Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>GUNCEL
5 Ekim 2011 Çarşamba - 02:14

Doğu’da kültür turizmi açılımı

Doğu Anadolu illerinde incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Doğu Anadolu Bölgesinin çok ciddi kültür varlıklarına sahip olduğunu bunun da iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Bölgeyi kültür ve turizm merkezi haline getireceğiz. “dedi.

Doğu’da kültür turizmi açılımı

GEYLANİ ADIYAMAN (İHA) - Ağrı'dan helikopterle Bitlis'in Ahlat ilçesine gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ilçedeki Selçuklu Mezarlığı, müze ve karşılama merkezindeki çalışmaları yerinde inceledi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz ve protokol üyeleri karşıladı. Bakan Günay ilk önce Anadolu'nun 'Orhun Abideleri' olarak ta nitelendirilen Ahlat Selçuklu mezarlığını gezerek burada Ahlat Kazı Başkanı Prof. Dr. Recai Karahan'dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra inşaatı devam eden müze ve karşılama merkezini gezerek yapılan inşaatın son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı. Bakan Günay buradaki incelemelerinin ardından Ahlat kazı evine geçti.
GÜNAY AÇIKLAMA YAPTI
Burada basın mensuplarına bir açıklama yapan Ertuğrul Günay, Ahlat'ın Türkiye'nin çok özel yerlerinden biri olduğunu belirterek, "Ahlat, Cumhurbaşkanımızın manevi himayesine alması ve Başbakanımızın da özel önem verdiği bir yerdir. Burada sadece Selçuklu Mezarlığı değil, Selçuklu eserleri daha önem kazanmıştır. Selçuklu Mezarlığı dünyanın en büyük Müslüman mezarlığıdır. Aradan 800 yıl geçmesine rağmen çok önemli bir kısmı ayakta durmaktadır. Burada uzun yıllardan bu yana bir kazı çalışması sürdürülmekteydi. Ama ne yazık ki geçmiş yıllardaki çalışmalar çok da verimli olmamıştır. Geçen yıl sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın ziyaretlerinden sonra Cumhurbaşkanımız burayı manevi himayelerine aldı, Başbakanımız da çevre duvarlarını ve iyileştirme çalışmalarına destek vermeye başladı. Buraya farklı hocalarımızı gönderdik. Taşların üzerindeki oymaları ve rehabilitasyonları ile ilgili çalışmalar yapmaya başladılar. O tarihlerde bölge ile ilgili olarak bizim de projelerimi vardı. Ahlat Selçuklu Mezarlığının iyileştirilmesi için çok ciddi biçimde kaynak ayırıyoruz. Bir yandan da yeni bir kazı ekibimiz oluştu. Kazı ekibimiz Ekim ayı olmasına rağmen hala çalışıyorlar. Karşılama merkezimizi yapıyoruz. Burayı da gelecek yıl bu tarihlerde bitirmeyi hedefliyoruz. Mezarlığın etrafı fabrikasyon tellerle kapatılacak. Duvarlar iyileştirilerek, güvenlik önlemleri de artırılacak. Projelerimizi bir kez daha gözden geçireceğiz. Tabi biz Ahlat'ın şehir merkezini de elden geçireceğiz" dedi.
Bakan Günay gönderilen ödeneklerin her kuruşunun halka kullanılması gerektiğinin altını çizerek, "Biz sizden tek bir şey istiyoruz. Gönderdiğimiz her kuruş milletim parasıdır. Hiçbir bakanın hiçbir valinin cebinden çıkan bir para değildir. Her kuruşu iyi değerlendirmeye çalışalım" ifadelerini kullandı.
"BÖLGEYİ KÜLTÜR TURİZM MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ"
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bölgenin çok ciddi kültür varlıklarına sahip olduğunu bunun da iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Bölgeyi kültür ve turizm merkezi haline getireceğiz. Ben Van Gölü havzasını turizm potansiyeline inanıyorum. Bitlis valisini de kutluyorum. Burada Van Gölü Havzası adlı bir sempozyum düzenlediği için. Biz bakanlık olarak Başbakanlığa bölgenin turizm eserlerinin korunup geliştirilmesi için bir kararname gönderdik. Bölgeyi kültür ve turizm açısından iyi biryere getirmeye çalışıyoruz. Bizim için Van Gölü havzası özel yerlerden biridir" şeklinde konuştu.
"AHLAT'TA ÜRETİLEN VAZOLAR MÜZELERDE SATILACAK"
Açıklamaların ardından Ahlat Belediye Başkanı tarafından Bakan Günay'a Ahlat'taki gençler tarafından yapılan bir vazo hediye edildi. Vazoyu inceleyen bakan Günay özellikleri hakkında bilgi alırken, bu vazoların müzelerindeki mağazalarda satılması için emir verdi. Bakan Günay ve beraberindekiler kazı evinde bir süre sohbet ettikten sonra helikopterle Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesine gitti.

 
Yılmaz, sorun takibinde
 
Somali yardımları 229 milyon TL’yi aştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ruhsat yetkisi Palandöken’in
Erzurum’da mahkeme iki Belediye arasındaki ‘ruhsat yetkisi’ tartışmasına ...
Dadaşkent bağlantı yolu yenileniyor
Büyükşehir Belediyesi, Dadaşkent’le Yıldızkent bağlantısını sağlayan 5 ...
Adsız yol cuma günü açılıyor
Yakutiye Belediyesi tarafından 2 yılı aşkın bir süredir çalışmalarını ...
 
Dünya Akdağ’ın başarısını konuşuyor
Sağlık Bakanı Akdağ , kendisinin talihli bir Sağlık Bakanı olduğu belirterek ...
Ovit’e kış geldi
Kar yağışı ve soğuk hava Ovit Dağı'nda da etkili oldu. Rize'nin İkizdere ...
A.Yesevi Mahallesi su baskını yaşamayacak
Aziziye Belediyesi Ahmet Yesevi, Bilali Habeş ve Sultan Alparslan Mahallesi’nde ...
 
Levha terörü bitmiyor..
Can güvenliği bakımından çok önemli olan karayollarındaki levhaların her ...
13 kişiyle konuşması yasak
Erzurum'un Bağbaşı Beldesinde HES eylemine katıldığı için Tortum Sulh ...
Doğu aklaştı…
Doğu Anadolu Bölgesinde kış kendini göstermeye başladı. Erzurum Palandöken ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri