Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>EĞİTİM
14 Temmuz 2011 Perşembe - 03:26

Eğitimde kalite sorgulaması

Seviye Belirleme (SBS) ve Devlet Parasız Yatılı ve Bursluluk (DPY) gibi merkezi sınavların sonuçları, Erzurum’un Palandöken ilçesinde okul ve ders bazında kapsamlı bir analize tabi tutuluyor. Sınav sonuçlarını değerlendiren formatör öğretmenler, bu analiz sonucunda hangi okulun, hangi dersle ilgili başarı sorununun olduğunu ortaya koyacaklar.

Eğitimde kalite sorgulaması

ERZURUM(GHA) – Seviye Belirleme (SBS) ve Devlet Parasız Yatılı ve Bursluluk (DPY) gibi merkezi sınavların sonuçları, Erzurum’un Palandöken ilçesinde okul ve ders bazında kapsamlı bir analize tabi tutuluyor. Sınav sonuçlarını değerlendiren formatör öğretmenler, bu analiz sonucunda hangi okulun, hangi dersle ilgili başarı sorununun olduğunu ortaya koyacaklar.
Erzurum’un Palandöken ilçesinde okulların ders bazındaki başarı durumları, SBS ve DPY gibi sınavların sonuçlarıyla analiz ediliyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE birimi tarafından yürütülen çalışmayla, yeni eğitim öğretim sezonu öncesinde okulların ders bazlı başarı durumlarının adeta röntgen filmi çekiliyor.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Özer, Seviye Belirleme (SBS) ve Devlet Parasız Yatılı ve Bursluluk (DPY) gibi merkezi sınavların sonuçlarını, ilçedeki okulların performanslarını ortaya koymak açısından bir fırsat olarak gördüklerini söyledi. ARGE biriminde görevli formatör öğretmenlerin, SBS ve DPY sonuçlarını, okul ve ders bazlı olarak ele aldığını ve analiz ettiğini kaydeden Özer, “Formatör öğretmenlerimiz, ilçemizdeki okullarda öğrenim gören ve merkezi sınavlara giren öğrencilerin önce sınav sonuçlarını derinlemesine analiz ediliyor. En fazla hangi derste başarılı olunmuş, en çok yanlış hangi derste yapılmış, onun raporu tutuluyor. Ardından öğrenciler, öğrenim gördükleri okullara göre tasnif ediliyor ve ardından bu kez de okulların ders bazlı başarı durumu ele alınıyor. Böylece hangi okulda, hangi dersle ilgili olarak başarı düzeyinin düşük ya da yüksek olduğu ortaya koyulmuş olunuyor.” diye konuştu.
KALİTE İÇİN YOL HARİTASI
Yürüttükleri bu çalışmayla sınav sonuçlarına göre okulların performansını tespit etmekle birlikte, alınması gereken önlemlerin hangi yöne kaydırılacaklarına dair de bir yol haritası oluşturma imkanı bulacaklarını anlatan Ali Özer, “Analiz sonuçları, ilçemizdeki okullarda hangi derslerle ilgili olarak sorun yaşandığını ortaya koyacak. Biz de bu sonuçlara dayanarak, ilgili okulda, ilgili derslerle ilgili tedbirleri alacağız. Böylece önümüzdeki yıl sınavlara girecek olan öğrenciler, başarısız bir sınav performansıyla karşı karşıya kalmayacaklar.” şeklinde konuştu.
Bu çalışmadan elde edecekleri sonuçların, eğitim kalitesini artırmada çok önemli bir basamak olacağını dile getiren Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Özer, analiz sonuçlarının bir rapor haline getirilerek, ilgili üst düzey makamlara da ulaştırılacağını sözlerine ekledi.
 

 
ETB’den organik açılım
 
Tehdit de çok, fırsat da çok...
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
eğitimci. 14 Temmuz 2011 Perşembe 15:00

bir örnek haber linki ekliyorum..herkes okusun ve gazeteniz erzurumda eğitimin yükselmesi adına bu yorumu yayınlamanızı istirham ediyorum..bunun adı çalışmadır bunun adı vizyondur... http://www.memurlar.net/haber/199337/

Yorumu oyla      6      4  
eğitimci. 14 Temmuz 2011 Perşembe 14:45

önce normal standartlarda okullar yapın sonra başarı analizi yapın...erzurumda öyle okullar varki doğru düzgün wc yok labaratuvar yok boya yok bizim yüksek zevat konser düzenler kermes açar adıda başarı olur...sadece sbs başarı analizi yetmez okul yönetim analizi ve okul yeterlilik analizide yapılsın...insanın yaşayamayacağı yerlere tabela asmakla okul olunmaz..bende böyle standartsız bir gecekonduda yıllarımı heba ettim..bu okulda 20 küsur yıl okul müdürünün okula bir katkısı olmamış bu kişinin analizini kim yapmış..öğretmene sıra gelince herkes analizci olur....

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Su Ürünleri öğrencilerini bekliyor
Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nde “ilk öğrenci” heyecanı ...
Yaz Okulu’nda sertifika töreni
Atatürk Üniversitesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl beşincisi ...
Mesleki eğitimde yeni dönem
Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi’ndeki meslek kursları için yüzlerce ...
 
‘Kendi kanatlarıyla uçtular’
“Kendi Kanatlarımla Uçmak İstiyorum” dediler ve Sosyal Destek Programı ...
Sosyal Hizmetlere bilimsel yaklaşım
Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi tarafından organize edilen ...
Arıcılık sorunlarına çözüm yaklaşımı
Erzurum bölgesindeki arıcıların sorun ve çözüm önerileri, 'Arıcılıkta ...
 
Konak’tan Erzurum’a eğitim desteği
Konak Belediyesi Kültür Yayınları tarafından basımı gerçekleştirilen "İşitme ...
Türkiye birinciliğine ortak oldular
Anafen Dershaneleri, SBS'de 10 Türkiye birincisi çıkarma başarısı gösterdi.
Kırıkkale’de A.Ü buluşması
Çeşitli dönemlerde Erzurum Atatürk Üniversitesi'nden mezun olanlar Kırıkkale'de buluştu.
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri