kontrol edildi. Zabıta ekipleri, esnafların iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarının olup olmadığını da kontrol etti.
Yaptıkları denetimlerle ilgili basın mensuplarına bilgi veren Zabıta Müdürü Fahri Berkay, yaklaşan Ramazan ayı öncesi denetimlerde bulunduklarını söyledi. Berkay, ''Bu tür denetimlerimiz zaten düzenli bir şekilde yapılmaktadır. Ancak bugün ağırlıklı olarak ekmek fırınlarında, baklava ve pasta imalatı yapan yerleri ve satış noktaları ile marketlerde denetimler yaptık. Denetimlerimiz devam edecektir. Esnaflarımızdan isteğimiz imal etmiş oldukları ürünleri mutlaka temiz ve hijyenik ortamlarda yapsınlar ve satışa sunsunlar. Ayrıca imal tarihi geçmiş mamul satmasınlar. Yaklaşan Ramazan ayı ile birlikte denetimlerimizi daha da sıklaştıracağız. Uyarımıza uymayan esnaflar hakkında gerekli cezai işlemleri uygulayacağız'' dedi.
RAZAMAN’DA KORUNMAYA MUHTAÇ ÇOCUKLAR İFTAR DAVET EDİN
Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın, Ramazan’da vatandaşların korunmaya muhtaç yetim ve kimsesiz çocukları iftar için evlerine davet etmelerinin çocuklar için çok iyi olacağını söyledi.
Bakanlığa ait yurtlarda ve sevgi evlerinde barınan çoğu yetim ve öksüz çocukların ev ortamında iftar yapmasının psiko - sosyal gelişimlerine katkı sağladığını kaydeden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın, böyle bir davetin çocukların hoşuna gideceğini dile getirdi.
Hayırsever ve ekonomik durumu iyi olan vatandaşların Ramazan süresince yurtlarında ya da sevgi evlerinde kalan kız ve erkek çocukları evlerine iftara götürebileceklerini ifade eden Aydın, yuvalardaki çocukların, yıl boyunca Ramazan ayının gelmesini ve aile ortamında iftar açmanın özlemiyle yaşadığını söyledi.
Ramazan’da sivil toplum örgütleri, resmi kurum ve kuruluşların vereceği iftar davetlerine, korunmaya muhtaç çocukları da davet edebileceklerini aktaran Aydın, "İftara gidemeyip yurtta kalan çocukların üzülmesini önlemek için çocukların evlerde, ailelerin yanında ya da sivil toplum kuruluşları ile resmi kurum ve kuruluşların vereceği iftar yemeklerine davet edilmelerini istiyoruz. Devlet olarak çocukların sevgi ve şefkat haricinde bütün ihtiyacını karşılayabiliyoruz. Sevgi, şefkat ve merhamet duygularını ise iftar davetlerine katıldıkları ortamlarda kazanabiliyorlar” diye konuştu.
SON RAMAZAN UMRE KAFİLESİ UĞURLANDI
Malatya'da Ramazan ayının son umre kafilesi uğurlandı.
Şehirler arası otobüs terminalinde düzenlenen programla 121 kişi Umre'ye uğurlandı. Müftü Hacı Yusuf Gül de Umre ziyaretine gidenleri uğurlayanlar arasındaydı. Müftü Hacı Yusuf Gül, bu dönem toplam umreci sayısının 2 bini bulacağını belirterek, Diyanet İşleri Başkanlığı kanalıyla Umre'ye gidecek vatandaş sayısının ise 408 olduğunu söyledi.
Tekbirlerle uğurlanan 121 kişinin Ramazan ayını kutsal topraklarda geçirecekleri kaydedildi.
ERZİNCAN BELEDİYESİ’NDEN AÇIK HAVA SİNEMA ŞÖLENİ
Erzincan Belediyesi, “7 Gece 7 Film” adlı organizasyon kapsamında, açık hava sinema gösterileri düzenliyor.Her akşam bir mahallede düzenlenen programlara binlerce Erzincanlı ilgi gösteriyor.
Pazar gününden bu yana üç gösteri düzenleyen belediye 15 mahallenin sakini olan yaklaşık 60 bin kişiyi evlerine gönderdiği davetiyeler ile açık hava sinema gösterisine davet etti. Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır’ın da bizzat katıldığı programlarda vatandaşlar, Erzincan’da bir ilk olan açık hava sinema gösterilerini gerçekleştirdikleri için Başkan Çakır’a memnuniyetlerini dile getiriyorlar.Konu hakkında bir açıklama yapan Çakır, kültürel etkinlikler kapsamında bir ilke daha imza attıklarını vurgulayarak, “Şehrican Akşamları akabinde, açık hava sinema gösterileri ile Ramazan öncesinde hemşehrilerimize dolu dolu yaz akşamları yaşattık.” dedi. Çakır sözlerini şöyle sürdürdü: “Ramazan ayı da çok dolu geçecek. Ramazan eğlenceleri çadırımız sürprizlerle dolu. Ayrıca bu yıl bir başka ilke daha imza atarak, iftar sofralarını ihtiyaçlı evlerinde kuruyoruz. Her mahallede bir ekibimizle sıcak yemek dağıtıyoruz. Şimdiden tüm vatandaşlarımızın ramazan ayları hayırlı olsun.”
SARIKAMIŞ’TA CAĞ KEBABINDA RAMAZAN İNDİRİMİ YAPILACAK
Kars’ın Sarıkamış ilçesinde cağ kebabı lokantası işleten Zürbe Çakal, Ramazan ayı boyunca cağ kebabını indirimli olarak vatandaşların hizmetine sunacağını bildirdi.
Sarıkamış’ta 1981 yılında beri cağ kebapçılığı yapan olan Zürbe Çakal, yaptığı açıklamada, tanesini 4 liradan sattığı cağ kebabını, Ramazan ayı boyunca vatandaşlara 3 liradan satacağını söyledi.
Mübarek Ramazan ayı nedeniyle böyle bir hizmeti uygun gördüğünü belirten Çakal,”Amacımız herkesin bu mübarek ayda iftarlarını cağ kebabıyla açmasını sağlamak. Bu yaptığımız indirimle vatandaşlarımıza yalnızca iftarlarda hizmet vereceğiz. Ayrıca cağ kebabından sonrada közde matara çayı ikramımızda var” dedi.
ZABITADAN RAMAZAN ÖNCESİ SIKI DENETİM
Van Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı öncesi denetimlerini hızlandırdı.
Kent merkezinde denetimlerini aralıksız sürdüren zabıta ekipleri, fırınlar başta olmak üzere gıda malzemesi satan birçok iş yerine ani baskınlar düzenledi. Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte denetimlerini daha da sıklaştıran zabıta ekipleri, bazı iş yerlerinin hijyenik koşullara uymadığını tespit etti. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Zabıta Müdürü Vahap Kıpçak, denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirtti. Özellikle fırın, unlu mamuller ve tatlı imalathanelerinde denetimlerinin sıklaşacağını söyleyerek, "Seçimden sonra denetimlerimize hızlı bir şekilde başladık. Özellikle fırın, kasap, lokanta, manav, unlu mamuller ve tatlı imalathaneleri gibi iş yerlerinde denetimlerimizi sürdürüyoruz. Rutin çalışmalar dışında Ramazan ayı öncesi denetimlerimizi de hızlandırdık. Fırınlar, kasaplar ve lokantalar denetlendi. Sırada ise manavlar, tatlı imalathaneleri ve unlu mamuller var. Bunları da süratle denetleyeceğiz" dedi.
Denetimler esnasında hijyene uymayan iş yerlerine de gerekli yasal işlemlerin uygulandığını belirten Kıpçak, "Temmuz ayı içerisinde 50 fırın, 70 lokanta, 47 bayan ve erkek kuaför salonu, 58 kasap ile tavuk satış merkezi ve 120 gıda satan iş yerinde denetimler yaptık. Hijyenik olmayan iş yerlerine gerekli yasal işlemler yapılmıştır. Çalışmalarımız Ramazan ayında da daha kapsamlı devam edecektir. Bizim için halkın sağlığı çok önemli. Bu konuda kesinlikle taviz vermeyiz" şeklinde konuştu.
ET FİYATI UYARISI
Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Malatya'da et kesiminin 16 TL'den yapıldığını ancak, marketlerde fiyatın 19 ile 33 TL arasında değiştiğini belirterek, "Belediye Başkanımız et fiyatına el koyarak, Esenlik Şirketi aracılığı ile dengeyi sağlamalıdır" dedi.
Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, et fiyatlarının önemli ölçüde oynandığını iddia ederek, Ramazan ayı öncesinde et fiyatlarında oynama olabileceği uyarısında bulunarak, "Mezbahane de etin kesim fiyatı 16 TL'dir. Sakatatların da düşürülmesiyle bu fiyat 14 TL'ye kadar iniyor. Ancak marketlerde etin fiyatı 19 ile 33 TL arasında değişiyor. Malatya'da en büyük et kesimcisi Malatya Belediyesi'nin Esenlik Şirketidir. Öncelikle Belediye'nin kendi marketleri aracılığı ile et fiyatında dengeyi sağlamasını
istiyoruz. Bunun sağlanmasını Belediye Başkanımızdan, kamuoyu önünde talep ediyoruz" dedi.
SYDV KÖMÜR DAĞITIMINA RAMAZAN'DA BAŞLIYOR
 Van Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından dar gelirli vatandaşlara yapılacak kömür dağıtımının Ramazan ayında başlayacağı bildirildi.
Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş, Van merkeze bağlı ve Bostaniçi beldesine bağlı mahalle muhtarlarıyla valilikte bir araya gelerek, kömür yardımı ve Ramazan ayında kurulacak iftar çadırı ile ilgili bir değerlendirme toplantı yaptı. 34 mahalle muhtarının katıldığı toplantıda Vali Yardımcısı Demirbaş, dar gelirli vatandaşların soğuk havalardan etkilenmemeleri ve dağıtım sırasında sorun yaşanmaması için kömür dağıtımına Ramazan ayında başlanacağını söyledi. Daha önce alfabetik sıraya göre dağıtılan kömürlerin gelen talepler üzerine muhtarlar tarafından çekilecek kura ile belirleneceğini ifade eden Demirbaş, bu yıl dağıtılacak kömürün geçen yıl olduğu gibi yine Kütahya Tavşanlı'dan tren yolu ile getirileceğini kaydetti. Bu yıl 41 bin ton kömür dağıtılacağını kaydeden Demirbaş, daha önceleri olduğu gibi kömürlerin vatandaşlara ücretsiz ve eve teslim yapılacağını bildirdi. Yapılan bilgilendirme toplantısının ardından muhtarlar kura çekimi ile mahallelerinin ne zaman kömür yardımı alacağını tespit etti.
 İFTAR ÇADIRI BU YIL RENKLİ GEÇECEK
Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş, muhtarla yaptığı toplantıda daha önce şehir merkezinin çeşitli mahallelerine kurulan iftar çadırının bu yıl tek merkezde olacağını bildirdi. Demirbaş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından kurulacak ve her gün bin kişiye verilecek iftar verecek çadırın da bu yıl Vali Konağı karşısında bulunan Hüsrevpaşa İlköğretim Okulu bahçesine kurulacağını söyledi. Demirbaş, iftar çadırında yemek öncesi ve sonrası çeşitli sosyal etkinliklerin yapılacağını söyledi.
ESKİ RAMAZANLAR CANLANDIRILACAK
Malatya Park AVM'de Ramazan ayı boyunca düzenlenecek etkinliklerle eski Ramazanlar canlandırılacak. Malatya Park AVM'de Ramazan ayı etkinlikleri ilki 1 Ağustos'ta başlayacak. Atilla Arcan'ın 1-7 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştireceği ' Binbir Surat Atilla Arcan ' tiplemeleri ile başlayacak olan Ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde Malatya Sahne Sanatları Merkezinin hazırladığı orta oyunları, gölge oyunları Ramazan boyunca her gün iftardan sonra ziyaretçilerle buluşacak. Ayrıca Ramazan ayı boyunca Perşembe gününden Pazar günlerine Fasıl Müzik dinletileri ile Ramazan'ın lezzetine bir parça daha lezzet katılacak.
Ramazan ayının 2. haftası 8-14 Ağustos tarihleri arasında Malatya 'da bir ilki ziyaretçilerinin beğenisine sunacak olan Malatya Park AVM, Kanuni Sultan Süleyman, Hürrem Sultan, Ramazan Davulcusu ve Şıracısı karakterleri ile Ramazan ayını yaşatacak.
15-21 Ağustos Ramazan-ı Şerif 'in kutsallığının tamamen hissedildiği günlerde Konya Sema Topluluğunun gerçekleştireceği Semazen Gösterileri ile Türk kültürünün en özel mirası Malatya Park'ta hayat bulacak.
Malatya Park AVM, 2 dev ismi Malatya ile buluşturacak. 17 Ağustos tarihinde Türk Tasavvuf Müziğin güçlü sesi Ahmet Özhan ve Ramazan bayramının coşkusunun bayramın 2.gününde yaşatmak için sevenleri ile buluşacak olan Dursun Ali Erzincanlı, birbirinden anlam yüklü şiirleri ile duygulu anlara imza atacak ve Ramazan-i Şerif uğurlanacak.
Malatya Park AVM tarafından yapılan açıklamada, "Farklı etkinlikleri ile tüm ziyaretçilerinin memnuniyetini hedefleyen Malatya Park AVM, en değerli ziyaretçilerini unutmuyor ve 9-10-16-17 Ağustos tarihlerindeki Ramazan'a özel hazırlanan Çocuk Atölyeleri ile marifetlerini sergilemeye hazırlanıyor. Etkinliklerimize halkımızı davet ediyoruz" denildi.
CAMİLERDE RAMAZAN TEMİZLİĞİ
 Malatya'da, Ramazan ayı öncesinde geleneksel olarak yapılan camilerin temizliği bu yıl da gerçekleştiriliyor. Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi Genel Müdürü Hulusi Boyraz, yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın daha sağlıklı, huzurlu ve temiz bir ortamda ibadet etmelerini sağlamak için Malatya merkezde bulunan camilerimizin tamamı, Esenlik tarafından temizleniyor" dedi.
"Malatya merkezde toplam 140 camimiz bulunmaktadır. Bu camilerimizde temizlik ve ilaçlama işlemleri organizeli bir şekilde yapılmaktadır. Yapılan bu temizlik ve ilaçlama ile Ramazan ayında vatandaşlarımız daha temiz ve ferah bir ortamda ibadet edebilecekler. Bu uygulamamızı her yıl olduğu gibi Merkeze bağlı tüm mahalle camilerinin lavabo ve tuvaletlerinin temizlenmesi, cami içerisindeki halıların deterjanla yıkanması ve temizlenmesi, şeklinde gerçekleştiriyoruz" diyen Boyraz, "Camilerimizin bir kısmının temizliği tamamlandı, kalan kısmını ise Ramazan ayı başlamadan tamamlanacaktır" şeklinde konuştu.
MALATYA'DA RAMAZAN HAZIRLIĞI
Malatya'da Ramazan ayı dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlenecek.
Malatya Belediyesi Kültür A.Ş.'nin organizesi ile Ramazan ayı nedeniyle, Dini Yayınlar Kitap Fuarı, iftar çadırı ve Aspuzu'da Ramazan Geceleri programları düzenlenecek. Malatya Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Murat Nalçacı, 22.Dini Yayınlar Kitap Fuarı'nın Abdullah Gül Parkı'nda (Sümerpark) açılacağını belirterek, "Geçen yıl Sümer Lisesi karşısı, Sümer İlköğretim Okulu önüne açılmıştı. Firmalar verimli olmadığını belirtince bu yıl bu kez yine Sümerpark içindeki etkinlik alanında 22.Dini Yayınlar Kitap Fuarı'nı düzenleyeceğiz. Bugüne kadar 30 firma başvuru yaptı" dedi.
Yeni Cami Soykan Meydanı'nda yine iftar çadırı açacaklarını söyleyen Nalçacı, "Günde bin 200 - bin 500 kişiye iftarlık veriyoruz. Her gün bir kurum ve kuruluş veya iş adamı yemek masrafını karşılıyor. Bu yıl 30 günü henüz doldurmadık" diyerek, hayır sever iş adamlarından ilgi beklediklerini söyledi.
Bir günün bütün yemek masrafını karşılayacak iş adamlarının bir çeşit yemek parasını da karşılayabileceklerini dile getiren Murat Nalçacı, "Yıllardır düzenlenen iftar çadırındaki amacımız, iftar vaktinde evine yetişemeyen ve yolda geçenlere iftar yaptırmaktır" şeklinde konuştu.
Nalçacı, Ramazan ayı boyunca Abdullah Gül Parkı'nda (Sümerpark) Aspuzu'da Ramazan Geceleri programları da düzenleneceğini kaydetti.

 
İleri gözyaşlarıyla uğurlandı
 
Iğdır Üniversitesinden bir ilk
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DAKA, proje gündemiyle toplandı
Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) toplantısı Bitlis, Hakkari, Van ve ...
‘Komşunuzu ihmal etmeyin..!’
Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl Ramazan Ayı’nda “Komşuluk” konusunu ana tema olarak belirledi..
Ekili araziler zarar gördü
Ardahan'da ekili araziler yağışlar sonrasında sular altında kaldı.
 
Karaağaç Kampüsü tamamlanıyor
Iğdır Üniversitesi'nin şehir merkezinde devam eden ve içerisinde sosyal ...
Bab-ı Alem öğrencileri Doğu turunda
İstanbul'da çeşitli üniversitelerde okuyan 15 ülkeden 40 öğrencisi, Bab-ı ...
Ödül töreninde ‘Uz’ hüznü
Bingöl'de 'yılın hemşiresi' ödülüne Genç Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu ...
 
Cirit gösterisiyle coştular
Gümüşhane’de bu yıl 18.’si düzenlenen Uluslararası Kuşburnu-Pestil, Kültür ...
Doğu’da yün yıkama sezonu başladı
Kars’ın Selim ilçesine bağlı Karaçayır köyünde Ramazan ayı öncesi artan ...
'Nemrut' doğu da mı, güneydoğu da mı?
Adıyaman ve Malatya arasındaki Nemrut Dağı tartışmaları Malatya Valiliği'nin ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri