Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
4 Ekim 2011 Salı - 01:45

‘Ortak değerlerimiz saymakla bitmez’

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Bosna-Hersek Reisü’l Ulema’sı Dr. Mustafa Efendi Ceriç ile ortak basın toplantısı düzenledi. Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda konuşan Başkan Görmez, iki ülke arasındaki ortak değerlerin saymakla bitmeyeceğini belirterek, ortak tarih, ortak kültür, ortak inanç ve ortak medeniyet mefkuresinin iki ülkenin daima birlikte hareket etmesini zorunlu kıldığını söyledi.

‘Ortak değerlerimiz saymakla bitmez’

DİLEK BAYRAK/ERZURUM gazetesi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Bosna-Hersek Reisü’l Ulema’sı Dr. Mustafa Efendi Ceriç ile ortak basın toplantısı düzenledi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda konuşan Başkan Görmez, iki ülke arasındaki ortak değerlerin saymakla bitmeyeceğini belirterek, ortak tarih, ortak kültür, ortak inanç ve ortak medeniyet mefkuresinin iki ülkenin daima birlikte hareket etmesini zorunlu kıldığını söyledi.
BOSNA-HERSEK REİSÜ’L ULEMA’SI
Bosna-Hersek Reisü’l Ulema’sı Ceriç ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kalplerimizi birleştirmek zorundayız” diyen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Bu ziyaretin, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Bosna Riyaseti arasında yeni bir sayfa açacağına inanıyorum” dedi.
Heyette bulunan müftülerin yalnızca Bosna Hersek için değil Balkanlardaki bütün müslümanlar için bir umut olduğunu söyleyen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Çünkü onlar sadece müftü değil, son Bosna savaşında vatanını savunan birer gazidir. Onlarla olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” diye konuştu.
KURTULUŞ SAVAŞINDA DİN ADAMLARININ ROLÜ
Kurtuluş Savaşı sırasında din adamlarının çok önemli roller üstlendiğini hatırlatan Başkan Görmez, manevi mimarlar olmadan kurtuluş hareketlerinin başarıya ulaşmasının mümkün olmadığını belirterek Bosna’dan gelen heyetin, Balkan topraklarında yaşayan müslümanların kimliklerini yeniden inşa etmelerinde öncülük yapacağını söyledi.
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Batı’da ortaya çıkan İslamofobia kavramının ancak “hikmet”le ortadan kaldırılabileceğini söyledi. Ceriç’in bu konuda önemli adımlar attığını hatırlatan Başkan Görmez, bu konuda kurumlar arasında daha fazla işbirliği yapılmasının gerekliliğini vurguladı.
ÇERİŞ’İN DEĞERLENDİRMESİ
Bosna-Hersek Reisü’l Ulema’sı Dr. Mustafa Efendi Ceriç ise yaptığı konuşmada Diyanet İşleri Başkanı Görmez’i bir kardeş, bir dost ve bir öğretmen olarak gördüğünü belirterek Başkan Görmez’in sabır, ilim ve açık yüreklilik konusunda örnek bir yönetici olduğunu kaydetti.
Bosna’da savaş sırasında yaşanan dramları da hatırlatan Ceriç, kendilerini iki milyonluk bir topluluk olarak değil 80 milyonluk Türkiye’nin bir parçası olarak gördüklerini vurgulayarak “Biz artık herkesin kolayca işgal ve istismar edebileceği küçük bir topluluk değiliz. Biz artık büyük bir milletin ve büyük bir ülkenin parçasıyız” diye konuştu.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davudoğlu ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’i geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda Bosna-Hersek’te ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirten Ceriç, daha önce böyle bir şeyi hayal bile edemeyeceklerini vurgulayarak ziyaretin Bosnalıların umutlarını yeşerttiğini söyledi.
Reisü’l Ulema Ceriç, ziyaretin Bosna-Hersek’ten Türkiye’ye bugüne kadar yapılan en geniş katılımlı ziyaret olduğunu da vurguladı.
Toplantıya Slovenya Müftüsü Dr. Nejat Efendi Grabus’un yanı sıra Hırvatistan Müftü Yardımcısı Dr. Aziz Efendi Hasanoviç, Sancak Müftü Yardımcısı Reşad Plojoviç ve Bosna-Hersek’de görev yapan tüm müftüler katıldı.
 

 
Başörtüsü taktı, camiyi gezdi
 
Eğitim yılına buruk girdiler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk Dünyası yasta..
Kırımlı yazar Cengiz Dağcı'nın cenazesi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ...
Türkiye yaşlanıyor
Uluslararası Yaşlanma ve Yaşlılık Kongresi'nde konuşan İç Hastalıkları ...
Görmez terörü telin etti
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Siirt'te terör saldırısı ...
 
Elektriğe yüzde 9.5 zam
EPDK tarafından elektriğe yüzde 9.57 oranında zam yapıldı.Zamlı tarife ...
Vergi borçlusu için 'son 2 gün'
Şimşek, yeniden yapılandırmada Haziran ve Temmuz aylarında taksitlerini ...
Camiler çocuklarla buluşuyor
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl kutlana gelen “Camiler ve ...
 
Savaş Hocaefendi'ye vefa
İstanbul önceki gün gece anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Hocaların ...
Yurdunu kaybeden adam
Bir tarafta 'Kapital', diğer tarafta 'Türkçülüğün Esasları' duruyor.
Rabbani dualarla uğurlandı
Uğradığı intihar saldırısında öldürülen Afganistan Yüksek Barış Konseyi ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri