Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>BÖLGEDEN
29 Temmuz 2011 Cuma - 04:49

Iğdır Üniversitesinden bir ilk

Iğdır Üniversitesi'nin Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Caferilik Araştırma Merkezi'ni kurduğunu da söyleyen Prof. Dr. Yüce, "Caferi mezhebinden olan öğrencilerimiz bu araştırma merkezinin tüm imkanlarından yararlanacak ve burada mezhebin ileri gelen hocaları ile buluşma imkanına kavuşacaklardır.”dedi.

Iğdır Üniversitesinden bir ilk

BÜLENT MAVZER(İHA) –
Iğdır Üniversitesi'nin Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Caferilik Araştırma Merkezi'ni kurduğunu da söyleyen Prof. Dr. Yüce, "Caferi mezhebinden olan öğrencilerimiz bu araştırma merkezinin tüm imkanlarından yararlanacak ve burada mezhebin ileri gelen hocaları ile buluşma imkanına kavuşacaklardır.”dedi.
Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, alacakları 200 yeni öğrenci ile birlikte 2011-2012 eğitim öğretim yılında öğrenci sayılarının toplamda 500 olacağını bildirdi.
Açıklamalarda bulunan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulhakim Yüce, fakültelerinin özel bir konumu olduğunu söyledi. Öğrencilerin Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni tercih etmeleri halinde kentteki farklı kültürleri tanıyacağını ve geniş eğitim imkanlarına sahip olacağını ifade eden Prof. Dr. Abdulhakim Yüce, "Eğitim ve öğretimde üçüncü yılına giren fakültemizde Temel İslam Bilimleri, Felsefe ve Din Bilimleri ve İslam Tarihi ve Sanatları bölümleri bulunmaktadır. 2 profesör, 2 doçent, 16 yardımcı doçent, 1 öğretim görevlisi ve çok sayıda araştırma görevlisi ile eğitim öğretime devam eden fakültemize her yıl kontenjanla 1 ve 2. öğretimde toplam 200 öğrenci alınmaktadır. 2011-2012 eğitim öğretim yılında öğrenci sayımız toplamda 500 olacaktır" dedi.
Türkiye'nin göz bebeği Ağrı Dağı'nın eteğinde bulunan ve doğunun çukur ovası olarak bilinen yeşil Iğdır iklimi, kültür mozaiği ve sakin şehir hayatıyla üniversite adayları için bölgenin önemli bir cazibe merkezi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Yüce, "Genç üniversitemiz, yeni ve donanımlı binaları ve sosyal imkanlarının yanında alanında yetkin akademisyenlerle de göz doldurmaktadır. Oldukça yüksek puanlı öğrencilerin fakültemizi tercih etmeleri sevindirici bir durumdur. Öğrencileri fakültemize çeken önemli faktörlerden birisi, genç ve duyarlı akademisyenlerimizin onlara gösterdikleri yakın ilgi ve alakadır. Türkiye'nin her bölgesinden öğrencisi bulunan fakültemiz, bu yıl yeni ve modern teknolojiyle donatılmış olup eğitim öğretim döneminin başında faaliyete geçecek olan yeni dersliklerde eğitim faaliyetini sürdürecektir" diye konuştu.
CAFERİLİK ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ
Iğdır Üniversitesi'nin Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Caferilik Araştırma Merkezi'ni kurduğunu da söyleyen Prof. Dr. Yüce, "Caferi mezhebinden olan öğrencilerimiz bu araştırma merkezinin tüm imkanlarından yararlanacak ve burada mezhebin ileri gelen hocaları ile buluşma imkanına kavuşacaklardır. Yine Iğdır İlahiyat Fakültesi Türkiye'de diğer bir ilki gerçekleştirerek, diğer ilahiyatların ders müfredatlarında olmayan Caferilik Mezhebi ile ilgili seçmeli dersleri ders müfredatına koymuş ve bu dersleri vermek üzere Azerbaycan vatandaşı, mezhepler tarihi konusunda doktorası olan ve kendisi de Caferi mezhebinde olan Yrd. Doç. Dr. Shahi Ahmedov'u akademik kadrosuna katmıştır. Dolayısı ile Caferi mezhebinden olan öğrencilerimiz, kendi mezhebinden olan bir hocadan kendi mezhepleri ile ilgili dersleri alabilme olanağına kavuşturulmuştur. Kurulum aşamasında olan kütüphanemiz, öğrenci ihtiyaçlarına göre düzenlenerek onlara her türlü bilimsel imkanı sunacaktır" şeklinde konuştu.
KÜLTÜREL ETKİNLİKLER
Öğrenci kulüplerinin sosyal ve kültürel etkinliklerle Iğdır'a renk katarak halkın kültürel ve sanatsal eğitimine katkı yaptığına da dikkat çeken Prof. Dr. Yüce, "Iğdır'a gelen öğrenciler, Türk-Azeri kültürünü sosyal hayatta bizzat yaşayarak öğrenmektedirler. Nahçıvan, İran, Azerbaycan ve Gürcistan, cazip imkanlarla seyahat imkanı olan yakın komşu ülkelerdir. Buralara üniversite imkanları ile öğrenci gezileri düzenlenecektir. Her yıl Muharrem ayında düzenli olarak Ehli Beyt panelleri yapılmakta ve öğrencilerimiz bu panellerde aktif olarak görev almaktadırlar. Ayrıca İlahiyat Fakültemizde Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne bağlı olarak Temel İslam Bilimleri ve Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalları'nda yüksek lisans imkanları da bulunmaktadır. İlahiyat okumak isteyen sevgili öğrencilerimizi Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni tercih etmeye, sevgi ve hoşgörü ortamında buluşmaya davet ediyoruz" dedi.

 
Doğu’da Ramazan heyecanı dorukta
 
Çobanoğlu öğrencileri ödüllendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu’da Ramazan heyecanı dorukta
Doğu Anadolu Bölgesi illerinde ramazan hazırlıkları devam ediyor. Erzurum’da ...
DAKA, proje gündemiyle toplandı
Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) toplantısı Bitlis, Hakkari, Van ve ...
‘Komşunuzu ihmal etmeyin..!’
Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl Ramazan Ayı’nda “Komşuluk” konusunu ana tema olarak belirledi..
 
Ekili araziler zarar gördü
Ardahan'da ekili araziler yağışlar sonrasında sular altında kaldı.
Karaağaç Kampüsü tamamlanıyor
Iğdır Üniversitesi'nin şehir merkezinde devam eden ve içerisinde sosyal ...
Bab-ı Alem öğrencileri Doğu turunda
İstanbul'da çeşitli üniversitelerde okuyan 15 ülkeden 40 öğrencisi, Bab-ı ...
 
Ödül töreninde ‘Uz’ hüznü
Bingöl'de 'yılın hemşiresi' ödülüne Genç Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu ...
Cirit gösterisiyle coştular
Gümüşhane’de bu yıl 18.’si düzenlenen Uluslararası Kuşburnu-Pestil, Kültür ...
Doğu’da yün yıkama sezonu başladı
Kars’ın Selim ilçesine bağlı Karaçayır köyünde Ramazan ayı öncesi artan ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri