Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Aras coştu
Aras coştu
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
HABERLER>TÜRKİYE
8 Haziran 2023 Perşembe - 06:17

Erbaş’tan değerler vurgusu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 4-6 Yaş Kur’an Kursları 10. Yıl Şenliği’nde yaptığı konuşmada, “Vatanını seven, bayrağını seven gençleri yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz” dedi.

Erbaş’tan değerler vurgusu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 4-6 Yaş Kur’an Kursları 10. Yıl Şenliği’nde yaptığı konuşmada, “Vatanını seven, bayrağını seven gençleri yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz” dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Çankaya Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur’an kurslarında eğitim gören çocuklarla bir araya geldi. Ahlatlıbel Atatürk Parkı’nda düzenlenen 4-6 Yaş Kur’an Kursları 10. Yıl Şenliği’nde konuşan Erbaş, 4-6 yaş sınıflarının açılmasından bu yana 10 yıl geçtiğini hatırlatarak, bu süre içerisinde 1 milyon civarında mezun verdiklerini söyledi. Bu yıl 210 bin öğrencinin eğitim aldığı 4-6 yaş Kur’an kurslarındaki eğitimi çok önemsediklerini kaydeden Erbaş, “4-6 yaş Kur’an kurslarında rabbini, peygamberini öğrensin, büyüklerini sevsin, büyüklerine saygı göstersin, küçüklerine sevgi göstersin, vatan sevgisi, bayrak sevgisi, ezan sevgisi nedir, değerlerimizi onlara öğretelim düşüncesiyle sizler çocuklarınızı bizlere emanet ettiniz. Bizler de emanete en güzel şekilde riayet ederek çocuklarımızı yetiştirmeye gayret ettik" diye konuştu.
“GELECEĞİMİZ AYDINLIK ALLAH’IN İZNİYLE”
Müftülüklerin 4-6 yaş Kur’an kurslarının niteliklerini artırmak için büyük bir gayretin içinde olduklarını belirten Erbaş, şöyle konuştu: “Onların heyecanlarını gördüğüm zaman ben daha çok heyecanlanıyorum. Bu iş heyecan işidir, bu iş sevgi işidir. Kur’an kursu öğreticilerimize teşekkür ediyorum. Onlar hakikaten zoru başarıyorlar. Evimizde birkaç çocuğumuz olsa onların terbiyesi için ne büyük mücadeleler veriyoruz. Ama Kur’an kursu öğreticilerimiz büyük fedakarlıklar göstererek 20'ye yakın çocuğun eğitimi ile meşgul oluyorlar. Sizler gönül rahatlığı ile çocuklarınızı götürüp Kur’an kurslarımızda onlara annelik şefkatiyle yaklaşan hoca hanımlara emanet ediyorsunuz. Onlar da annelik şefkatiyle çocuklarınıza sahip çıkıyorlar. Onlara Rabbimizi, Peygamberimizi öğreterek, Kur’an-ı Kerim’i tanıtarak, değerlerimizi öğreterek geleceğe hazırlıyorlar. Geleceğimiz aydınlık Allah’ın izniyle. Vatanını seven, bayrağını seven gençleri yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz. Allah emeği geçen herkesten razı olsun. Annelere, babalara teşekkür ediyorum. Sizler gayret etmeseydiniz biz sınıfları dolduramazdık, Türkiye genelinde 1 milyon civarında mezun veremezdik. Allah hepinizden razı olsun. Bütün müftülerimize, Kur’an kursu öğreticilerimize teşekkür ediyorum. Bugünümüzün hayırlı olmasını, milletimiz, devletimiz ve vatanımız için hayırlara vesile olmasını, inşallah geleceğimizin daha güzel olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.”
Programa Erbaş’ın eşi Seher Erbaş, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hasan Güçlü, Ankara İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar ile öğrencilerin aileleri ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

 
TBMM Başkanlığına Kurtulmuş seçildi
 
'Son 21 yılda 17. Seçim zaferimize imza attık'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBMM Başkanlığına Kurtulmuş seçildi
Kurtulmuş seçildi. 30. TBMM Başkanı seçilen Kurtulmuş, yaptığı konuşmasında ...
Erbaş kurban yardımlarında önceliği paylaştı
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ...
Erbaş: 'En büyük gücümüz kardeşliğimiz'
Erbaş, ‘Unutmayınız ki İslam dininin müntesipleri olarak en büyük gücümüz ...
 
Yılmaz’dan güven ve istikrar vurgusu
Cevdet Yılmaz, ‘Milletimiz seçimlerde hem meclis çoğunluğunu Cumhur İttifakı'na ...
MİT Başkanlığı'na İbrahim Kalın atandı
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı'na İbrahim Kalın atandı.
Milli Eğitim’e dadaş bakan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni kabinede Milli Eğitim ...
 
Türk Milleti için hayırlı ve uğurlu olsun
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.
‘Emanete gölge düşürmeyeceğiz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan Sayıştay’ın 161. Kuruluş Yıl Dönümü Programı’nda ...
Erdoğan’dan Anadolu irfanı vurgusu
Anadolu irfanının bir kez daha siyaset mühendisliklerine galip geldiğini ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri