Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EĞİTİM
1 Ağustos 2013 Perşembe - 14:14

ETÜ’den Kampüs açıklaması

Erzurum Teknik Üniversitesi’ne kampüs alanı olarak tahsis edilen arazi ile ilgili Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı vermesinin ardından ETÜ Rektörlüğü’nce yazılı bir açıklama yapıldı.

ETÜ’den Kampüs açıklaması

ERZURUM (İHA) - Erzurum Teknik Üniversitesi’ne kampüs alanı olarak tahsis edilen arazi ile ilgili Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı vermesinin ardından ETÜ Rektörlüğü’nce yazılı bir açıklama yapıldı.
Erzurum Teknik Üniversitesi’ne kampüs alanı olarak tahsis edilen arazi ile ilgili TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Genel Merkezi tarafından Erzurum 1. İdare Mahkemesine yürütmenin durdurulması talebiyle açılan davanın 23.11.2012 tarihinde esastan reddedildiği belirtilen açıklamada, Bunun üzerine, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Genel Merkezi tarafından Danıştay’a itiraz edildiği, Danıştay 10. Dairesinin davalı idareler olan Maliye Bakanlığı ve Erzurum Valiliği’nden dava konusuna ilişkin bilgi ve belgelerin istenmesinden sonra bu konuda yeniden bir karar verilinceye kadar yürütmenin durdurulmasına 02.07.2013 tarihinde oy çokluğu ile karar verdiği belirtildi.
Konu ile ilgili olarak, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla yazılı bir açıklama yapılmasına karar verildiği belirtilen açıklamada, “Üniversitemizin kampüs alanının belirlenmesi için oluşturulan 8 kişilik Kurulun, 15.04.2011 tarihinde almış olduğu karar ile Erzurum Teknik Üniversitesi’ne mevcut arazi tahsis edilmiştir.
Erzurum Teknik Üniversitesi kampüs alanı, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Planlama ve İmar Genel Müdürlüğü tarafından 28.12.1981 tarihinde onanan Erzurum ve Yakın Çevresi 1/25.000 Ölçekli İmar Planlarında “Üniversite Alanı” olarak belirtilmiştir. Bu alan, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Nazım İmar Planında “tarım alanı” değil, “eğitim tesislerinin yanı sıra kentsel ve bölgesel kültür merkezleri, sağlık tesisleri ve kongre merkezlerinin” yer alabileceği bir alan olarak belirtilmiştir.
Ayrıca söz konusu arazinin üniversite yapılaşması için imara açık olduğu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Yeni İmar Planı’nda da belirtilmiştir.
Bu arazinin Erzurum Teknik Üniversitesi’ne kampüs alanı olarak tahsis edilmesinden sonra 2012-2023 yılları arasında üniversitemizin yapılaşma planlamasını içeren Gelişim Raporu ve bu rapora istinaden Kampüs Master Planı hazırlanmış ve Kalkınma Bakanlığı’nca onaylanmıştır.
Kampüs alanının tahsisinden sonra, eğitim-öğretim faaliyetlerine bir an önce başlayabilmek için, arazi jeolojik etüt, mimari projeler, yüksek gerilim hatlarının deplase edilmesi ve bina yapımları için yaklaşık olarak 72 Milyon TL harcanmıştır.
Bu çalışmalar neticesinde 2013-2014 Eğitim-Öğretim döneminde 1100 öğrencimizle, kampüs alanımızda yapımı tamamlanan Eğitim Binamızda, 4 Fakülte bünyesinde 7 Bölümde eğitime devam edilecektir.
2013 yılı itibariyle, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte binası yapım işi başlamış, Rektörlük binasının ihalesi tamamlanmıştır. Mühendislik ve Mimarlık Fakülte binasının ise mimari projesi tamamlanmış olup ihale aşamasına gelinmiştir. Dolayısıyla bu kararın, Erzurum Teknik Üniversitesi ve Erzurum için telafisi güç veya imkânsız zararlara yol açması kaçınılmazdır.”

 
‘Asıl manşet, sandıktan çıkan manşettir’
 
Arıtaş’ta pire kabusu bitti
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 5 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ZEKİ 2 Ağustos 2013 Cuma 14:21

Erzurumda bu kadar hazine arazisi variken niçin bataklığın içerisi tercih edildi. Yol kenarında tabelesı iyi görülür birileride ekosunu tatmin etsin diye. BİZLER OVADAN BATAKLIĞIN ORTASINDAN ÇEVRE YOLUNUN GEÇİLİLMESİNİ DE TASVİP ETMEDİK. YETMEDİ TERMİNAL DE ORAYA TAŞINDI YOLUN ETRAFINA HER GÜN YENİ BİR TEHSİS İNŞA EDİLİYOR. ADAPAZARININ MERKEZİ ÇARK CADDESİ DE BİR ZAMANLAR BATAKLIKTI, YÜKSEK BİNALAR ALIŞ VERİŞ MERKEZİ KUYUMCULAR BURADA TOPLANDI. SONUÇ: 17 AĞUSTOS DEPREMİNDE YERLE BİR OLDU. ZARARIN NERESİNDEN DÖNÜLÜRSE KÂRDIR. HAYIRLI OLSUN.

Yorumu oyla      10      7  
En İyi Kampüs Ödülü 2 Ağustos 2013 Cuma 13:54

Abdullah Gül En İyi kampüs ödülü aldı diyenler lütfen şunun linkini versin görelim. Ödül alan kampüs master planıdır. Yani henüz yapılaşmamış proje ödül aldı. Peki bu projenin KAYSERİLİ işadamları tarafından masrafları karşılanarak 7 ayrı projenin çizdirilmesi sonucunda seçildiğini biliyormusunuz? Ayrıca Abdullah Gül üniversitesinin binalarının tümünün inşaatını KAYSERİLİ iş adamlarının üstlendiğini biliyormusunuz? Ya Abdullah Gül üniversitesi vakfında 20 milyon TL (20 Trilyon) paranın işadamları tarafından verildiğini biliyormusunuz? kıyaslamaktan hazzzz alanlar siz ne yaptınız bu üniversite için?

Yorumu oyla      11      7  
misafir 2 Ağustos 2013 Cuma 13:26

Bu tür yatırımları nereye yaparsanız orada rant oluşur. Bu da iyi bir şeydir aslında. doğrudan para veremediğiniz vatandaşınıza rant sağlayarak onu zenginleştirirsiniz. Şimdi ETÜ'nün yapıldığı yerde rantı artacak olanlar belki terminal caddesinin alt kısmında oturan az sayıda insandır. Ama fakir mahallelere yakın kurarsanız oradaki çok sayıda insanı ranttan faydalandırırsınız. Yaylalı bir iktisatçı olarak bu basit konuyu bilmeliydi. Allahınızdan bulun Erzurum minafıkları diyen arkadaş, ETÜ ile birlikte kurulan Abdullah Gül Üniversitesi en iyi kampus ödülü aldı. ETÜ'nin neyi var?

Yorumu oyla      8      6  
Allahınızdan bulun Erzurum düşmanları münafıklar!!! 2 Ağustos 2013 Cuma 02:12

Derdiniz ne? Yeter ya! Yeter! Bırakın Yaylalının yakasını, Adam size ne yaptı? ben yıllardır Erzurumdayım o ünversite kurulacak alanda ne yetiştirildi? Neresi tarım arazisi. ZMO nun ne olduğu hangi siyasi düşünceye sahip olduğunu Ankaraya gidin ve görün. kararı veren danıştay dairesi ne zamandan beri bu davalara bakar oldu. kurul üyelerinin derdi davası siyasi midir? Yürütmeyi değil Erzurumun kaderini ve zaten kısa olan inşaat sezonunun mahvettiniz. Ben çok merak ediyorum YAYLALI hoca kimin hakkını yedi? yeter yeter yeter bırakın artık. Üç beş gazeteci bozuntusu nemalanamadığı için her seferinde açıyor ağzını yumuyor gözünü. Dertleri ne PARA! paranız batsın sizin. istediğiniz devletin parası ama sorsanız devleti düşünüyorlar. reklam istiyorlar kimsenin okumadığı gazetelerine. İsim isim duyduklarımı yazarım! Aslında yazmayada gerek yok ETÜ ye vuranlara bakın Yaylalıya vuranlara bakın siz de görürsünüz. Bir esnaf olarak bıktım Erzurumun bu birbirini çekememezliğinden.

Yorumu oyla      13      13  
mustafa 1 Ağustos 2013 Perşembe 23:59

teknik ünüversite şehrin doğusuna yapılsın

Yorumu oyla      13      11  
mustafa 1 Ağustos 2013 Perşembe 23:57

yapılan bina zıraat işletme müdürlüğü olsun a.ü. zıraat fak. öğrencileride sidaj çalışmalarınıda rahatça yapsın karar yerinde

Yorumu oyla      12      14  
faruk candan 1 Ağustos 2013 Perşembe 22:43

Tarım ürünlerinin 10 yıl sonra altın değerinde olacağı kesin gibi gözüküyor ki, arazi kurtulmuş oldu.Ancak 72 milyonu yaylalı da dahil olmak üzere cemaat buharlaştırdı.Şahsım 72 milyonluk bir yatırım göremiyorum.Yazık paramızın değeri o kadar mı düştü.

Yorumu oyla      12      9  
1 Ağustos 2013 Perşembe 22:29

Etü nün yeri gayet uygun aslında. Mahallebaşında kurarsanız eğitimsiz insanlar öğrencileri rahatsız eder. Üniversite fabrika değildir ayrıca, ilim içimndir.

Yorumu oyla      12      13  
Yer mi yoktu? 1 Ağustos 2013 Perşembe 18:01

Kocaa Erzurum'da yer mi yoktu da oraları buldular? Güneyde, doğuda dünya kadar uygun arazi varken , rant peşine koşmak mı? Ufuk bu kadarsa olacağı da normal görmek lazım.

Yorumu oyla      17      9  
Ayaz bey 1 Ağustos 2013 Perşembe 17:19

Hatanın neresinden dönülse kardır.1-inşaatlar derhal durdurulup milletin geleceği ile oynanmaması. 2- Acilen istifa. 3- Bilent lisesi altına çok acil inşaat başlanması (hazine arazisi) Ayaz Bey...

Yorumu oyla      13      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İİBF Kalite Belgesi aldı
Uniacademy Institute tarafından Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari ...
BESYO için zorlu maraton
Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. ...
Sosyal Bilimler Lisesi’nin LYS başarısı
Erzurum Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi 2013 Lisans ...
 
AÖF vizyon büyütüyor
ÖZEL-Yeni dönemde 21 program çerçevesinde eğitim hizmeti sunacaklarının ...
12 bin 600 öğrenci Yaz Okulu’nda
ÖZEL-Atatürk Üniversitesi 12 bin altı yüz öğrenci ile yaz okuluna başladı.
DES toplu sözleşme taleplerini açıkladı
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Zülfikar ...
 
Agro Turizme İlk Adım
Agro-Turizm’e İlk Adım; İspir Pazaryolu Örneği” projesi tanıtım toplantısı ...
TDP Kuran Kursu öğrencilerini bilgilendirdi
Erzincan Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü mahalle ...
Gezmiş’ten ilginç tespitler
Erzurum Gazetesi yazarı Baki Gezmiş çocukların terbiyesi üzerine kaleme ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri