Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
‘Türkiye'nin huzurundan taviz veremeyiz”
‘Türkiye'nin huzurundan taviz veremeyiz”
HABERLER>ASAYİŞ
4 Ekim 2011 Salı - 02:08

Eğitim yılına buruk girdiler

Bitlis Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO), geçtiğimiz günlerde uğradığı saldırının ardından 2011-2012 eğitim öğretim yılına buruk başlattı.

Eğitim yılına buruk girdiler

VAHİT OLCAY(İHA) - Bitlis Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO), geçtiğimiz günlerde uğradığı saldırının ardından 2011-2012 eğitim öğretim yılına buruk başlattı.
PMYO konferans salonunda gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, "Polis adayı olurken karşınıza nelerin çıkabileceğini biliyorsunuz. Hepiniz burayı isteyerek ve seçerek geldiniz. Ancak bilmediğiniz bir şey vardı. Hukukun olduğu dünyada, hukuksuzca yapılan bu insanlık dışı saldırılar için buradayız. Sizlerde bu saldırıları ve topluma yönelik şiddeti önlemek üzere buradasınız. İnşallah hepiniz başarılı birer polis olacaksınız. Konuştuğumuz arkadaşlarımız bu yoldan dönmeyeceklerini bizlere açıkça beyan etmişlerdir. Amacımız bellidir. Biz toplumun tüm fertlerinin mutluluğu ve refahı için buradayız. Önümüze çıkan hiçbir engel bizi bu yoldan döndüremez. Sizden isteğim, yetişme tarzınızla, kişiliğinizle, yaşantınızla öyle bir örnek olmalısınız ki, toplumun her kesimi sizi takdir etmelidir. En önemlisi de daha okul açılmadan şehit olan kardeşimizin hatırasını geleceğe taşımaktır. Biz işimizi sevgi ile yapıyoruz. Sevgi ile yapacağız. Hiçbir güç bizim insanlık sevgimizi elimizden alamaz. Siz sadece insanlar için değil tüm canlılar için görev yapacaksınız. Yeri geldiğinde bir hayvanı kurtaracak, yeri geldiğinde ormanları koruyacaksınız. Ne diyoruz, 'Yaratılanı hoş gördük yaradandan ötürü' burada yaratılan sadece insan değil bütün canlılardır. Bizim işimiz nerde canlı varsa oradadır. Bu nedenle işinizi sevmenizi istiyorum. Yeni eğitim öğretim yılının hepinize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
ÖZGÜR’ÜN AÇIKLAMASI
PMYO Müdürü Kenan Özgür ise, "Atatürk'ün akla ve ilme dayalı çağdaş medeniyet yolunda aydınlık yarınlar için geleceğe umutla bakan Türkiye'nin güven duyduğu polisler yetiştirmek en önde gelen gayemiz olmuştur. Özellikle öğrencilerimizin milletimizin hizmetinde, mesleğini profesyonelce yapan, hukukun üstünlüğünü toplumda egemen olması için suç ve suçlu ile en iyi şekilde mücadele eden, insan haklarına saygılı, halkla iyi iletişim kurabilen, teknolojiyi bu ulvi amaçlar doğrultusunda kullanabilen kabiliyette polisler yetiştirmek en önemli görevimizdir. Son zamanlarda artan bir ivme ile teşkilat mensuplarına yönelik terör saldırılarını lanetliyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından 2011-2012 eğitim öğretim yılının ilk dersi Doç. Dr. Süleyman Özeren tarafından verildi. Yaklaşık bir saat süren dersi, açılış törenine katılan protokol üyeleri de dinlerdi. Program düzenlenen kokteylin ardından sona erdi.
ERZİNCAN POLİS MYO YENİ ÖĞRETİM YILI AÇILIŞ TÖRENİ
Erzincan Polis Meslek Yüksekokulu düzenlenen törenle yeni eğitim öğretim yılına başladı.
Erzincan Valisi Selman Yenigün, polis meslek yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere başarı diledi. Tüm canlıların yaşamasında eğitimin ne denli önemli bir rol üstlendiğini artık herkesin bildiğini ifade eden Yenigün, şunları kaydetti: "Canlılar arasında en mükemmel canlı olan insanoğlu ise eğitime en uygun yaratık. İnsanoğlu eğitildiği zaman en üst olgunluğa ulaşıyor. Bulunduğu topluma, ailesine, insanlığa çok üstün hizmetler verebilecek düzeye geliyor. Hangi meslek grubunda olursak olalım eğitimi en üst seviyede algıladığımızda neticesinde insanlığa hizmet etmiş olacağız. Tüm amaç insanlığı, huzuru, refahı ve daha iyi imkanlarla yaşamış olmasıdır. Başka hedef yoktur, tek hedef insandır."
Erzincan Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Habib Yılmaz ise eğitimin önemine değinerek, şöyle konuştu: "Milletlerin vefa seviyesini yükselten, onları diğer milletlerden üstün kılan en önemli faktörün eğitim olduğu hepimizin malumudur. Bilimde, sanatta, kültürde ve ekonomide gelişmiş toplumlar eğitim sorunlarını çözmüş olanlardır. Ülkemizde de eğitilmiş insan gücünün belirleyici unsuru olarak önemli bir yeri vardır. Bu da hiç şüphesizdir ki sistemli bir eğitimle olur. Demokratik yaşam biçimi anlayışı, toplumun beklenti düzeyinin yasa ve yönetmenliklerin suç ve güvenlikle ilgi unsurların hızla değişmesi ve bu değişimin gelecek yüzyılda daha da hızlanacak olması polisin sürekli eğitilmesini zorunlu kılmaktadır."
"TERÖR ÖRGÜTLERİ HİÇBİR ZAMAN AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAK"
Vatanın birlik ve bütünlüğünü korumak için terörle mücadelenin devam edeceğini belirten Yılmaz, "Ülkemize huzur ve güvenine kast eden terör örgütleri hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaktır. Vatanımızın birlik ve bütünlüğümüzü korumak uğruna biz güvenlik kuvvetleri olarak azim ve kararlılığımızı her zamankinden daha fazla devam ettireceğiz. Vatanımızı ve milletimizi her türlü iç tehlikeden koruma adına bugün de, yarın da emniyet teşkilatımızın üzerine düşen vazifeyi en iyi şekilde yerine getireceğine inancımızın tam olduğunu belirtmek istiyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Erzincan Polis Meslek Yüksekokulu'nda ikinci sınıfa geçerek dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.
Son Olarak Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Birimleri Enstitüsü Üyesi Prof. Dr. İbrahim Cerrah, öğrencilere ilk dersi vererek 2011-2012 eğitim öğretim yılını başlattı.
Törene, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
 

 
‘Ortak değerlerimiz saymakla bitmez’
 
Terör örgütü propagandasına 10 ay hapis
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yolcu çantasından 18 kilo esrar çıktı
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ...
Cezaevi firarileri esrarla yakalandı
Hatay’da cezaevinden firar eden 2 kişi Erzurum’da 6 kilogram esrarla birlikte yakalandı.
Emniyetten terör alarmı
Kars'ın Kağızman ilçesinde dün akşam saatlerinde askeri lojmanlara yönelik ...
 
Aziziye’de kavga: 5 yaralı
Erzurum’un Aziziye ilçesinde aralarında husumet bulunan iki aile arasında ...
Antalya giderken kaza geçirdiler
Aksaray'da kontrolden çıkan yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu ...
17 kaçakçı zanlısı tutuklandı
Erzurum’da Perşembe günü kaçak sigara ticareti yapmak suçundan adliyeye ...
 
Bölücüler iş makinası yaktı
Erzurum- Erzincan karayolunda teröristler tarafından Karayolları Bölge ...
Bomba ihbarı asılsız çıktı
Erzurum'da gezi ve incelemelerde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati ...
Nezarethanede polise saldırı
Sigara kaçakçılığı suçundan gözaltına alınan zanlı nezarethanede polisin gözüne yumruk attı.
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri