Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
HABERLER>TÜRKİYE
9 Şubat 2012 Perşembe - 17:57

Doğu’da beyaz vizyon

Doğu Anadolu Bölgesinde kar ve soğuk yaşamı olumsuz etkiliyor. Bölgenin pek çok ilinde kar yağışı sebebiyle eğitime ara verildi. Erzurum’un Tekman ilçesinde de okullar tatil edildi.

Doğu’da beyaz vizyon

Doğu Anadolu Bölgesinde kar ve soğuk yaşamı olumsuz etkiliyor. Bölgenin pek çok ilinde kar yağışı sebebiyle eğitime ara verildi. Erzurum’un Tekman ilçesinde de okullar tatil edildi.
Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, aşırı kar yağışı nedeniyle okulların 2 gün tatil edildiğini bildirdi.Korkmaz, konuyla ilgili açıklamasında, "Bitlis'te yağan kar her kesimi olumsuz etkilerken haliyle öğrenciler de bundan nasiplerini alıyor. Biz de metrelerce karın yağdığı Bitlis'te yarına kadar okulları tatil etmeyi uygun gördük. Ancak yatılı ve pansiyonlu öğrenciler için eğitim ve öğretim devam edecektir" dedi.
Bitlis'te etkisini azaltmadan devam eden kar yağışı nedeniyle il genelinde 255 köy yolu ulaşıma kapandı.255 köy yolunun ulaşıma kapandığı Bitlis'te 10 ekip; 3 kar makinesi, 14 greyder, 11 dozer, 4 servis aracı, 8 yük kamyonu ile karla mücadele çalışmalarını sürdürürken, Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, son 2 günde 60 santimetre kar yağdığını belirterek yağışın yarına kadar devam edeceğini bildirdi.
TEKMAN’DA KAR TATİLİ
Tekman ilçesinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 2 gün süreyle tatil edildi. Tekman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandığı, taşımalı eğitimde sıkıntı çekildi bu nedenle okulların Perşembe ve Cuma günleri tatil edildiği bildirildi.
MALATYA MERKEZDE OKULLARDA KAR TATİLİ UZATILDI
Malatya merkezdeki okullarda kar tatili uzatılarak 10 Şubat Cuma günü de dahil edildi.
Malatya Valiliği, il merkezinde görev yapan hamile ve emzikli bayanlar, kalp ve böbrek yetmezliği ile kontrol edilemeyen tansiyon yüksekliği ve kronik hastalıkları olanlar ve engelli kamu personeline bir günlük idari izin verdi. Ayrıca, il merkezindeki ilköğretim ve liseler de 10 Şubat Cuma günü de tatil edildi. Valilikten yapılan açıklamada, "İlimizde soğuk ve kar yağışlı havanın devam etmesi ve kar yağışı ile birlikte buzlanma ve don olayı meydana gelebileceği Meteoroloji Müdürlüğü'nün hava tahmin
raporlarından anlaşılmaktadır. Bu nedenle İl merkezindeki kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve emzikli bayanlar, kalp ve böbrek yetmezliği ile kontrol edilemeyen tansiyon yüksekliği ve kronik hastalıkları olanlar ve engelli kamu personelinin 10 Şubat 2012 tarihinde idari izinli sayılmaları, ilköğretim ve liselerinde tatil edilmesi Valiliğimizce uygun görülmüştür" denildi. Valilik kar nedeniyle Malatya merkezdeki okulları 8 ve 9 Şubat günleri tatil etmişti.
YOLCU OTOBÜSÜNDE ÖLÜM TEHLİKESİ
Diyarbakır-Bitlis karayolunun 25. kilometresindeki 2600 rakımlı Deliklitaş mevkiinde aşırı buzlama ve tipi yüzünden mahsur kalan otobüsteki yolcular ölümden döndü. Şarampole kayma tehlikesi geçiren otobüste bulunan İHA muhabiri, yaşananları saniye saniye görüntüledi.
Yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden birçok köy ve mezra yolunun kapalı bulunduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde karla mücadele çalışmaları aralıksız devam ederken, Diyarbakır-Bitlis karayolunda seyreden bir otobüs büyük tehlike atlattı. 45 yolcunun bulunduğu otobüs, yolun 25. kilometresindeki 2600 rakımlı Deliklitaş mevkiinde buzlama ve tipi nedeniyle kontrolden çıkarken, araç sürücünün ani manevrasıyla yol kenarında durabildi. Şarampole yuvarlanmaktan son anda kurtulan otobüsten inen şoför ve muavini, zincir
takmaya çalışırken tipi nedeniyle zor anlar yaşadı. Zincirin lastiğinin kopması sonucu muavin elinden yaralanırken, araçta bulunan İHA muhabiri yaşananları saniye saniye görüntüledi. Mahsur kalan araçtaki yolcular, zincirin takılmasının ardından yollarına devam etti.
ERZİNCAN’DA 218 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Erzincan ve çevresinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 218 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresine bağlı ekipler kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarına devam ediyor. Erzincan merkeze bağlı 5, Çayırlı’da 25, İliç’te 20, Kemah’ta 15, Kemaliye’de 11, Otlukbeli’de 5, Refahiye’de 80, Tercan’da 50 ve Üzümlü ilçesine bağlı 7 olmak üzere toplam 218 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresine bağlı ekipler yol açma çalışmalarına devam ederken, bu güne kadar toplam bin 58 köyün 5 bin 803 kilometre yolu ulaşıma açıldı.
ELAZIĞ'DA HAYVANLAR İÇİN MEZARLIKLARA YEM BIRAKILDI
Elazığ Belediye Başkanlığı Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından Asri ve Harput mezarlıklarına sokak hayvanları için yem bırakıldı.
Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada kentte son haftalarda etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle belediye ekiplerinin doğadaki hayvanların beslenme zorluğu çektikleri ve bundan dolayı mezarlıklara yem bırakıldığı belirtildi. Belediye Mezarlıklar Müdürü Mehmet Durna, işleri gereği Harput ve Asri mezarlıklarına sıklıkla uğradıklarını, özellikle kar yağışının oldukça etkili olduğu günlerde yüksek kısımlarda hayvanların aç bir şekilde dolaştığına tanık olduğunu söyledi. Durumu yetkililere bildirdikten sonra hayvanların beslenmesi için bir çalışma başlatması talimatını aldıklarını belirten Durna, ekiplerle birlikte özellikle kuşlar ve diğer hayvanlar için mezarlıklara yem bıraktıklarını ifade etti.
ELAZIĞ'DA 375 KÖY YOLU KAPALI
Elazığ'da yoğun kar yağışı nedeniyle 375 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne bağlı karla mücadele ekiplerinin kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüğü belirtildi. Olumsuz hava şartları nedeniyle Arıcak, Alacakaya ve Maden ilçelerine bağlı bazı köylere elektrik verilemediği bildirildi.
HAKKARİ-ŞIRNAK KARAYOLUNDA ONLARCA ARAÇ MAHSUR KALDI
Hakkari-Şırnak karayolunun 90. kilometresinde bulunan Süvari Kotra Geçidi'nde yoğun kar yağışı ve çığlardan dolayı onlarca araç mahsur kaldı. Karayolları ekipleri tarafından dün gece açılabilen yolda bekleyen sürücüler ve araçlardaki yolcular büyük sıkıntı yaşadı.
Hakkari-Şırnak karayolunda bulunan Süvari Kotra Geçidi'nde onlarca araç mahsur kalırken, yakındaki Ortaköy sakinleri, yolcuları 2 gün boyunca evlerinde misafir etti. Kar kalınlığının 1 metreyi aştığı 2090 rakımlı geçitte araçları bozulan bazı sürücüler ise Serbest Karakolu'na sığındı. Karayolları ekiplerinin yoğun çalışması sonucu gece 23.00 sıralarında açılan yolda araçları bozulan sürücülerin yardımına ise Hakkari'den gelen oto tamircileri yetişti. Karayolları yetkilileri, mevsim itibarıyla Süvari Kotra Geçidi bölgesine sürekli çığ düştüğünü belirtti. Yetkililer, 5 araçla yaklaşık 8 saatlik bir çalışma sonucunda Hakkari-Şırnak karayolunun yeniden ulaşıma açıldığını, bu güzergahı kullanan araç sürücülerinin çok dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.
MUŞ-KULP KARAYOLUNA ÇIĞ DÜŞTÜ
Muş-Kulp karayolu, çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapandı.
Geçtiğimiz Salı günü başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Muş-Kulp karayoluna çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapandı. Konuyla ilgili gazetecilere bilgi veren Karayolları Muş 113. Şube Şefi Sulhattin Ömeroğlu, "3 gündür etkili olan kar yağışından dolayı ekiplerimizi seferber ettik. Bugün yeniden başlayan kar yağışından dolayı Muş-Kulp karayolunun 32. kilometresine çığ düştü. Çığdan dolayı Muş-Kulp karayolu ulaşıma kapandı. Yolu trafiğe açmak ekipleri bölgeye yönlendirdik. Çığ tehlikesi olduğu için ekiplerimiz oldukça temkinli çalışıyor" dedi.
260 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI
Öte yandan, yoğun kar yağışından dolayı merkez ve ilçelerine bağlı 260 köy yolunun halen ulaşıma kapalı olduğu öğrenildi. Köy yollarıyla ilgili olarak İHA muhabirine bilgi veren İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Şeyhmus Yentür, "Salı günü aralıklarla başlayan kar yağışının ardından 350 köy yolumuz ulaşıma kapanmıştı. Ekiplerimiz yol açma çalışmalarına dün itibariyle başladı. Bugün sabah saatlerine kadar 90 köy yolu ulaşıma açıldı. Halen kapalı olan 260 köy yolunu ulaşıma açmak için çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.
KARS’TA 90 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI
 Kars’ta etkili olan tipi ve kardan dolayı 90 köyün yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
Kars’ta 3 gündür etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. İl genelinde okullar 2 gün tatil edilirken, İl Özel İdaresi’ne bağlı karla mücadele ekiplerinin ulaşıma kapanan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için çalıştıkları kaydedildi.
Kars Merkeze bağlı 3 köy, Akyaka 27, Arpaçay 17, Digor 15, Kağızman 9, Sarıkamış 14, Selim 5 ve Susuz’a bağlı 11 köyün yolu kar ve tipiden dolayı ulaşıma kapalı. İl Özel İdaresi ekipleri köylerin yollarının ulaşıma açılması için yoğun çaba sarf ediyor. Özellikle Digor ve Akyaka’da etkili olan tipi yol açma çalışmalarını olumsuz etkiliyor.
MALATYA'DA KAPALI KÖY YOLU SAYISI 126'YA DÜŞÜRÜLDÜ
Malatya'da kar ve tipi nedeniyle kapalı köy sayısı 160'dan 126'ya düşürüldü.
İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre, kar nedeniyle kapalı köy yolu sayısı dün 160 iken, yapılan çalışmalarla 34 köy yolu açılarak bu sabah itibarıyla 126'ya düşürüldü.
Edinilen bilgiye göre, kardan dolayı kapalı köy sayısı ilçelere göre şöyle: "Merkez 2, Akçadağ 18, Arapgir 26, Arguvan 1, Darende 5, Doğanşehir 11, Doğanyol 5, Hekimhan 19, Kale 5, Kuluncak 6, Pütürge 23, Yazıhan 1 ve Yeşilyurt 4." İl Özel İdaresi'ne ait 17 ekibin, kardan kapalı olan köy yollarını açma çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.
ÇIĞ ÇATAK İLÇESİNİ ELEKTRİKSİZ BIRAKTI
Van'da yüksek gerilim hattını deviren çığ nedeniyle Çatak ilçesi karanlığa gömüldü. Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ (VEDAŞ) ekiplerinin kar yağışı ve fırtınaya rağmen sürdürdüğü zorlu çalışmanın ardından ilçe elektriğe kavuştu.Dün sabaha karşı Van-Çatak karayolunun 72'nci kilometresine çığ düşmesi sonucu yol trafiğe kapanırken, VEDAŞ'a ait yüksek gerilim direğinin yıkılmasıyla ilçe ve köyleri elektriksiz kaldı. VEDAŞ ekipleri, günün aydınlanmasıyla ilçeye geçici enerji vermek üzere kar ve fırtına altında çığ bölgesine gitti. Elektrik direğini zorlu bir çalışmanın ardından kar altından çıkararak kabloları ayıran ekipler, daha sonra yaklaşık 15 metre yükseklikteki demir direğe çıkıp hat bağlantılarını kurarak ilçeye elektrik verdi. VEDAŞ Çatak İşletme Şefi Hekim Babür, ''Bu akşam geçici olarak ilçeye elektrik vermeye çalışacağız. Bir fazı çektik, diğer iki fazı da taktıktan sonra geçici olarak ilçeye enerji vereceğiz. Yarın ve diğer gün de çalışarak kalıcı hattı tamamlayacağız'' dedi.

 
Rize şehidimize ağlıyor
 
EMİTT'e karla katıldık
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Su akarken her il testisini doldursun’
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Türkiye, ekonomik olarak çok iyi performans ...
Yeni teşvik, herkesi teşvik edecek
Erzurum’u da yakından ilgilendiren Yeni teşvik paketi bedelsiz arazi tahsisleri, ...
Yeni Teşvikte geri sayım
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yeni teşvik sisteminin son derece iddialı ...
 
Erzurum’dan Toronto’ya Sanat’ta Anadolu Sinerjisi
“Hem Anadolu’dan hem Anadolu dışından açmış olduğum bir kadrajla batıyla ...
Başbakan Erdoğan'dan "Laiklik" mesajı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Laiklik ilkesinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na ...
Yeni teşvik sistemi hazır
Bakan Çağlayan, yeni teşvik sistemiyle ilgili, "Otomotiv, kimya, rafineri ...
 
Erdoğan Kandil Mesajı yayımladı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Mevlid Kandili, peygamberimizin yaşayışını, ...
İntibak Yasası Meclis'te
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan İntibak Yasası ...
"Zehirli sarmaşığı sulamayın"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa kamuoyuna 'filizlenen zehirli sarmaşığın ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri