Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>EĞİTİM
13 Eylül 2011 Salı - 07:45

‘Emekliyiz, Gönüllüyüz’ Projesi uygulamada

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül'ün himayesinde hazırlanan 'Emekliyiz Gönüllüyüz' projesi Erzurum'da başladı. Proje kapsamında emekli öğretmenlerin Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu ( SHÇEK)' e bağlı çocuk yuva ve yurtlarında gönüllü eğitim verebilecek.

‘Emekliyiz, Gönüllüyüz’ Projesi uygulamada

ERZURUM
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül'ün himayesinde hazırlanan 'Emekliyiz Gönüllüyüz' projesi Erzurum'da başladı. Proje kapsamında emekli öğretmenlerin Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu ( SHÇEK)' e bağlı çocuk yuva ve yurtlarında gönüllü eğitim verebilecek.
 UYGULAMA ERZURUM’DA
Erzurum Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sultan Murat Aydın, 'Emekliyiz Gönüllüyüz' projesi'nin ilde uygulamaya sokulduğunu açıkladı. Aydın, 'Emekliyiz Gönüllüyüz' projesinin Hayrünnisa Gül'ün himayesinde ülke genelinde gerçekleştirildiğini söyledi. 'Emekliyiz Gönüllüyüz' projesinin sosyal sorumluluk kapsamında uygulamaya sokulduğunu belirten İl Sosyal Hizmetler Müdürü Aydın, proje kapsamında, emekli öğretmenlerin SHÇEK'e bağlı çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarında SHÇEK tarafından belirlenecek ihtiyaçlar doğrultusunda kendi branşlarında ya da istedikleri alanlarda gönüllü hizmet vermelerine ilişkin olduğunu kaydetti.
AYDIN’IN AÇIKLAMASI
Toplumda saygın bir yere sahip olan ve emeklilik dönemlerinde sosyal yaşamda aktif olarak görev almak isteyen emekli öğretmenler ile koruma altındaki çocuk ve gençlerin buluşturulacağının altını çizen Aydın, "Her Fidan Bir Umut anlayışından yola çıkılarak harekete geçirilen proje, emekli öğretmenlerimizin Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı Çocuk Yuvaları ve Yetiştirme Yurtlarında, SHÇEK' in belirlediği ihtiyaçlar doğrultusunda kendi dallarında ya da istedikleri alanlarda gönüllü hizmet vermelerine ilişkindir. 2009-2010 eğitim-öğretim döneminden başlayarak iki yıl sürmesi planlanan projenin hedefi, toplumumuzun saygın bir meslek grubunun temsilcileri olan ve emeklilik dönemlerinde sosyal yaşamda aktif olarak görev almak isteyen öğretmenlerimizle, koruma altındaki çocuk ve gençlerimizi buluşturmaktır. " dedi. Devletin himayesindeki çocuk ve gençlerin gelecekte üstlenecekleri toplumsal rollere uyum sağlamaları konusunda, kendileri için olumlu modeller oluşturacak kişilerle karşılaşmalarının önem taşıdığına da vurgu yapan Aydın, " SHÇEK'in mevzuatı çerçevesinde, gönüllülerle yapılacak çalışmalarla çocuk ve gençlerimizin gelişimine ve toplumsal uyum süreçlerine olumlu katkılar verilmesi amaçlanmaktadır.
 ERZURUM PİLOT İLLER KAPSAMINDA
Farklı özellik ve donanımdaki kişilerle yakınlaşan, formal eğitimleri yanında sportif, sanatsal ve kültürel etkinliklerde bulunan çocukların psikolojik ve sosyal gelişimlerinin olumlu yönde etkileneceği, emekli öğretmenlerle aralarında oluşturacakları sevgi bağlarının, aile ortamında ve aile sevgisiyle büyüme şansına sahip olamayan çocuklarımızın hayata daha iyi hazırlanmalarında önemli bir adım olacağı düşünülmektedir. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, SHÇEK Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "Emekliyiz Gönüllüyüz" projesinin ilk uygulaması pilot olarak seçilen Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Konya, Erzurum, Sakarya, Samsun illerinde başlatılacak proje, il valiliklerince yürütülecektir. " diye konuştu. Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sultan Murat Aydın, proje nedeniyle 200 öğretmene mektup yazarak davette bulunduklarını da sözlerine ekleyerek, "İl genelindekti 200 öğretmene davet mektupları ve broşürler gönderilerek konu hakkında bilgilendirme yapıldı. Gelinen süreçte emekli öğretmenler sistem üzerinden kayıt başvuruları yapmaktadır. Yapılan başvurular müdürlüğümüzce toparlanıp değerlendirilerek, gönüllü öğretmenlerimizle birlikte bir çalıştay düzenlenecek ve sonuçta çocuklarımız için uygun görülen eğitim destek müfredatı ortaya çıkacaktır. Planlanan bütün çalışmalar, öngörülen takvim ile beraber 6 Ekim 2011 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde düzenlenecek olan toplantıda Sayın Hayrunnisa Gül Hanımefendi'ye takdim edilecektir. "CİHAN

 
Sendikalı sayısında artış
 
Türkeş bulvarı yenilenecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzciler Palandöken’i temizledi
Erzurumlu izciler, kış turizmin gözde mekanlarından Palandöken'e yeni ...
DES'ten 12 Eylül tepkisi
12 Eylül askeri darbesinin yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yapan ...
Minik öğrenciler okulla tanıştı
İlköğretim birinci sınıf ve bu yıl ilk kez okulla tanışan anasınıfı öğrencileri ...
 
Okul yönetimi hatayı öğrencide buldu
Erzurum’da diploma notunun eksik yazılması sebebiyle okumak için hayal ...
Eğitim Bir-Sen kurs açtı
Eğitim- Bir- Sen‘in açtığı müdür ve müdür yardımcılığı kursuna katılan ...
Erzurum Eğitim Şehri
Winter Universiade 2011 organizasyonuyla ismini dünyaya duyuran Atatürk ...
 
Aziziyeli üniversitelilere destek
Aziziye Belediye Başkanı Cengiz, ilçede üniversiteye kazanarak, şehir ...
Koçak’tan engellilere destek
Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Gürdal Gümüş, beraberindeki heyetle ...
SGK 15 bin öğrenciye burs verecek
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, 2011-2012 eğitim öğretim yılında 14 ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri