Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
‘Türkiye'nin huzurundan taviz veremeyiz”
‘Türkiye'nin huzurundan taviz veremeyiz”
HABERLER>BÖLGEDEN
12 Kasım 2011 Cumartesi - 06:34

Doğu’da Türk Halk Müziği yaklaşımı

Malatya Valiliği tarafından organize edilen "Uluslararası Malatya Türk Halk Müziği Sempozyumu" geniş katılımla başladı.

Doğu’da Türk Halk Müziği yaklaşımı

BURHAN KARADUMAN (İHA) - Malatya Valiliği tarafından organize edilen "Uluslararası Malatya Türk Halk Müziği Sempozyumu" geniş katılımla başladı.
Malatya Valiliği tarafından organize edilen "Uluslararası Malatya Türk Halk Müziği Sempozyumu"nun açılışı Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonu'nda başladı. Açılış törenine Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu ile davetliler katıldı. Sempozyumun açılışı sözleri Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu'na ait olan 'Selam Türkiye' adlı klipinin gösterimiyle yapıldı. Kabahasanoğlu, sinema sanatçısı Kemal Sunal'ın 67. yaş günü olduğunu söyleyerek, Vali Ulvi Saran tarafından Kültür Merkezi'ndeki büyük salona Kemal Sunal, diğer salona da yine Malatyalı sanatçı olan Fahri Kayahan ismini verildiğini açıkladı.
DOĞU VE TÜRKÜ
Kabahasanoğlu, "Türkü denilince ülkemizde ilk akla gelen illerden biri olan Malatya'da açılışını yaptığımız sempozyumun kültürümüze çok önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Değerli akademisyenlerin ve Türkü dostlarının sunacağı bilgilerinde sempozyumun hemen ardından kaynak kitap olarak Malatya Kitaplığı'nda yerini alacağını buradan müjdelemek istiyorum" dedi.
Sempozyumun koordinatörü Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Eski Genel Müdürü Bayram Bilge Tokel, Malatya'nın önemli bir türkü şehri olduğunu söyleyerek, il bazında ilk kez bir Türkü Sempozyumu'nun gerçekleştirilmekte olduğunu ifade etti.
Malatya'nın 9 bin yıllık geçmişi ve tarihsel ve kültürel birikimi ile yetiştirmiş olduğu ünlü devlet adamları, bilim adamları ve sanatçıları ile bölgenin önemli kentlerinden bir tanesi olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Çakır ise, "Şehirler ne kadar gelişirse, modernleşirse, alt yapı sorunlarından kurtulmuş, çağdaş görünümlü bir şehre kavuşabilir. Ama, bunu içerisinde kültürel bir eksiklik varsa, bu o kentin tamamen kendisini tamamlamadığı anlamına gelir. Burada sosyal faaliyetler, kültürel faaliyetler,sanatsal faaliyetlerin yapılacağı alanların oluşturulması, fiziki imkanların oluşturulması ve etkinliklerle canlı tutulması ve yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması gerekiyor" diye konuştu.
KÜLTÜRÜMÜZÜ BESLEYEN KAYNAK:TÜRKÜLERİMİZ
Vali Ulvi Saran ise, "Türkiye'de şehirlerde mekanlarda, lokantalarda, hastanelerde, apartman sitelerinin isimlerini tamamen yabancılaştığı, buralarda Türkçenin neredeyse hiç kullanılmadığı bir sosyal hayata tanık oluyoruz. Biz bizler için Türkiye'de ne yazık ki, ciddi bir kültür erozyonuna uğradığımızı, kültürümüzün temel değerlerini kaybedildiği anlamına geliyor. Türkü yine böylesine dış etkilerin, milli değerlerimizin de, kültürümüzü besleyen kaynakların kaybolduğu alanlardan bir tanesi. Bir pop müzik etkinliği yapılmış olunsaydı. Belki bu salon izleyicileri almayacaktı, 10 binlerce ifade edilecek bir topluluk etkinliğe katılacaktı. Ancak genel olarak bilimsel etkinlik ve toplantıların kaderi budur. Az sayıda insanın katılımı ile gerçekleşir. Bizim Maşallah salonumuz dolu ama, bundan sonraki oturumlarda da bu kalabalığı görme arzusundayız" dedi.
Sempozyumun açılışının ardından oturum başkanlığını Vali Ulvi Saran'ın yaptığı 'Türk Halk Müziğimizin Dünü, Bugünü ve Yarını' adlı oturuma geçildi. Oturumda Prof. Dr. Fikret Türkmen, Prof. Dr. Ahmet Yürür, Prof. Dr. Nihat Boydaş ve Dr. Süleyman Şenel'in panelist olarak konuşma yaptı.
'Uluslararası Malatya Türk Halk Müziği' Sempozyumu, 13 Kasım 2011 tarihinde sona erecek ve toplam 14 ayrı oturum gerçekleştirilecek.
Sempozyuma İngiltere, İran, Irak, Azerbaycan, Türkmenistan'dan akademisyenler ile birlikte toplam 80 bilim adamının katılacağı kaydedildi.

 
Vergide bir ilk….
 
2. Kattan atlayan kadın öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PKK'ya ait 2 sığınak imha edildi
Güvenlik güçleri tarafından Bingöl'ün Karlıova ilçesi kırsalında düzenlenen ...
7 kişi öldü, 23 kişi kurtarıldı
Van'ın Edremit ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle ...
Bu da bayram yolculuğu
- Kars’ın Selim ilçesinde kurban bayramı öncesi ilçede görev yapan memurlar ...
 
KCK operasyonunda 4 tutuklama
Kars ve Kağızman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ayrı soruşturmalar ...
FKA, ‘ İl Yenilik Projesi’ni tanıttı
Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) koordinasyonunda hazırlanan 'İl yenilik platformu ...
ABİGEM’den bölgesel açılım
Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından Erzincan Belediyesinde ...
 
Deprem Bölgesinde Belediyeler dayanışması
Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından, çok sayıda ...
Göç sorununa SERKA yaklaşımı
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri Hüseyin Tutar, Kars, Ardahan, ...
SERKA, kazanan projeleri açıkladı
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri