Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
HABERLER>GUNCEL
31 Ekim 2023 Salı - 02:13

Erbaş: ‘Bir an önce harekete geçmeliyiz'

Diyanet İşleri Başkanlığı, 92 ülkeden 131 katılımcıyla “Filistin ve Gazze” konulu uluslararası toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Filistinlilerin topyekun bir soykırıma maruz bırakıldığını söyledi.

Erbaş: ‘Bir an önce harekete geçmeliyiz

Diyanet İşleri Başkanlığı, 92 ülkeden 131 katılımcıyla “Filistin ve Gazze” konulu uluslararası toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Filistinlilerin topyekun bir soykırıma maruz bırakıldığını söyledi.
Diyanet İşleri Başkanlığı, dünya Müslüman dini liderlerinin katılımı ile “Filistin ve Gazze” gündemiyle ‘Acil Gazze Toplantısı’ düzenledi. İsrail’in Gazze’ye ve Filistinlilere saldırılarına yönelik düzenlenen çevrim içi toplantıda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kudüs’ü konuşmanın sadece bir şehri konuşmak olmadığını belirterek, Kudüs’ü konuşmanın İslam ümmetinin izzetini, insanlığın geleceğini konuşmak olduğuna işaret etti. Filistinlilerin soykırıma maruz bırakıldığını aktaran Erbaş, böyle bir vahşetin açıkça destek bulduğu bir dünyada insanlığa huzur, barış ve refah getirme iddiasıyla ortaya çıkan bütün ideolojilerin, politikaların inandırıcılığını kaybettiğini söyledi.

“Vicdan, merhamet gibi kavramlar, onlar için bir anlam ifade etmiyor”
İşgalci İsrail’in Filistin’de uyguladığı vahşetin sadece zalimce bir siyasetin neticesi olmadığını söyleyen Erbaş, şöyle konuştu: “Bu insanlık dışı davranışlarının altında kirli ve sapkın bir inanç vardır. Bu inanca göre onlar, kendilerini dünyanın efendisi görüyorlar. Yeryüzünü kendi özel mülkleri kabul ediyorlar. İslam coğrafyasında kendi lisanlarınca tanrının kendilerine vadettiğine inandıkları ve ‘arz-ı mev’ud’ kavramıyla ifade edilen bir coğrafyayı ele geçirip, orada cenneti yaşayacaklarına inanıyorlar. Siyonistler, işte bu batıl inancın peşinde Filistin’i kan gölüne çeviriyorlar. Kendilerine tam destek veren bazı güç merkezlerinin önde gelenleri de aynı batıl inanca mensuplar. Bunun için hak, hukuk, ahlak, vicdan, merhamet gibi kavramlar, onlar için bir anlam ifade etmiyor.”

“Ortak bir tavır ve kararlılıkla bir an önce harekete geçmeliyiz”
Gazze’yi, Filistin’i işgal edenlerin İslam toplumlarını dağınık ve zayıf gördüklerinden dolayı kendilerinde bu cesareti bulduklarını kaydeden Erbaş, şunları söyledi:
“Mazlumların feryadı arşa uzanırken, yegane çözüm ümmet-i Muhammed’in bir araya gelerek zulme ve işgale engel olmasıdır. Kudüs ve Gazze bizi vahdete çağırıyor. Her alanda birlikte çalışmaya davet ediyor. Bu sebeple Kudüs bilincini güçlendirmeli ve İslam dünyasını birleştirecek çalışmalara hız vermeliyiz. Yüreklerimizi ve dualarımızı birleştirdiğimiz gibi gücümüzü ve imkanlarımızı da Filistin ve Kudüs için birleştirmeliyiz. Ortak bir tavır ve kararlılıkla bir an önce harekete geçmeliyiz.”

“Vahdet şuuruyla birbirimize kenetlendiğimiz gün, İslam’ın hayat veren ilke ve değerleri yeryüzüne yeniden nizam verecektir”
Kudüs’ün tam anlamıyla tekrar darusselama dönünceye kadar hiçbir çalışmanın yeterli olmayacağının altını çizen Erbaş, “İnanıyorum ki, vahdet şuuruyla birbirimize kenetlendiğimiz gün, başta Gazze olmak üzere ümmet coğrafyasının asırlardır beklediği huzur ve barış kendiliğinden gelecek; İslam’ın hayat veren ilke ve değerleri yeryüzüne yeniden nizam verecektir. Bizlere düşen, bu ideal uğrunda var gücümüzle çalışmaktır” ifadelerini kullandı.
Sözlerinin sonunda katılımcılara teşekkür eden Erbaş, “Yaşadığımız dünyayı yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in evrensel hakikatleriyle mamur etmek için bizlere azim, irade, basiret ve feraset vermesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

 
'TBMM ve Cumhuriyet, direniş sembolü olmuştur'
 
Dünyanın en büyük gemisine 'Türkiye' adı verildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiçekli Şehitleri gözyaşı ve dualarla anıldı
Pasinler ilçesi Çiçekli köyünde 30 yıl önce bölücü hainler, cami açılışı ...
Çiftçi: “Yeni Türkiye Yüzyılı hayırlı olsun’
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Erzurum Valiliği ...
Öğrencilere 100. Yıl tatili
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün okulların 1 günlüğüne tatil edildiğini açıkladı
 
Dadaşlar 100. Yıl gururunu yaşadı
Cumhuriyet Bayramı’nın 100’üncü yıldönümü, Erzurum’da milli gurur ve coşkunun ...
Tanfer:  ‘100'ncü yılın seçkin gururunu yaşıyoruz’
Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ...
Işık’tan Cumhuriyet ruhu vurgusu
Türk Ocağı Erzurum Şubesi Başkanı Av. Nizam Işık, yayınladığı mesaj ile ...
 
Aziziye Tabyasında 100. Yıl buluşması
Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Erzurum ...
'As bayrakları Türkiye’m, yer gök bayrak olsun'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlar, Cumhuriyetin 100’üncü ...
ETÜ’de 100. yıl coşkusu
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ile Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri