Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>GUNCEL
26 Nisan 2014 Cumartesi - 15:17

Ermeni zulmü lanetlendi…

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) tarafından Ermeni zulmünü Protesto etmek için yürüyüş düzenlendi.

Ermeni zulmü lanetlendi…

E.MEHMET YILMAZ

ERZURUM (İHA) - Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) tarafından Ermeni zulmünü Protesto etmek için yürüyüş düzenlendi. Yakutiye İlçesi Havuzbaşı Atatürk anıtı önünde toplanan kalabalık grup Ermeniler aleyhine ve ‘Ne Mutlu Türküm’ şeklinde sloganlar atarak Atatürk Üniversitesi kampüsü içerisinde yer alan gençlik anıtı önüne kadar gelmesiyle yürüyüş sona erdi.

Yürüyüşün ardından açıklama yapan ASİMED Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Ermenilerin yaptığı katliamın, en acı bir şekilde yaşandığı Erzurum’da, hem “şehitlerimizi anmak”, hem de bütün dünyaya, ülkemize ve atılan bu iftiralara karşı “artık yeter” demek için bu yürüyüşü düzenledik” dedi.

EĞİLMEZ’İN AÇIKLAMASI

ASİMED Başkanı Eğilmez, “Asya ve Avrupa kıtaları arasında köprü konumunda olan Türkiye, Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayan boğazları, Ortaasya, Kafkasya ve Ortadoğu’daki doğal enerji kaynaklarının kesiştiği noktadaki jeopolitik konumuyla, bütün dünyanın dikkatini çekmektedir. Tarihte Anadolu’da hüküm sürmüş bütün Türk devletleri gibi, bugün de Türkiye, bu jeopolitik ve jeostratejik konumundan dolayı, çeşitli entrikaların çevrildiği bir alan olmuştur. Osmanlı devletini parçalayarak tarih sahnesinden silmek isteyen sömürgeci devletler, bu entrikalarında, yüzlerce yıldır Türklerle dostça yaşayan Ermenileri kullanmışlardır. Tarihte olduğu gibi günümüzde de, Ermeni toplumu üzerinden siyasi ve ekonomik çıkar sağlamaya çalışan ülkeler bulunmaktadır. Bazı ülkelerde, Türkleri ve Türkiye’yi sözde soykırımla suçlayan anıtlar dikilmekte, bazı ülkelerde de soykırım iddiasını tanımaya yönelik kararlar, parlamento gündemlerine getirilmekte, hatta kimi ülke parlamentolarında kabul edilmektedir. Gerçekte tarihçilere bırakılması gereken bu konular, siyasetçilerin elinde çıkar aracı haline dönüştürülmektedir. Bütün bu gerçeklere rağmen, sözde soykırım iddialarını gündemde tutmak için olağanüstü gayret sarf eden Ermeni komiteleri, terör eylemlerine yönelmişlerdir. 1965'ten sonra, çeşitli ülkelerdeki Ermenilerin, Türkiye aleyhine başlattıkları karalama kampanyasıyla dünya ve Türkiye kamuoyunda varlığını hissettiren sözde Ermeni Sorunu, 1970'li yıllardan itibaren yurtdışındaki Türk temsilciliklerine yönelik terör eylemlerine dönüşmüştür. Amaçları, iddialarını tüm dünyaya “tanıtmak”, Türkiye’yi bu temelsiz iddiaları “tanımak” zorunda bırakmak, sözde soykırımdan dolayı Türkiye'den "tazminat" ve "toprak" almak ve "Büyük Ermenistan" rüyasını gerçekleştirmektir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla, hukuken sona eren Ermeni sorununun yarım asır sonra tekrar, bu kez terör yoluyla canlanması, Türkiye’ye karşı soykırım iddiaları ileriye sürülmeye başlanması, bazı ülke parlamentolarının bu iddiaları benimsemesi, Türkiye’ye ve Azerbaycan aleyhinde politikalar izlemesi, Ermeni sorununu yeniden ülkemiz gündemine getirmiş bulunmaktadır. Bundan yaklaşık bir asır önce; Ermeni çeteleri; yaşlı, genç, kadın, çocuk demeden, 500 binden fazla insanımızı katletmiştir. Ne yazık ki bu katiller, tüm dünyaya uydurma hikâyelerle, Türklerin, Ermenileri katlettiği yalanını anlatarak, mağdur rolü oynamış ve bunda da büyük başarı elde etmişlerdir. Bugün sözde soykırım bahane edilerek, ülkemiz ve milletimiz aleyhinde, dünya çapında büyük bir karalama kampanyası yapılmaktadır. Türk tarafı, hem devlet hem de sivil toplum eliyle, sözde soykırımı savunan ve destek veren kesimlere karşı defalarca çağrıda bulunmuş ve varsa ellerindeki belgeleri görmek istemiştir. Ama bu çağrılar her defasında cevapsız kalmıştır. Bizler bir kere daha buradan sözde soykırım savunucularına çağrıda bulunuyoruz, Türklerin soykırım yaptığına dair varsa bir kanıtınız, bizimle paylaşın. “ şeklinde konuştu.

Grup daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra dağıldı.

 
Sekmen Erzurumspor için söz verdi
 
Mısır’a tepki yağdı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Halil İbrahim AYDIN 27 Nisan 2014 Pazar 11:33

Hem Ermenilere taziğe dileklerini bildirenleri %60 alkışlayacaksın ondan sonrada timsah göz yaşı dökeceksiniz Dadaş ruhuna hiç yakışmıyor

Yorumu oyla      6      4  
erdal 26 Nisan 2014 Cumartesi 18:27

başbakan taziyelerini iletti daha bu neyin yürüyüşü

Yorumu oyla      11      4  
SÜHA MÜHÜRDAROĞLU 26 Nisan 2014 Cumartesi 16:32

GERÇEK ERZURUMLULARIN TELİNİ.ERMENİLERLE KARDEŞ OLMAYANLAR.VATAN PERVER GENÇLİK SİZLE GURUR DUYDUM. TANRI TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE..

Yorumu oyla      10      5  
Teşekkürler ASİMED 26 Nisan 2014 Cumartesi 16:13

Allahınıza gurban

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sekmen Erzurumspor için söz verdi
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO), Nisan ayı meclis toplantısına ...
ETSO’da ‘Erzurumspor’ gündemi
Yücelik, kendisinin futboldan anlamadığını, ancak şehrin sosyal hayatına ...
Türk'e Türk'ten öte dost yok!
Türkiye’nin Başbakan Erdoğan imzasıyla yaptığı Ermenilere taziye açıklamasının ...
 
‘5 milyona hitap eden bir Erzurum var.’
Altıparmak: “Diğer illerde yapılan bilboard tanıtımlarıyla Erzurum'un ...
81 hafız icazet aldı
Yakutiye Müftülüğüne bağlı kuran kurslarından mezun olan 81 hafıza diplomaları ...
Hükümetten Haşim Kılıç'a ilk tepki
AYM'nin 52. yılı töreninde hükümete sert mesajlar veren Haşim Kılıç'ın ...
 
Özel İdare devir ve tasfiyesi tamamlandı
İl Özel İdaresi tasfiye ve devir işlemleri tamamlandı.
Türk Soykırımı ve Ermeni Terörü sergilendi
Atatürk Üniversitesi Türk-Ermeni İlişkilerini Araştırma Merkezi tarafından ...
Yaptırdığı yurttan annesinin ismi silinince davacı oldu
İzmirli müteahhit Binali Ünal, Erzurum'da yaptırdığı ve bir vakfa bağışladığı ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri