Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>SİYASET
28 Temmuz 2011 Perşembe - 04:53

Erdem’den göçe çözüm yaklaşımı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, “İstanbul'a hizmet, Anadolu'ya hizmetten geçer. Bu Erzurum olur, bu Malatya olur. Çünkü buralardaki yaşam kalitesini biz artıramazsak, buralardaki kaçışı, göçüşü durduramaz isek, tabi ki buralara yapılan yatırımlar zaman içerisinde işe yaramaz hale gelirken, göç alan illerimizdeki hizmetlerimiz de zaman içerisinde yetmez hale gelir.”dedi.

Erdem’den göçe çözüm yaklaşımı

SİNAN YAYLAK (İHA) –
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, “İstanbul'a hizmet, Anadolu'ya hizmetten geçer. Bu Erzurum olur, bu Malatya olur. Çünkü buralardaki yaşam kalitesini biz artıramazsak, buralardaki kaçışı, göçüşü durduramaz isek, tabi ki buralara yapılan yatırımlar zaman içerisinde işe yaramaz hale gelirken, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi göç alan illerimizdeki hizmetlerimiz de zaman içerisinde yetmez hale gelir.”dedi.
ERDEM DOĞU TURUNDA
Sivas'ın Suşehri ilçesinde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, "İstanbul Boğazı tadında bir tekne turu yapıyoruz" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Suşehri Belediyesi Kılıçkaya Barajı Soysal Tesisleri'nde, Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Yüce, Çataloluk Belde Belediye Başkanı Ercan Güleç tarafından karşılandı. Akşam saatlerinde gerçekleştirilen programa katılan Ekrem Erdem ile beraberindekiler, baraj g6;lünde 'Şehr-i Su' teknesiyle baraj gezintisi yaptı. Tekne gezintisinde akşam yemeği yiyen Erdem, burada yaptığı açıklamada, "İstanbul Boğazı tadında bir tekne turu yapıyoruz. Gerçekten güzel bir ortam, güzel bir hava. Böyle bir güzel ortamı hazırlayanlara, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu yöre bizim doğup büyüdüğümüz, özellikle gençlik çağımızı yaşadığımız bir bölge. Yaşamımızda, karakterimizin oluşmasında bu yörenin çok büyük katkıları var" dedi.
GÖÇ SORUNUNA BAKIŞ
Sivas milletvekilleri kadar, kendisinin de bir Sivas milletvekili gibi bölgenin sorunlarını yakından ilgilendiğini belirten Erdem, "İstanbul'a hizmet, Anadolu'ya hizmetten geçer. Bu Erzurum olur, bu Malatya olur. Çünkü buralardaki yaşam kalitesini biz artıramazsak, buralardaki kaçışı, göçüşü durduramaz isek, tabi ki buralara yapılan yatırımlar zaman içerisinde işe yaramaz hale gelirken, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi göç alan illerimizdeki hizmetlerimiz de zaman içerisinde yetmez hale gelir. Dolayısıyla, hem buralara yapılan programlamalar, hem de büyükşehirlere yapılan programlamalar kısa sürede anlamını yitiriyor. Memleketim olduğu için söylemiyorum ama bölgemiz çok güzel bir yer. İnsanları ve kültürüyle güzel bir bölge. Bu nedenle buralar bana keyif veriyor. İnşallah AK Parti iktidarda bulunduğu süre içerisinde güzel hizmetler yapılacak ve yapılmaya devam edecek. Hiçbir yerleşim alanı yok ki; AK Parti'nin hizmetlerinden mahrum edilmesin" ifadelerini kullandı.
ERDEM: "OSMANLI'NIN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"
AK Parti İstanbul Milletvekili Erdem, yapımı devam eden Karadeniz'i İç Anadolu'ya bağlayan yolların Suşehri'ni önemli bir kavşak haline getireceğini söyleyerek, "Ordu'nun Mesudiye ilçelesinde yaptığım gezilerde Osmanlıların hayal ettiği, Karadeniz'i İç Anadolu'ya bağlama yolunu biz şuanda gerçekleştiriyoruz. Yol çalışmaları ne noktada onu görmek amacıyla bu bölgelerde gezilerde bulundum. Şuanda sayısız makineler dağları deliyor. Yollar genişliyor. Karadeniz'i İç Anadolu'ya bağlayan yollar Suşehri'ni bir kavşak haline getirecek. Bu yol bu bölgeye yeni bir canlılık, yeni bir yer haline getirecek. Buraların bana göre temel problemlerinden bir tanesi yatırımlar ve yalnızca işadamları değil, sosyal hayatı da buralarda zenginleştirmemiz lazım. Bugün değerli Belediye Başkanımız Sedat Sel'in organize ettiği ve yeni hizmete giren bir tekne ile yapmış olduğu sosyal tesisler bana çok keyif verdi. Takdir ve tebrik ediyorum. Bu çalışmayı önemsiyorum. Çünkü birçok görevli buralara geliyor ve çok kısa sürede buralardan kaçmaya çalışıyor. Kaçmak istemelerinin tek sebebi, buralardaki sosyal hayatın olmayışıdır. Bu ve buna benzer, insanların sosyal hayatına renk verecek tesisleri çoğaltmamız lazım. Burayı ilk defa görüyorum. Tekrar tebrik ediyorum. Son değil bu gibi tesislerin başlangıç olmasını diliyorum. Buraya herkesin sahip çıkmasını istiyorum. Burası Suşehri'ne ayrı bir hava verecek. Biz bölgeye yapılacak her türlü hizmete açık çek veriyoruz" diye konuştu.
Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel de Ekrem Erdem ile görüş alışverişinde bulunduklarını dile getirerek, "Yeni açtığımız tesislerde AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Ekrem Erdem'i ağırlamaktan onur duyuyoruz. Siyasete ilk başladığım yıllardan beri Ekrem ağabeyimizi tanıyorum. Bugüne kadar hep siyasi görüşlerini düşüncelerini her zaman almışımdır. Genel başkan yardımcımız, bugüne kadar Suşehri'nin ve bölgenin İstanbul'daki temsili mirasıdır. Düşüncelerinden ve görüşlerinden faydalanıyoruz. Şuanda dahi tekne gezintisinde bu bölgeye neler yapılabilir diye kendisinin öğütlerini dinledim. Değerli görüşlerini aldım" dedi.
Yaklaşık iki saatlik tekne turu sonrası, Erdem ve beraberindekiler, ilçe merkezi Taşköprü mahallesi Sivas caddesi üzerinde bulunan Aspasya Aile Çay Bahçesi'ne geçerek bura hakkında Belediye Başkanı Sedat Sel'den bilgi aldı.

 
ETÜ bir ilki gerçekleştirecek
 
Başbakan'dan sert tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aziziye’de altyapı yoğunlaşması
Aziziye Belediyesi, ilçenin tarihine damga vurmuş sorunları birer bire ...
DSİ’de görev değişimi
Devlet Su İşleri (DSİ) Erzurum 8. Bölge Müdürlüğü’nde nöbet değişimi yapıldı. ...
"Biz Türk Milletinin Partisiyiz"
Ekonomi Bakanı Çağlayan, “Bizim için önemli olan vatan sevgisidir, millet ...
 
‘Erzurum, kalkınmada da marka ’
“Yeni istihdam alanları oluşturuluyor, Erzurum ekonomisi büyüyor” diyen ...
Memursen'den Doğu çıkarması
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, BDP ile ilgili olarak, "Milletimiz, ...
Yılmaz Basın Bayramı’nı kutladı
Ak Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle ...
 
'Erzurum Kongresi milli ışığımız'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Milli sınırlar içinde vatan bir ...
Tortum Belediyesi'nden Sünnet Şöleni
Tortum Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen sünnet şöleninin ...
OSB'lere meslek liseleri kurulacak
Sanayi Bakanı Ergün, OSB'lerdeki meslek liseleri kurulma uygulamasının ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri